Obama odmieta vyšetrovať Plánované rodičovstvo

1,096
Kultúra smrti

Obamova administratíva odmietla prešetriť Plánované rodičovstvo. A to aj napriek skutočnosti, že táto najväčšia spoločnosť vykonávajúca potraty v USA sa zdiskreditovala nedávnou kauzou predaja časti detských tiel za účelom zisku.

Generálny inšpektor Daniel R. Levinson z Obamovho Ministerstva zdravotníctva a sociálnych služieb v liste znepokojeným politikom píše, že túto potratovú spoločnosť nebudú vyšetrovať, ale budú sa dôkladne zaoberať právnymi predpismi týkajúcimi sa výskumu tkanív získaných z plodov.

Úrad generálneho inšpektora konkrétne povedal, že preskúma granty Národného zdravotného inštitútu zaberajúce sa výskumom tkanív plodov, aby sa uistil, že sú v súlade s platnými právnymi predpismi.

V lete zverejnilo Centrum pre pokrok lekárskej vedy (angl. skr. CMP) sériu tajných videí,  vďaka ktorým vyšli na povrch praktiky zamestnancov Plánovaného rodičovstva. Tí za účelom dosiahnutia zisku predávali orgány potratených detí.

Po vnútornom vyšetrovaní, republikáni a pro-life skupiny vyzvali Kongres k tomu, aby Plánovanému rodičovstvu pozastavil štátne dotácie. Senátor a prezidentský kandidát Rand Paul však Levinsona požiadal iba o to, aby prešetril zákony upravujúce výskum tkanív získaných z plodov.

Namiesto toho, aby Obamovo ministerstvo prešetrilo Plánované rodičovstvo, oznámilo v júli, že si „posvieti“ na skupiny, ktoré zverejnili videá odhaľujúce predaj časti detských tiel.

A, skutočne, americká generálna prokurátorka Loretta Lynchová s „preskúmaním“ udavačov súhlasila. Generálna prokurátorka Kalifornie Kamala Harrisová zas preskúma organizáciu Centrum pre lekársky pokrok.  O trestné stíhanie udavačov totiž požiadali štyria demokrati. Majú byť stíhaní za to, že vyrobili tajné videa s použitím falošnej identifikácie a bez súhlasu lekárov a úradníkov Plánovaného rodičovstva.

V jednom tajnom videu od CMP istá zamestnankyňa Plánovaného rodičovstva ľahostajne hovorí, ako sa jej podarilo rozdrviť živé dieťa nad a pod požadovaným srdcom, pľúcami a pečeňou, aby tieto orgány zostali neporušené.

Ďalšie video ukazuje, ako iný zamestnanec Plánovaného rodičovstva vysvetľuje, že chce získať najvyššiu cenu za orgány potrateného dieťaťa, pretože si šetrí na Lamborghini.

„Nechceme robiť len za paušálny poplatok, ktorým je 200 dolárov (za dieťa). Keď predávame na časti, je to o niečo lepšie. Vidíme totiž, koľko z toho môžeme získať,“ pripúšťa ďalšia osoba Plánovaného rodičovstva vo videu CMP.

Úradník Plánovaného rodičovstva sa na videu chváli zručnosťou svojej organizácie pri získavaní neporušených mŕtvol plodov a uvádza, že predaj potratených detí veľmi prispieva k celkovému zisku.

Videá CMP tiež dokazujú, že Plánované rodičovstvo nie vždy dostane od pacientky súhlas. Lekári, vykonávajúci potraty, si jednoducho vezmú, čo chcú. Matky to nevedia a ani neexistuje spôsob, akým by sa to mohli dozvedieť.

Jedno srdce dieťaťa potrateného vo vysokom štádiu tehotenstva ešte stále bilo. Úradník Plánovaného rodičovstva hovorí, že sa jeho nadriadená vtedy opýtala: „,Chcete vidieť niečo úžasné?‘ A ona zatlačila na srdce a ono začalo biť. A ja som tam sedel, pozeral sa ten plod a jeho bijúce srdce a fakt som nevedel, čo si mám o tom myslieť."

Výskumná spoločnosť, ktorá je jedným z odberateľov časti potratených detí na experimenty, vo videu potvrdzuje,  že Plánované rodičovstvo predáva veľa neporušených potratených detí.

Ďalšie video zachytáva priznania úradníkov Plánovaného rodičovstva, že sú si vedomí, že predajom detských orgánov porušujú zákon.

Priznávajú sa tiež k predaju neporušených hláv potratených detí, k používaniu nelegálnych postupov na potratenie živých detí vo vysokom štádiu tehotenstva, ktoré vykonávajú preto, aby kvôli získaniu mozgu mali neporušenú celú hlavu.

Niektoré potratené deti predáva Plánované rodičovstvo biotechnologickým spoločnostiam, ktoré ich potom používajú na vytvorenie „humanizovaných“ myší.

Je nezákonné meniť interrupčné procedúry kvôli získavaniu častí tiel detí.