GettyImages-1282168317_1024_512_75_s_c1.jpg

Čo vám lekári o potrate nikdy nepovedia

545
Milko Kostovič
Kultúra smrti

"Drahé ženy, ste si vedomé, čo požadujete?"

----------------------------------

Poznámka editora: Autorkou nasledujúceho prejavu je katolícka spisovateľka, sociologička a obhajkyňa rodiny Gabriele Kuby. Vystúpenie bolo súčasťou videokonferencie o ochrane práv žien z 12. novembra 2020, ktorú usporiadalo združenie Ordo Juris. 

----------------------------------

Nachádzame sa uprostred kultúrnej vojny. Ide o vojnu medzi kultúrou smrti a kultúrou života; je to vojna medzi marxistickými ateistami, ktorí chcú nastoliť rovnosť, a medzi veriacimi v Boha, ktorí chcú nastoliť spravodlivosť; je to vojna medzi tými, ktorí nastolia totalitnú diktatúru prostredníctvom manipulácie masového vedomia, odhodením zákonov a využitím násilia, a tými, ktorí veria v Božiu moc, prirodzenosť a rozum, a preto veria v boj za slobodu a spravodlivosť. Vedia, že túto vojnu vyhrá Boh, prirodzenosť a rozum.

V súčasnosti je v Európe frontom tejto bitky Poľsko. Sme svedkami toho, ako rýchlo sa jednotlivé národy odvracajú od Boha. Španielsko, Taliansko, Írsko, Malta, aby sme spomenuli len niekoľko národov, ktoré boli až do nedávna po stáročia katolícke. Vyberie sa touto cestou aj Poľsko, národ, ktorý silou katolíckej viery dokázal odolať nacistickému teroru a komunistickej diktatúre? Všetky tieto kedysi katolícke národy prispeli neuveriteľným spôsobom k ľudskej kultúre, architektúre, hudbe, teológii, literatúre, nastoleniu spravodlivosti prostredníctvom zákona, k morálnemu základu spoločnosti ako základu rodiny - tieto národy teraz podliehajú večnému pokušeniu ľstivého hada z rajskej záhrady. 

"Nie, nezomriete. Budete ako Boh."

Ale had klame.

V prvom rade: Všetci zomrieme. Aj vy, ktorí ničíte kostoly a ničíte sochy Matky Božej, zomriete. Nie je isté, či bude váš popol zrecyklovaný v strome. Aj vy máte večnú dušu.

Milióny nenarodených detí zomierajú, pretože ich matky a otcovia chceli mať sex bez toho, aby boli pripravení stať sa rodičmi. Radšej zabijú dieťa a bojujú za právo zabiť ho v ktorejkoľvek fáze tehotenstva, rovnako ako Joe Biden a Kamala Harris, ktorí sa môžu stať ďalšími lídrami Spojených štátov.

Drahé sestry v Poľsku:

Vari niektoré z vás bojujú iba za právo zabiť nenarodené dieťa, ktoré má smrteľnú abnormalitu. Je to tiež ľudská bytosť s dôstojnosťou a právom na život. My nechceme spoločnosť, kde majú právo na život iba zdraví ľudia. Nemôžete zniesť myšlienku, že by ste sa museli postarať, povedzme, o dieťa s Downovým syndrómom. Veríte, že váš život by bol zničený. Je nepochybne náročné prijať takýto osud. Rodičia detí so špeciálnymi potrebami by mali byť vysoko rešpektovaní a mali by dostávať každú formu pomoci zo svojho sociálneho prostredia a od štátu.

Radikálne feministky v Poľsku a na celom svete bojujú za viac. Bojujú za "ľudské právo" na potrat. 

Drahé ženy, ste si vedomé, čo požadujete? Po hrôzach a zverstvách Druhej svetovej vojny sa národy zhodli, že existujú práva, ktoré má každý jeden človek, jednoducho preto, lebo je to ľudská bytosť s dôstojnosťou. Ochrana práva na život je samozrejme podmienkou každého ďalšieho ľudského práva. Je skutočne ľudským právom, že niektorí ľudia majú právo zabíjať iných ľudí? Začali ste svoj život ako embryo, rovnako aj ja. Boli sme niečím iným než ľudskou bytosťou v lone našej matky, ktorá nám umožnila v nej rásť, kým neporodila vás a mňa?

Áno, môžu existovať podmienky, keď je veľmi ťažké znášať životodarné následky sexuálneho aktu, t.j. život ďalšej ľudskej bytosti. Keď sa však chcete vyhnúť týmto následkom, naozaj chcete zabiť svoje dieťa? 

Bežne používame slovo "potrat" a počítame tisíce, stotisíce či milióny: okolo 50 miliónov detí je každoročne po celom svete zabitých skôr, ako sa narodia.

