Katolícke SIROTINCE v Anglicku majú malú nádej na prežtie. HOMOLOBY sa ich snaži ZNIČIŤ

1,586
Kultúra smrti

Rímskokatolícke sirotince vyhrali právny spor, podľa ktorého môžu naďalej adoptovať deti len normálnym heterosexuálnym rodinám bez hrozby, aby boli zrušené.

Rozhodnutie sudcu Najvyššieho Súdu bolo chápané ako veľká výhra náboženskej slobody nad nárokmi antidiskriminačnej legislatívy o rovnosti.

Znamená to, že sirotinec Catholic Care môže naďalej hľadať zdravé rodiny pre bezbranné deti napriek ľavicovým antidiskriminačným zákonom.

Sudca Briggs povedal, že ak smernica z roku 2007 Regulácii Sexuálnej Orientácie umožňuje homosexuálnym charitám obmedziť svoju pomoc len pre homosexuálov, tak je správne, aby aj Catholic Care malo tiež právo na takúto „diskrimináciu“.

Taktiež sa vyjadril, že prakticky žiadna homosexuálna dvojica nič nestratila, lebo charita sa stará len o deti, o ktoré sa štátny adopčný systém (ktorý je otvorený aj pre dvojice rovnakého pohlavia) pokúšal postarať, ale neúspešne.

Charitatívna organizácia z mesta Leeds šla na súd, aby napadla zákon z roku 2007 Komisie pre Charitu, ktorá stanovila, že sirotince musia akceptovať homosexuálne páry za rodičov, alebo musia ukončiť svoju činnosť.

Vďaka týmto zákonom v Anglicku už 11 katolíckych sirotincov prestalo existovať alebo prestali byť katolícke.

Sudca Briggs však zamietol myslenie Komisie, ktoré "nebolo ani logické ani rozumné. A navyše bolo bez účelu a nezodpovedalo žiadnej rozumnej interpretácii".

Nariadil, aby komisia zaplatila organizácii Catholic Care právne trovy v sume viac ako £100,000.

Charita našla „vhodných adoptívnych rodičov pre značný počet detí, o ktoré sa nemal kto postarať“, povedal sudca.

Sudca povedal, že „homosexuálnym párom nebol odňatý žiaden benefit, lebo zatvorením sirotincov nič nezískajú, ale iba uškodia deťom. Taktiež neboli znevýhodnení v konkurencii s heterosexuálnymi pármi pri výbere adoptívnych rodičov pre akékoľvek dieťaťa“.

Sudca dodal, že dobrá práca odvedená charitou prevyšuje dôležitosť európskej antidiskriminačnej legislatívy.

Predsa však poslal prípad Komisii pre Charitu, aby prehodnotila jeho rozhodnutie, čo teda znamená, že stále si môžu nájsť dôvod na prinútenie zatvorenia katolíckych sirotincov.

Rozsudok môže byť aj zrušený novou legislatívou ľavicovej vlády.

Ľavica chce ešte pred voľbami predložiť nový zákon o rovnosti, navrhnutý poslankyňou Harriet Harmanovou, ktorý má odstrániť smernicu z roku 2007, na ktorej bolo založené víťazstvo organizácie Catholic Care.

Rozsudok bol uvítaný reverendom Arturom Rochetom, biskupom mesta Leeds, ktorý je zároveň správcom 100 rokov starého sirotinca.

Povedal, „tešíme sa na prípravu dôkazov pre Komisiu pre Charity, ktoré podporujú náš postoj, že bez tejto klausuly by boli deti bez rodiny vážne znevýhodnené,“ povedal reverend.

Avšak zo strany homosexuálnych organizácií a odborov prišlo trpké zavrhnutie sudcovho rozhodnutia.

Jonathan Finney zo skupiny zástancov práv homosexuálov - Stonewall - sa vyjadril, že „je nepredstaviteľné, aby hocikto zamestnaný v poskytovaní služieb verejnosti dostal licenciu na výber príjemcov služby na základe osobných predsudkov.

Generálny sekretár TUC Brendan Barber povedal, že „sudca dal zelenú náboženským organizáciám, aby ignorovali zákon štátu.“.