Europoslankyňa Nicholsonová uráža katolíkov a vyzýva ich aby si dali pohov

266
Kultúra smrti

Výsledky sčítania obyvateľstva na Slovensku okamžite rozbúrili vysoké vlny. Ako to už v posledných rokoch chodí všade v Európe aj Amerike, najväčším tektonickým zlomom je otázka náboženstva. Slovenské liberálne médiá sa okamžite začali posmievať z faktu že počet rímskych katolíkov klesol zo 62 % na necelých 56 %, no možno predpokladať, že ich fakt, že kresťania majú na Slovensku stále takmer 70 %, poriadne škrie.

Napriek tomu sa bezverci tvária, akoby ich bolo 70 % a veriacich kresťanov 25 %. Kým útoky v oficiálnych médiách sú „len uštipačné“, útoky na sociálnych sieťach už bývajú vyslovene urážlivé. Ako inak možno nazvať fotku europoslankyne Lucie Ď. Nicholsonovej, ktorá sa vyfotila s priliehavou sukňou (a tiež rúškom na tvári), na ktorej je zobrazená… Panna Mária Guadalupská. Hoci sa v komentároch bráni, že tým nič urážlivé nemyslela, je veľmi otázne, či by sa podobným spôsobom nechala vyfotiť napríklad aj v priliehavej sukni s podobizňou proroka Mohameda. V statuse nad týmto obrázkom sa europoslankyňa vysmieva kresťanom z výsledkov sčítania. Píše:

Cirkev sa dlhodobo cez rôzne pani Záborské snaží mať čoraz väčší vplyv na politiky štátu, avšak je to v príkrom rozpore s tým, ako im klesá počet ovečiek na Slovensku.

Tak čo keby si Záborské a Vašečkovia dali pohov?

Inými slovami – kresťania, katolícka Cirkev, držte hubu a krok! Takýto postoj reflektujú prakticky všetky slovenské liberálne médiá.

Nicholsonová tiež vyzdvihuje fakt, že „počet ľudí bez náboženského vyznania na Slovensku výrazne narástol, kým pri poslednom sčítaní, v roku 2011 bolo bez vyznania 13,4 %, v súčasnosti je to 23,8 %, teda 1,3 milióna obyvateľstva.

A dodáva: „Občanov, hlásiacich sa ku katolíckej cirkvi je o 300-tisíc menej (55,8 %) ako pri poslednom sčítaní, kedy sa k tejto cirkvi hlásilo 62 % obyvateľstva.

Ostatným štatistikám sa – ako inak – ani nevenuje.

V publikácii Monarchie 1848 – 1918 o Habsburskej monarchii sa uvádza, že asi v polovici 19. storočia sa v českých krajoch začala objavovať nová, do tej doby nevídaná a mimoriadne agresívna skupina ľudí – tzv. „bezverci“. Už v tejto dobe táto skupina ľudí mimoriadne prudko útočila zvlášť na katolícku Cirkev. Zosmiešňovala ju v karikatúrach, v novinách aj časopisoch. Postupom času zbožnú českú spoločnosť, kde sa hlásilo ku katolíckej Cirkvi 95 % obyvateľov (!!!), nakazila predsudkami a podozreniami voči katolicizmu a jeho predstaviteľom. Tieto podozrenia sa podľa publikácie stali po rozpade monarchie akýmsi základným kameňom 1. Československej republiky a postupne sa premenili na tvrdé militantné protikatolícke hnutie v komunistickom Československu.

Liberáli už dlhšiu dobu hovoria o „kultúrnej vojne“, ktorú proti nám vedú – a to je presne to, čo vystihuje celú situáciu slovenských katolíkov v roku 2022: je proti nám vedená tichá, ale zákerná vojna. Kedy to konečne pochopíme a začneme sa adekvátne brániť? Začať môžeme napríklad verejnými modlitbami, či verejne vystavenými krížmi. Nech v centre Bratislavy v lete nevejú len dúhové vlajky.