gaytivity.jpg

Rúhavý ´gay-betlehem´ s dvoma Jozefmi

1,574
Zuzana Smatanová
Kultúra smrti

Istý LGBT aktivista a komik propaguje scénu narodenia Ježiška (betlehem) s dvoma Jozefmi, bez Panny Márie.
Ktosi to nazval „gaytivity scene“ (ide o slovnú hračku; nativity scene v angl. totiž znamená narodenie Ježiška).

"Betlehem s dvoma Jozefmi je špica a mne sa veľmi páči“ tweetoval Cameron Esposito spolu aj s ukážkou tejto rúhavej scény.

Istá žena zareagovala odtweetovaním fotky svojho vlastného „lesbického“ betlehemu, v ktorom má dve sošky Márie. Ježiško má na sebe dúhovú dečku.

Biskup Rhode Islandu Thomas Tobin nazval tento „betlehem“ s dvoma Jozefmi „svätokrádežou“.

Na Facebooku zareagoval týmito slovami:

"Len si poriadne prezrite fotografiu tejto „gay“ scény narodenia – dvaja Jozefovia oblečení v ružovom, hľadia na Dieťa, Krista. Je smutné, že niektorí veriaci sú presvedčení, že je v poriadku (je zábavné, alebo ´kúlové´) vnucovať niekomu svoju vlastnú verziu posvätného Ježišovho narodenia. Modlime sa za tých, čo tak konajú, aby sa im zmenilo srdce, aby im Ježiš odpustil túto svätokrádež, tento útok proti kresťanskej viere."

„Aj Ježiš mal dvoch otcov, a celkom sa vydaril!“ takto sa najčastejšie posmievajú kresťanom, keď sa stavajú proti „manželstvám“ osôb rovnakého pohlavia.

Je pravda, že každý z nás má v skutočnosti dvoch otcov – svojho biologického otca na zemi a nebeského Otca v nebi.
Rovnako má každý z nás aj dve matkybiologickú tu na zemi a Preblahoslavenú Pannu Máriu, ktorá je našou duchovnou matkou.

To však neznamená, že dospelí majú právo svojvoľne oberať dieťa o jeho otca alebo matku len preto, aby si uspokojili svoje chúťky. 

Každý človek má otca a matku a každý z nich poskytuje niečo jedinečné deťom, počatým v ich vzájomnom zväzku. Životné tragédie síce môžu obrať dieťa o možnosť výchovy oboma rodičmi, ale v zásade by to tak malo byť.

Nezdá sa vám zaujímavé, že tí istí ľudia, ktorí prekrúcajú kresťanstvo, aby mohli propagovať vzťahy osôb rovnakého pohlavia, sú zvyčajne tí istí, ktorí sa dožadujú, aby sa Cirkev stiahla z pôsobenia na verejnosti?