Ak sa ocitnete v situácii, keď sa smrť vášho dieťaťa javí ako jediné východisko, budete si musieť zvoliť medzi rôznymi metódami, a preto je dobré vedieť, o čo ide. Budem hovoriť o siedmych metódach zabíjania nenarodených detí. 

Menštruačná extrakcia

Metóda vysatia v počiatočných štádiách tehotenstva predstavuje rizikovú urob-si-sám metódu, ktorá sa používa tam, kde je zákonom zakázaný potrat. Medzinárodná federácia spoločnosti pre plánované rodičovstvo distribuuje takéto praktické zariadenia v krajinách s vysokou pôrodnosťou a distribuuje plány, ako si ich vyrobiť. Ak sa žena obáva, že je tehotná, použije sa toto zariadenie na vysatie sliznice maternice. Riziko pre ženy je veľmi vysoké - od prepichnutej maternice alebo infekcie až po neúplný potrat.

Kyretáž

Ide o metódu rozhodnutia sa až do 12. týždňa tehotenstva. Bábätko má bijúce srdce, malé ručičky s nechtami, rýchlo sa rozvíjajúci mozog, mužské alebo ženské pohlavné orgány. Maternica je dilatovaná a do krčka je zavedená kyreta s ostrým hrotom. Dieťa je touto čepeľou rozrezané a maternica vyškrabaná. Potratár alebo asistujúca sestra musia skontrolovať, či sa v krvavej mase nachádzajú všetky časti detského tela, pretože ak v maternici niečo zostane, môžu nasledovať vážne komplikácie.

Metóda vysatia

Do maternice sa zavedie sacia trubica s rezacím nástrojom a pripojí sa k vákuovému zariadeniu. Telo dieťaťa je nakrájané na kúsky a vysaté. Následne sa vyškrabe maternica. Aj tu sa potom musí skontrolovať kompletnosť rozrezaných častí detského tela.

Tento proces sa stáva náročnejším od štvrtého do šiesteho mesiaca tehotenstva. Tkanivo dieťaťa je teraz dostatočne tvrdé, takže sa nedá rozrezať. Kŕčok treba viacej rozšíriť, pretože je potrebné zaviesť väčšie nástroje. Ruky a nožičky dieťaťa sú odrezané dlhými zakrivenými nožnicami a sú jednotlivo vytiahnuté. Potratár počká, kým dieťa nevykrváca, a potom vyberie trup. U väčších bábätiek musí byť hlavička rozdrvená, aby sa dala vytiahnuť po kúskoch. 

Soľný potrat

Táto metóda sa používa od druhého trimestra do začiatku tretieho trimestra. Riziká pre matku sú veľmi vysoké, pretože soľný roztok sa môže dostať do jednej z krvných ciev matky.

Asi 200 mililitrov plodovej vody sa odsaje a nahradí soľným roztokom. Dieťa tento roztok prehltne a vdýchne. V priebehu niekoľkých hodín zomrie mučivou smrťou po otrave krvi, dehydratácii, krvácaní z mozgu a kŕčoch. Do 24 až 48 hodín sa dieťa porodí vyvolanými kontrakciami. Dieťa je sýto červené. Matky uvádzajú, že cítia divoké pohyby dieťaťa počas jeho dlhého zápasu so smrťou. 

Potrat s antiseptikom Rivanolom 

Antiseptikum Rivanol obsahuje alkohol a vstrekuje sa cez brušnú stenu, aby sa zmiešalo s plodovou vodou. Rivanol preniká do jemnej, nechránenej pokožky dieťaťa v maternici a ničí bunky. Vysoké percento alkoholu je pre dieťa veľmi jedovaté, pomerne rýchlo zastaví srdce a vyvolá kontrakcie. Dieťa sa narodí mŕtve so žltou pokožkou. 

Zabitie plodu

Dieťa je zabité vstreknutím jedu do srdca. Potratár pomocou ultrazvuku vrazí dlhú ihlu cez brušnú stenu matky, vyhľadá srdce dieťaťa, vpichne ihlu a vstrekne do srdca roztok chloridu draselného. Jed zabraňuje svalovej kontrakcii, čím sa zastaví srdce. Mŕtve dieťa sa porodí dilatáciou a vypudením pomocou hormonálnych injekcií. Táto metóda sa používa pri oplodnení in vitro, ak sa implantuje viac ako jedno oplodnené vajíčko a má sa zabrániť viacpočetným pôrodom.

