Kvasnička interpeloval Richtera kvôli prepojeniu štátnej úradičky Pietruchovej na homo-loby

2,602
Kultúra života

Poslanec NR SR Marián Kvasnička v pléne parlamentu verejne predniesol viacero interpelácií, ktoré sa týkajú znepokojujúceho nárastu aktivít komunity LGBTI, morálne i finančne podporovaných vládnym kabinetom Róberta Fica. Kvasnička zároveň uviedol, že Fico pod tlakom verejnej mienky a cirkevnej hierarchie rafinovane pozastavil schválenie Stratégie ľudských práv, pripravovanej v gescii ministerstva zahraničných vecí.

Interpelácia k vystúpeniu štátnej úradníčky Oľgy Pietruchovej

Prvá interpelácia sa týkala vystúpenia vysokej štátnej úradníčky Oľgy Pietruchovej z odboru rodovej rovnosti na Ministerstve práce, sociálnych vecí a rodiny na konferencii „Ako zaručiť akceptáciu LGBTI ľudí na Slovensku“, ktorú v Open gallery na Slovensku organizovali vysokí úradníci amerických a britských diplomatických zborov 17. Septembra 2013. Pred takýmto auditóriom menovaná úradníčka ukázala Slovensko ako krajinu xenofóbie a nenávisti. Neštítila sa obviniť naše súdnictvo, prácu policajných zborov a školstvo z nečinnosti.

Kvasnička vo svojej interpelácii uvádza konkrétne vyjadrenia, ktoré odzneli počas konferencie. V úvode Pietruchová uviedla „…možno že tak na úvod hlavne pre ľudí zo zahraničia treba povedať, že táto situácia v Slovensku je nielen voči LGBTI menšine, aj keď je to tu také to najvýhradnejšie, ale rovnako negatívne prostredie, prostredie plné predsudkov je voči ľuďom inej farby pleti, iného náboženského vyznania, hlavne keď ideme smerom k islamu atď. Čiže akokoľvek tá akceptácia nejakej tej inakosti, rozličnosti na Slovensku je nie že relatívne nízka, ale veľmi nízka…

Pietruchová tiež uviedla, že sa máme veľa čo učiť od našich českých priateľov a nielen od tých. Podľa jej názoru „ideme, akoby, dá sa povedať, opačným smerom a, a je to veľmi ťažké. Vidno to teraz v tejto diskusii pri tej Stratégii ľudských práv, že naozaj aj keď je nejaká snaha niečo urobiť, tak tá verejná diskusia sa vyhrotí takým spôsobom, a hlavne zo strany ľudí, ktorí v podstate s tou témou nemajú vôbec nič spoločné, lebo sa ich netýka, a napriek tomu cítia potrebu akoby brániť v zlepšení práv tých menšín…“ či názor „v podstate sme sa neposunuli za tých 20 rokov nikam, alebo keď tak skôr mentálnym opačným smerom.

V interpelácii sa tiež uvádza vyjadrenie Pietruchovej, že zmeny je potrebné robiť od škôl: „a toto je niečo, na čom treba začať od škôl, ako to tu bolo poukázané. Lebo ja si vôbec nerobím ilúzie o tom, že akým spôsobom tu vychovávame našu generáciu, pretože ona sa nemá odkiaľ naučiť byť iná, ona môže byť len taká, ako sú rodičia, ako sú pedagógovia, čiže je to otázka celej spoločnosti, no.

Minister zahraničných vecí a minister práce, sociálnych vecí a rodiny, ktorým bola interpelácia adresovaná, budú musieť vysvetliť, aká je vládna doktrína Slovenska v tejto oblasti a či náhodou O. Pietruchová nepreukázala taký stupeň nelojality s prácou kritizovaných ministerstiev, ktorý nie je zlučiteľný s jej postom vysokého štátneho úradníka.

Všetky vyjadrenia vysokej štátnej úradníčky Oľgy Pietruchovej, ktoré uvádza Kvasnička vo svojej interpelácii, si môžete vypočuť v nasledujúcom videu.

Interpelácia k filmovému festivalu Inakosť

Druhá interpelácia poslanca Kvasničku bola adresovaná ministrovi kultúry Marekovi Maďaričovi s otázkou, z akých dôvodov a za aké verejné peniaze sa organizujú podujatia destabilizujúce rodinu a manželstvo – ako sa to stalo pri medzinárodnom filmovom festivale Inakosti (inak putujúcom po celom Slovensku), kde sa nepokryte propaguje životný štýl homosexuálov a lesbičiek. O to je smutnejšie, že festival sa koná pod záštitou ministra spravodlivosti Tomáša Boreca.

Poslanec vo svoje interpelácii tiež uviedol, že festival možno zaradiť ku kampani,, ktorá vedie k „destabilizácie tradičných hodnôt rodiny, manželstva, rodovej komplementárnosti, teda pilierov, na ktorých stojí prirodzený poriadok nielen našej civilizácie.

Kvasnička sa pýtal aj na fakt, či Slovensko nemá oveľa viac a vážnejších problémov, ktoré sú dlhodobo neriešené (učitelia, zdravotné sestry, dôchodcovia, mladé rodiny, nezamestnaní, kvalita podnikateľského prostredia).

V závere interpelácie boli ministrovi adresované tri otázky: Aké prostriedky vynakladá Vaša vláda na podporu tzv. kultúry inakosti? Ide v tom len o Vašu „osvietenú“ ambíciu, alebo napĺňate programový zámer, ktorý zostal pred slovenskými občanmi utajený? Akými projektmi a prostriedkami podporuje ministerstvo kultúry prorodinnú a promanželskú osvetu a kultúru?