V Bratislave padol rekord v najdlhšej vytvorenej živej reťazi

1,595
Kultúra života

Bratislava 22. septembra (TASR) – V Bratislave v sobotu 21. septembra padol slovenský rekord vo vytvorení najdlhšej živej reťaze. Merala 585 metrov a pospájali ju ruky účastníkov, medzi ktorými bolo mnoho detí a rodičov.

Ako TASR informoval Igor Svitok z Knihy slovenských rekordov, krátko po pätnástej hodine sa zaregistrovalo vyše 600 účastníkov podujatia Hrdí na rodinu. Presne o 15.30 h sa pred Národnou radou SR začali spájať do živej reťaze. Po štvrťhodine sa reťaz zastavila pod hradných vrchom na Zámockej ulici pri vstupe do tunela.

Po úspešnom zmeraní sa vyše 1000 účastníkov presunulo na bratislavské Hlavné námestie. Tam hlavní organizátori akcie z občianskeho združenia Pastor Bonus prebrali z rúk komisára slovenských rekordov Romana Farkaša certifikát o vytvorení nového slovenského rekordu.

"Reťaz symbolizovala všetky doterajšie generácie rodín, naše mamy a tatov, staré mamy a starých otcov, prastarých rodičov, vďaka ktorým sme tu my všetci," priblížili organizátori z občianskeho združenia s tým, že touto reťazou chceli ukázať radosť z toho najcennejšieho – rodiny. Podľa nich si rodina zaslúži výnimočné postavenie už aj preto, že sa v nej rodia a najlepšie vychovávajú deti.