Screen-Shot-2023-08-22-at-1.49.09-PM-810x500.png

Učiteľka z Georgie dostala výpoveď za to, že žiakom 5. ročníka čítala knihu o "pohlavne premenlivých" postavách

49
Kultúra smrti

Učiteľka v Georgii prišla o prácu po tom, čo svojej triede v 5. ročníku prečítala knihu o rodovej ideológii, čím porušila štátny zákon zakazujúci používanie vzdelávacích materiálov na propagáciu kontroverzných názorov. 

Minulý týždeň školská rada okresu Cobb odhlasovala prepustenie desaťročnej učiteľky Katie Rinderleovej za to, že porušila pravidlá okresu tým, že čítala knihu plnú sugestívnych myšlienok o tom, že chlapci a dievčatá sa môžu stať opačným pohlavím alebo byť ich kombináciou, prípadne ani jedným z nich.  

Rozhodnutím bolo zrušené odporúčanie tribunálu učiteľov na dôchodku, ktorí sa zhodli na tom, že Rinderleová porušila pravidlá školy, ale nemala by kvôli tomu prísť o prácu. Zásady okresu boli aktualizované tak, aby zodpovedali štátnym zákonom prijatým minulý rok, ktoré obmedzujú propagáciu “rozdeľujúcich koncepcií” vo vzdelávaní. 

“Okres je rád, že sa táto ťažká záležitosť uzavrela,” predstavitelia školy v okrese Cobb povedal vo vyhlásení po rozhodnutí zo 17. augusta. “Veľmi vážne sa snažíme o to, aby naše triedy boli zamerané na vyučovanie, učenie a príležitosti na úspech pre študentov. Rozhodnutie rady’odráža toto poslanie.” 

Rinderleho zastupovala radikálna ľavicová Southern Poverty Law Center (SPLC), ktorá citovala svojho vlastného právnika Mikea Tafelského, ktorý povedal, že skupina nie je “prekvapená” tým, čo opísal ako “vopred určený výsledok.” Právnik ďalej tvrdil, že správna rada “naďalej uprednostňuje diskrimináciu [a] bigotnosť” a že “toto nie je koniec tohto prípadu.” 

“Som sklamaný z rozhodnutia okresu’ukončiť so mnou pracovný pomer za to, že som čítal inkluzívnu a afirmatívnu knihu—ktorá je reprezentatívna pre rôzne študentské identity,” povedal Rinderle podľa SPLC tlačová správa. “Okres vysiela škodlivý odkaz, že nie všetci študenti sú hodní potvrdenia v tom, že sú svojím neopozeraným a autentickým ja…Cenzúra upevňuje škodu a študenti si zaslúžia viac.” 

Napriek tvrdeniam Rinderleovej a jej právnika sa rozhodnutie ukončiť jej pracovný pomer v školskom systéme zakladalo na sérii zákonov z roku 2022, ktoré obmedzujú propagáciu “rozdeľujúcich konceptov” prostredníctvom vzdelávacích zdrojov. Kniha, ktorú Rinderleová čítala, s názvom “Môj tieň je fialový”, zdieľa s deťmi posolstvo, že pohlavie je nejasné a nedefinované a že jednotlivci si môžu vybrať, či budú mužmi, ženami, oboma alebo ani jedným z nich. 

Obrázková kniha, ktorá vyšla v júni 2022 a ktorú napísal pro-LGBT autor pre deti’Scott Stuart, sleduje malého chlapca, ktorého “tieň je fialový” a nie modrý ako jeho otec a ostatní chlapci. “Nemusieť si vyberať” medzi stereotypnými dievčenskými” a chlapčenskými” aktivitami motivuje chlapca, aby sa správal ako kombinácia oboch pohlaví. Keď sa zúčastní na školskom plese, oblečie si na ženskú sukňu mužské sako. 

Na konci knihy, keď jedno dieťa oznámi účastníkom plesu svoju “rodovú fluiditu” a “žltý tieň”, jedno dieťa za druhým ho nasleduje a vyhlasuje, že aj ono je niečo iné ako dievča alebo chlapec.

Stuart má napísal niekoľko ďalších obrázkových kníh oslavujúcich “rozmanitosť a inklúziu” a “byť verný sám sebe.”Pripravuje tiež spustenie podcastu s názvom “Parenting Beyond Gender Stereotypes.” 

Podľa správy SPLC z 22. júna press release, Rinderleová prečítala knihu nahlas svojim žiakom 5téhoročníka a “potom požiadala svojich žiakov, aby sa zamysleli nad sebou a napísali ‘tieňovú’ báseň.”Bezprostredne po prečítaní “Môj tieň je fialový”jeden žiak údajne napísal: “Môj tieň je fialový a teraz už viem, že každý’je iný a nemám byť beda [sic], keď mi srdce žiari a hovorí, aby som videl, že je’v poriadku byť mnou.” 

Dieťa’v úvahe zrejme len parafrázuje to, čo práve počulo v pro-LGBT knihe. SPLC vo svojom vyhlásení vysvetľuje, že Rinderleová “odmietla odstúpiť”, keď jej bola daná možnosť, a “6. júna jej bolo vydané oficiálne oznámenie o ukončení pracovného pomeru.” 

V minulom roku prijali zákonodarcovia v Georgii niekoľko zákonov, ktorých cieľom bolo obmedziť “vyučovanie rozdeľujúcich konceptov” na školách. Oba SB 377 a HB 1084 definujú takéto pojmy ako presvedčenie, že daná rasa alebo etnikum “je prirodzene nadradené” a “prirodzene rasistické alebo utláčajúce” ostatné.  

Právne predpisy tiež odsudzujú inšpirovanie viny u študentov danej rasy, učenie, že príslušník určitej rasy “nesie zodpovednosť za činy spáchané inými osobami tej istej rasy,” a tvrdenie, že “postup na základe výkonu alebo vlastnosti, ako je tvrdá pracovná etika, sú rasistické” alebo že “Spojené štáty americké a štát Georgia sú v podstate alebo systémovo rasistické.” 

Zákony sa snažia “zabrániť používaniu učebných osnov alebo vzdelávacích programov, ktoré pôsobia, propagujú alebo podporujú určité koncepty,” stanovy, z ktorých Rinderle porušil. Okrem toho štátny zákon vyžaduje, aby všetky štátne programy “prijali primerané disciplinárne opatrenia” proti zamestnancovi “ktorý povolí alebo schváli vzdelávací program, ktorý pôsobí na základe rozdeľujúcich koncepcií, propaguje ich alebo podporuje ich.” 

V apríli 2022 republikánsky guvernér Brian Kemp podpísal Zákon o rodičovských právach, ktorý má ďalej chrániť rodiny pred úradníkmi v oblasti vzdelávania, ktorí učia deti nežiaduce a radikálne ľavicové ideológie bez vedomia alebo súhlasu rodičov. 

PREHLIADKA 

Školský obvod v Georgii obnoví prácu, zaplatí 181-tisíc dolárov učiteľovi prepustenému za odpor voči knihe o LGBT deťoch’ 

New York nariadil školám ponechať explicitný LGBT obsah v triedach, pustiť chlapcov do dievčenských’kúpeľní 

North Carolina overrides governor’vetoes, protects children from LGBT ideology