hip hop artist

‘Kristus na prvom mieste´ - hip-hop tanečník vyhodený zo školy za obranu katolíckej náuky

351
Zuzana Smatanová
Kultúra smrti

V poslednej epizóde The John-Henry Westen Show sa zhováram s Charlie Cherianom, V Indii známy ako Charlie Frost, hip-hop tanečník a inštruktor. Nie je zrejme tým, čo si pod pojmom oddaný katolík predstavujete, ale z prestížnej školy ho reálne vyhodili za niečo, čo každý oddaný katolík musí urobiť: postavil sa na obranu náuky svojej viery.

V interview diskutujeme o očividne "kontroverznom" postoji sociálnych médií, na základe ktorého ho vyhodili, ako aj o jeho skúsenostiach s desaťročnou prácou v hip-hopovom hudobnom priemysle. Prezradil, ako ho jeho hlboká viera v Krista priviedla k verejnému vyznaniu svojho pro-life a pro-rodinného presvedčenia. V auguste minulého roku totiž Charlie poslal na instagram obrázok s posolstvom: "Ježiš je Kráľ, potrat je vražda, BLM je teroristická organizácia, manželstvo je medzi 1 mužom & 1 ženou, existujú iba dve pohlavia/dva rody."

Do troch dní od zverejnenia tohto postoja sa škola rozhodla, že ho na základe sťažností študentov vyhodí. Oficiálny dôvod znel: Škola nestrpí takéto prejavy nenávisti. Charlieho motivácia k takémuto pevnému postoju je však ešte udivujúcejšia. Uviedol: "Ježiš je láska a čo všetko pre nás urobil, aby zostal v pravde a aby za ňu zomrel ... milovať niekoho znamená chcieť pre neho to najlepšie a to chcem robiť."

Poukázal aj na to, ako sa z hip-hopového priemyslu čoraz viac stáva proti-rodinná záležitosť a ako vo svojej produkcii pretláča pornografický obsah, a to aj v prípade detí: "Chcú 13 a 14-ročným deťom ukázať, aké je ´cool´ robiť všetky tieto veci, viete, užívanie drog, promiskuita, atď." Charlie dodáva, že odvahu brániť pravdu získal len vďaka "milosti Božej". Povedal, že na konci života sa budú pýtať akí verní sme boli Jemu, a nie akí sme boli populárni a slávni."