Neskoré potraty alebo čiastočné potraty (metódy dilatácie a extrakcie)

Tieto metódy sa v USA používajú hlavne na zabíjanie detí od 24. týždňa do narodenia, alebo skôr počas skutočného pôrodu. Potratár pomocou ultrazvuku zistí polohu dieťaťa. Vedie kliešte do maternice, chytí jednu z nôh dieťaťa a vytiahne dieťa z pôrodného kanála - až na jeho hlavu. Dieťa je živé, kope okolo. Potratár položí svoje prsty okolo ramien dieťaťa, strčí tupé nožnice do dolnej časti hlavy, roztiahne nožnice, aby sa otvor zväčšil, nožnice vytiahne a zavedie sací katéter, ktorým odsaje mozog. Lebka sa zrúti. Teraz môže byť dieťa vypudené z maternice.

Chemický potrat pomocou tabletky RU-486 (Mifepristón)

Prehĺtanie tabletiek sa zdá byť menej brutálne než chirurgické metódy. RU-486 je možné užívať do konca druhého mesiaca tehotenstva. Extrémne vysoká dávka syntetického hormónu RU-486 blokuje hormón progesterón potrebný pre tehotenstvo. Maternica sa zmenšuje, čím sa dieťa uškrtí k smrti. Výstelka maternice odumiera a mŕtve dieťa je vypudené. Agónia dieťaťa trvá mnoho hodín, počas ktorých pomaly zomiera od hladu, smädu a na zadusenie.  Dochádza k výtoku a plod zvyčajne končí v záchode. 

Výsledkom chemického potratu môže byť trombóza, embólia, rakovina prsníka, porucha plodnosti, silné krvácanie, srdcový infarkt a srdcová arytmia. 

Depresia, smútok, narušené vzťahy, neznáme fyzické bolesti, rakovina prsníka, neplodnosť, hlboko zakorenený pocit viny môžu byť dôsledkom akéhokoľvek potratu, nazýva sa to post-potratový syndróm. Lekári, ktorí zarábajú vďaka zabíjaniu tisícov detí, vám o tom nepovedia. 

Drahé sestry, ktoré bojujete za právo zabiť svoje dieťa, ide vám skutočne o to? Stavím sa, že nie. Jednoducho nevidíte dieťa vo svojom živote. Ale poviem vám niečo: Samotný život je mimoriadne mocný. Živé dieťa, také malé a bezmocné, si nájde miesto na tejto zemi, aby tu mohlo existovať spolu s vami. Vaše dieťa vás bude bezpodmienečne milovať také, aké ste. Nespočetné množstvo žien, ktoré odolali pokušeniu ukončiť život svojho dieťaťa, svedčí o hlbokej vďačnosti, že sa nedali chytiť do tejto pasce, o radosti, ktorú im poskytuje ich dieťa, o zmysluplnom živote. 

Existuje niečo dojímavejšie ako úsmev dieťaťa, nevinnosť, čistota, krása, duša, ktorá im vychádza z očí? A hoci bolo náročné prijať tehotenstvo, a hoci samotný pôrod bol bolestivý, ako to býva, matku a dieťa zaplavuje hormón oxytocín, hormón, ktorý poskytuje šťastie a vytvára puto. Keď dieťa dostane to, čo potrebuje, poteší svoje okolie úsmevom, neskrotnou radosťou zo života, tvorivosťou, svetlom v očiach, vyžarovaním spiacej tváre, úplným, nehodnotiacim prijatím matky a otca, sveta takého, aký je. Rodičia sú svedkami zázraku prebúdzajúcej sa inteligencie, rodina sa raduje zo slov, ktoré dieťa vytvára, tvorivosti slobodného ducha, vyznania lásky čistého detského srdca. 

Keď je srdce matky blízko dieťaťa, potom je tu nový svet aj pre ňu. Nikto vás neakceptuje tak úplne ako vaše vlastné dieťa. To bude cesta k vášmu vlastnému uzdraveniu. Dieťa vás spojí so samotným životom, spojí vás s budúcnosťou. Láska, ktorú teraz dieťaťu venujete, sa vám vráti, akonáhle budete potrebovať lásku a starostlivosť vašich detí. Všetci chceme urobiť svet lepším. Nedokážeme to, keď budeme zabíjať nenarodené deti. Ak prijímate svoje dieťa srdcom, venujte mu svoju láskavú materinskú starostlivosť, ak ste ochotné prinášať obete pre blaho vášho dieťaťa, mohlo by sa stať, že vaše dieťa urobí svet lepším. Odmenou vám bude radosť a hlboké uspokojenie z naplnenia materstva. V starobe nebudete čeliť hroznej osamelosti. 

Drahé sestry v Poľsku. Potrebujeme vás. Potrebujeme vaše áno životu, vaše áno kultúre života, vaše áno rodine, vaše áno  deťom, vaše áno Bohu. Buďte naďalej nádherným príkladom, ktorým bolo Poľsko svetu, keď silou viery odolávalo ideológiám a ich smrteľným následkom. Urobili ste to predtým, môžete to urobiť teraz.