Europoslankyňa Anna ZÁBORSKÁ vystúpila v EP proti KASÍNU METROPOLIS

1,596
Kultúra života

Europoslankyňa Anna Záborská vystúpila v EP proti projektu Metropolis


TK KBS 08. 02. 2010 20:59, DOM Poslankyňa Európskeho parlamentu Anna Záborská vystúpila na plenárnom zasadnutí Európskeho parlamentu proti výstavbe plánovaného megakasína v Bratislave týmito slovami:

"Slovensko je ohrozené výstavbou megakasína s veľavýznamným a zavádzajúcim názvom: Metropolis.

Keďže Slovinsko, Maďarsko a Rakúsko odmietli vydať potrebné povolenia, záujmové skupiny sa teraz obracajú na Slovensko, aby mu vnútili svoj podnikateľský zámer. Bratislavské mestské zastupiteľstvo vyjadrilo k tomuto zámeru negatívne stanovisko.

Rozhodnutie však nie je definitívne a projekt hazardných hier pokračuje. Už dnes "investor" používa eufemizmus, keď tento projekt prezentuje obyvateľom ako "polyfunkčne centrum". Hovorí o ihriskách, aquaparku, kongresovom centre, ale nie o megakasíne.

Aké sú bariéry Európskej únie, aby sa zabránilo prevádzkovaniu hazardných hier v členských krajinách? Ako EÚ ochraňuje najzraniteľnejšie skupiny?

Veď nie je pre nikoho tajomstvom, že hazardné hry súvisia s kriminalitou, násilím, pochybným podnikaním, organizovaným zločinom, prostitúciou a rôznymi závislosťami.

Vyzývam všetkých kolegov ako aj národné asociácie, aby sa pridali k protestu slovenských občanov, ktorí začali petíciu proti invázii hazardných hier. Skupina poslancov Európskeho parlamentu predloží písomnú, ktorú môžete podporiť svojím podpisom."

TK KBS informovala Kancelária poslankyne Anny Záborskej