1245x700.jpg

Sociológ z Kataru učí, ako zbiť manželku v súlade s islamom

339
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Na YouTube visí preklad už niekoľko týždňov. 

Katarský sociológ Abd Al-Aziz Al-Khazra údajne vytvoril video, ktoré znázorňuje, "ako zbiť svoju manželku" v súlade s islamom a zverejnil ho na Youtube. Vďaka anglickému prekladu úryvkov (autorom prekladu je organizácia MEMRI) si toto učenie mohli pozrieť všetci (v čase tohto príspevku), keďže na internete je už niekoľko týždňov. 

Aké sú podrobnosti?

Na klipoch vidno, ako Al-Khazra vysvetľuje divákom, že nie je nutné, aby muž zbil svoju ženu, ale ak to urobí, "poskytuje jej tým disciplinárnu bitku z lásky," a opakuje: "On ju miluje". 

"Teraz sa pozrime, ako islam učí, ako zbiť svoju ženu," hovorí inštruktor a vo svojom návode pre správnu techniku používa mladého chlapca, ktorý sa vydáva za "manželku". 

"Ako má manžel zbiť svoju manželku?" kladie si Al-Khazra rečnícku otázku. "Najprv ju musí 'napomenúť' - inými slovami, mal by jej dohovoriť. Potom by mal spávať v inej posteli. Ak to všetko nepomôže, začneme s bitkou ako s poslednou možnosťou."

Tvárou v tvár chlapcovi, ktorému hovorí: "Počkaj, nehýb sa," pokračuje Al-Khazra: "Manžel musí dať manželke pocítiť svoju silu."

Al-Khazra, ktorý prechádza k skutočnej demonštrácii, sa usmievajúceho chlapca pýta: "Prečo ma nepočúvaš?! Koľkokrát ti to mám hovoriť?! Koľkokrát ti to mám hovoriť, aby si počúvala?! Nehovoril som ti, aby si neodchádzala z domu bez môjho súhlasu?!"

Inštruktor sa v tomto bode otočí späť ku kamere a hovorí: "Vidíte ten spôsob? Menšie napomenutie ...

Potom prichádza fyzická časť. Al-Khazra naďalej kritizuje svojho dobrovoľníka a zároveň ukazuje prijateľnú úroveň bitia manželky, keď trasie chlapca po ramenách. "Vidíte toto bitie?" pýta sa svojho publika. "Ide o ľahkú formu, bratia."

V tom čase sa už chlapec smeje a inštruktor ho trasie po ramenách a znova opakuje: "Vidíte to, bratia? Takto sa bije v islame."

Al-Khazra ďalej vysvetľuje, že bitie by malo byť bezbolestné, "nemalo by zanechať modriny ani krvácanie" a poznamenal, že ukazuje "skutočne nežné bitie v islame"

Čo dodať? 

MEMRI je nestranícka nezisková organizácia so sídlom vo Washingtone, DC, ktorá prekladá audiovizuálne súbory s cieľom preklenúť "jazykovú bariéru medzi Západom a Blízkym východom a južnou Áziou."

Google, ktorý vlastní YouTube, neodpovedal na žiadosť redakcie TheBlaze o komentár k videu.