Útok Greenpeace aktivistov počas španielskeho pro-life pochodu

1,972
Kultúra smrti

6. september 2012 - Účastníci prvého ročníka pochodu 'Crossroads' v Španielsku prišli do konfrontácie so skupinou rozhnevaných aktivistov z organizácie Greenpeace. Tých podľa organizátorov popudil pro-life postoj účastníkov pochodu.

V španielskom meste León ich vrelo privítal tamojší starosta. Ako však prechádzali mestom, členovia organizácie Greenpeace si všimli, že účastníci pochodu rozdávajú knihy a letáky na hlavnom námestí. Keď sa vracali k obytnému vozidlu, ktoré ich na ceste sprevádza, boli konfrontovaní niekoľkými Greenpeace aktivistami, ktorí na sebe mali vesty s logom organizácie.

Podľa Jaimeho Hernandeza, lídra pochodu Crosswalk v Španielsku, k nim pristúpil „jeden z aktivistov, ktorý na nich napľul, zatiaľ čo zvyšok aktivistov začal vykrikovať urážlivé slová. „S****ysynovia, bastardi!“,“ a iné nadávky.

„Účastníci Crossroads tieto nadávky ignorovali a pokračovali v pochode. Aktivisti Greenpeace sa rozhnevali ešte viac. Zdalo sa, že pohľad na zaostávajúcu skupinu dievčat propagujúcich kultúru života ich rozzúril. Kričali pritom „Nech žije potrat! Sme za smrť!“‘

„V tej chvíli sa otočil mladý muž z prvej účastníckej skupiny, aby šiel spolu s dievčatami a jeden z Greenpeace aktivistov mu priamo pohrozil typickým násilnickým gestom - prešiel si po krku ukazovákom ako pri podrezaní,“ rozpráva Hernandez. Ako dodal, toto bol ten bod, kedy sa účastníci pochodu rozhodli zavolať políciu. Tá čoskoro na to prišla a žiadala opis Greenpeace aktivistov.

Tento incident bol počas celého pochodu najviac znepokojujúci. Okrem neho bol totiž posprejovaný obytný automobil a starosta mesta Tordesillas zo socialistickej strany nariadil polícii, aby účastníkom pochodu zabránila v rozdávaní literatúry.

Prvý ročník pochodu Crossroads v Španielsku začal v Barcelone 9. júla a skončil 19. augusta v Santiagu de Compostela, kde je pochovaný sv. Jakub apoštol. Toto miesto patrí ku najnavštevovanejším pútnickým miestam v Európe. Pochod nakoniec prilákal 40 účastníkov, čo je pre pochod obrovským úspechom. James Nolan, vedúca osobnosť pochodu, verí, že práve tento úspech môže vysvetľovať nepriateľský postoj, s ktorými sa skupina stretla.

Nolan povedal pre LifeSiteNews.com, že tento incident naznačuje, že „potreba pochodu Crossroads v Španielsku je očividná.“ Doplnil, že v budúcnosti možno očakávať takýchto podujatí viac, pretože „mladí ľudia čoraz viac zastávajú pro-life postoj.“

„Skupinám obhajujúcim potraty sa toto nepáči a ako bude tento trend napredovať, budeme naďalej svedkami podobného útlaku. „Keď začnú chápať, že stratili mládež, stanú sa čoraz násilnejšími a ich skutočne radikálne názory sa dostanú na povrch v ešte väčšej miere,“ poznamenal. Nazval pritom prvý španielsky Crossroads pochod „veľmi úspešným.“

Pochod Crossroads sa prvýkrát konal v USA v roku 1995. Teraz zahŕňa štyri pochody, ktoré začínajú na západnom pobreží a končia vo Washingtone, D.C.. Odvtedy sa pochod rozšíril do Kanady, Írska a teraz i Španielska. Je to podujatie, na ktorom sa zväčša zúčastňuje mládež do 30 rokov, muži tak i ženy.