Súdna správa k videám Plánovaného rodičovstva

981
Kultúra smrti

Utajené videá Plánovaného rodičovstva zachytené Centrom pre lekársky pokrok (angl. skr. CMP) sú podľa súdnej správy autentické a nezmenené.

Každá sekunda videozáznamu, ktorý zaznamenalo CMP, bola zverená do rúk firmy Coalfire, súdnej spoločnosti, ktorá robieva analýzy pri vyšetrovaní trestných činov.

„Videozáznamy sú autentické a nepreukazujú žiadny dôkaz manipulácie alebo úpravy,“ povedal Coalfire vo svojej komplexnej 14-stranovej správe. „Tento záver sa opiera o zhodu dátumu a času súboru videa, časového kódu videa ako aj pomenovania priečinkov a súborov. Jednotnosť záberov kamerových záznamov od oboch vyšetrovateľov tiež podporujú tvrdenie, že video nahrávky sú autentické.“

Akékoľvek úpravy vykonané na on-line záberoch, ktoré sú nahrané na YouTube, boli vykonané iba kvôli „odstráneniu nepodstatných záberov, vrátane  „prichádzania zamestnancov“, „čakania“, „nastavovania záznamového zariadenia“, „jedenia“ či „prestávok na toaletu“.

Všetky odstránené záznamy boli odstránené preto, že  v nich „chýbali relevantné rozhovory“, uzavrela Coalfire v správe na žiadosť Aliancie na obranu slobody (ADF).

„Správa Coalfire mala prístup ku každej sekunde zverejnených audio- a videonahrávok vyšetrovaných záberov, ktoré zaznamenanalo CMP. A tieto zábery analyzovala kvôli overeniu a potvrdeniu pravosti všetkých videí na YouTube stránke CMP,“ uviedla ADF.

Táto správa ostro kontrastuje s tónom predchádzajúcej správy, ktorú zaplatilo Plánované rodičovstvo  a ktorú vyprodukovalo Fusion GPS, čo je opozičná výskumná spoločnosť so sídlom vo Washingtone napojená na demokratickú stranu. Jej zakladateľ, Glenn Simpson, pracoval v lobby istého šejka, ktorý počas vojny schvaľoval pálenie vlajky USA. The Wall Street Journal nazval spoločnosť Fusion „Simpsonovým obchodom, v ktorom perie peniaze“.

Fusion taktiež priznalo, že úpravy mali z videí „pravdepodobne odstrániť irelevantný obsah“, a že nešlo o podvod. Avšak správa financovaná Plánovaným rodičovstvom uvádzala, že videá CMP nemajú „žiadnu svedeckú hodnotu“ a „ako novinárskym produktom im chýba dôveryhodnosť“.

„Súdna analýza spoločnosti Coalfire odstránila akékoľvek pochybnosti o tom, či tajné videá vydané Centrom pre pokrok v medicíne zverejnené v plnej dĺžke boli autentické a neboli manipulované,“ povedal vedúci právny zástupca ADF, Casey Mattox. „Počas vyšetrovania skúmali analytici každú sekundu záznamu videí, ktoré až do dnešného dňa zverejnilo CMP, a zistili, že boli odstránené iba prestávky na toaletu a iné nepodstatné časti videozáznamu.“

Coalfire napríklad v jednom videu zaznamenala minútovú prestávku na toaletu. Ďalšia medzera trvala iba štyri sekundy.

Ostatné prestávky zahŕňajú zábery príchodu vyšetrovateľov, pretože objektív bol obrátený na okno s oblakmi.

„Plánované rodičovstvo sa už nemôže schovávať za dymovou clonou falošných obvinení. Teraz by sa malo zodpovedať z vecí, ktoré vyzerajú ako veľmi skutočné zločiny, ktoré odhalilo vyšetrovanie CMP,“ povedal Mattox.

Táto správa prišla práve vo chvíli, keď prezidentka Plánovaného rodičovstva Cecile Richardsová vypovedala pred Kongresom počas vyšetrovania, ktoré prešetrovalo tvrdenia zaznamenané na týchto nahrávkach. Uviedla, že Plánované rodičovstvo mení svoj spôsob vykonávania potratu, že je možné, že používa ilegálny potratový postup prostredníctvom čiastočného narodenia, a že nelegálne profituje z predaja orgánov plodov.

Prichádza tiež vo chvíli, keď Kongres rozhoduje o tom, či odoprenie dotácie Plánovanému rodičovstvu z peňazí daňových poplatníkov, ktoré sa pohybujú vo výške viac než 500 miliónov dolárov ročne, stojí za konfrontáciu s Barackom Obamom. Kongres tiež rozhoduje o možnosti čiastočného vládneho pozastavenia prevádzky počas budúceho mesiaca.

Pro-life zástancovia hovoria, že je v podstate jedno, aká stratégia sa použije, [podstatné však musí zostať:] potratový priemysel vo všeobecnosti - a najmä Plánované rodičovstvo - musí byť v plnom rozsahu zbavený dotácii.

„Peniaze amerických daňových poplatníkov by mali byť presmerované na financovanie miestnych komunitných zdravotných stredísk, namiesto toho, aby dotovali škandalózne a miliardové potratové podnikanie. Plánované rodičovstvo je organizáciou, ktorá sa stará o jednu vec: o profit na úkor zdravia žien. Videá vyšetrovateľov, ktorých pravosť bola potvrdená v správe, dokazujú, že Plánované rodičovstvo je potratovým strojom, ktorého najvyšší manažéri a lekári zjednávajú zber a predaj častí tiel detí a vtipkujú o tom,“ povedal riaditeľka právnej komunikácie ADF Kerri Kupec. „Ženy si zaslúžia niečo oveľa lepšie.“