Amnesty International si musí vybrať len jednu cestu

1,657
Kultúra smrti

Medzinárodné spoločenstvo je pobúrené. Alebo by aspoň malo byť pobúrené. A to kvôli únosu viac ako 200 nigérijských školáčok militantnou islamistickou skupinou Boko Haram.

Preč sú už tri týždne. Tieto dievčatá uniesli v noci z ich školy údajne kvôli predaju do sexuálneho otroctva alebo aby boli predané ako detské nevesty.

Je správne, že Amnesty International upozornilo svet, aby začal konať a vynaložil úsilie na to, aby sa tieto dievčatá bezpečne vrátili domov. Ale táto udalosť by mala Amnesty priviesť i k tomu, aby sa nad tým pozastavila a prehodnotila prípadnú zmenu politiky obhajujúcej legalizáciu prostitúcie.

Nedávno sa na konferencii OSN stalo, že ženy predstavené ako bývalé prostitútky odsúdili skupiny v oblasti ľudských práv a agentúr OSN, ktoré podporujú legalizáciu tzv. „sexuálnej práce“.

Zachránené ženy tvrdia, že legalizácia prostitúcie vytvorí „právo“ mužov na kúpu sexu. No tento nárast dopytu po mladých dievčatách môže byť uspokojený iba zvýšením predávajúcich sa dievčat. Priemerný vek dievčat predávaných do sexuálneho otroctva je 12 až 13 rokov.

Na rozdiel od toho, čo sa hlása na podporu legalizácie prostitúcie, väčšina prostituujúcich dievčat a žien chce takýto obchod opustiť.

Amnesty International by malo zobrať vážne na vedomie toto odporné porušovanie ľudských práv a zvážiť, ako môže táto ich obhajoba (legalizácie prostitúcie) v budúcnosti ohroziť ešte zraniteľnejšie mladé dievčatá.

Pre viac informácií prejdite na Koalíciu proti obchodovanie so ženami (Coalition Against Trafficked Women) na: http://www.catwinternational.org/