GettyImages-1195905625-810x500.jpg

Obžaloba Trumpa v Gruzínsku sa pokúša kriminalizovať tweety a telefonáty bývalého prezidenta

33
Kultúra smrti

Tento článok pôvodne uverejnilo spravodajské centrum WND.

Stranícky prokurátor z Georgie rozpútal encyklopédiu obvinení proti prezidentovi Donaldovi Trumpovi a viac ako desiatke ďalších ľudí, ktorí vyjadrili obavy z výsledkov volieb v roku 2020.

Fani Willisová totiž “hodila na stenu hromadu vecí v snahe získať niečo, čokoľvek, čo by sa prilepilo,” podľa utorkového komentára Twitchy .

A to, že siahala, ďaleko, po niečom, čo by mohlo spáchať trestný čin, bolo zrejmé z jej výsledkov.

Na sociálnych sieťach bolo vysvetlené, že teraz robí nelegálne:

A oveľa, oveľa viac.

Vysvetlenie komentára: “Pýtate sa na telefónne čísla? Rezervovanie izieb v budove Kapitolu? HOVORENIE ĽUĎOM, ABY SLEDOVALI TELEVÍZIU. Brácho, týmto tempom nás všetkých obvinia.”

Konštitucionálny expert Jonathan Turley, ktorý nielenže viackrát svedčil pred Kongresom (zastupoval poslancov na súde), napriek tomu o zbierke tvrdení pochyboval.

“Rozsah údajného sprisahania je obrovský. Každý telefonát, prejav a tweet sa totiž javí ako trestný krok v sprisahaní. Okresný prokurátor Fani Willis sa zrejme rozhodol obviniť všetko a všetkých a nechať ich, nech to vyrieši Boh.”

Turley povedal, že kľúčový je telefonát Trumpa s predstaviteľmi Georgie, v ktorom hovoril o súčte hlasov.

Aj Turley povedal, že’to bolo vnímané “ako nespochybniteľný dôkaz snahy o volebný podvod. Hovor sa však podobal diskusii o urovnaní sporu, keď si štátni úradníci a Trumpov tím vyjasňovali svoje nezhody a Trumpovu požiadavku na celoštátne prepočítanie hlasov. Trump prehral v štáte o menej ako 12 000 hlasov. Možno práve to mal na mysli, keď vyhlásil: ‘Chcem nájsť len 11 780 hlasov, čo je o jeden viac, ako máme, pretože sme v štáte vyhrali,'” vysvetlil.

Dodal: “Zatiaľ čo iní vykreslili toto vyhlásenie ako surovú výzvu na falšovanie hlasov, zdá sa pravdepodobnejšie, že Trump odbíjal tvrdenia, že prepočítanie hlasov v celom štáte nemá význam, tým, že poukázal na to, že by“nemusel nájsť štatisticky vysoký počet hlasov, aby zmenil výsledok volieb. Je príznačné, že mnohí politici a odborníci odmietajú čo i len uznať tento zrejmý alternatívny význam.”

Povedal, že Georgia by v prípade obžaloby musela vysvetliť “zreteľný obmedzujúci princíp, kedy sú výzvy v tesných voľbách prípustné a kedy sú trestné. Medzi prezidentskými voľbami v novembri a sčítaním hlasov voličov v januári je pomerne krátke obdobie. To znamená, že námietky sa často podávajú na základe neúplných údajov alebo nevyriešených obvinení. Vo všeobecnosti kandidáti žalujú volebných úradníkov, ktorí majú pod kontrolou stroje, údaje a ďalšie dôkazy potrebné na predloženie žaloby. Tí sa často (tak ako v roku 2020) bránia požiadavkám na sprístupnenie dôkazov.

Trump už bol napadnutý tromi predchádzajúcimi obvineniami. Jedno z nich sa týkalo údajného porušenia obchodných záznamov, ktoré by boli priestupkami po premlčacej lehote, lenže newyorský prokurátor zrazu vyhlásil, že ide o trestné činy.

Ďalšie sa týka jeho vlastníctva utajovaných vládnych dokumentov z obdobia jeho prezidentovania. Mike Pence aj Joe Biden však mali takéto dokumenty aj doma – a v Bidenovom prípade v relatívne nezabezpečenej garáži – a ani jeden z nich nečelil žiadnemu obvineniu.

A potom je tu tretie, obvinenie v súvislosti s jeho výrokmi o voľbách v roku 2020, komentármi, ktoré, ako pripúšťajú aj jeho kritici, pravdepodobne chráni prvý dodatok.

A nie je to’tak, že by neexistovali žiadne otázky o výsledkoch volieb v roku 2020. Hoci sa’neobjavila dokumentácia, ktorá by dokazovala, že úradníci skutočne ukradli hlasy alebo prevrátili hlasovacie lístky v prospech Bidena, iné udalosti vyvolali znepokojenie.

Pretlačené so súhlasom WND News Center.