MicrosoftTeams-image-810x500.jpg

USCCB vyzýva Kongres, aby vynaložil miliardy dolárov daňových poplatníkov na projekty podporujúce nelegálnu imigráciu

14
Neutral
  • USCCB žiada Kongres o miliardy dolárov na programy pre nelegálnych prisťahovalcov.
  • Biskup Seitz nalieha na poskytnutie zdrojov na rôzne iniciatívy na rok 2025.
  • USCCB vyzýva na viac ako 20 miliárd dolárov na imigračné programy.
  • Pápež František a ďalší duchovní kritizujú Trumpa za politiku imigrácie.

Konferencia katolíckych biskupov Spojených štátov amerických (USCCB) žiada Kongres, aby vynaložil miliardy dolárov daňových poplatníkov na programy, ktoré budú mať za následok, že nelegálni prisťahovalci budú aj naďalej prúdiť cez americké hranice.

Ľavicový biskup El Pasa Mark Seitz predložil 25. apríla dlhý list, v ktorom nalieha na zákonodarcov, aby poskytli zdroje na rôzne vládne a neziskové iniciatívy na nadchádzajúci fiškálny rok 2025. 

Seitz je v súčasnosti predsedom Výboru pre migráciu USCCB’ 

Niektoré z programov, ktoré Seitz vyzdvihuje, sa zaoberajú ušľachtilými cieľmi, ako je obchodovanie s ľuďmi, detská práca a pomoc osobám, ktoré prežili mučenie. Iné sa snažia urýchliť súdne pojednávania pre nelegálnych prisťahovalcov, alebo to, čo list nazýva “neobčanmi.”  

Celkovo USCCB vyzýva Kongres, aby vynaložil viac ako 20 miliárd dolárov. 

Imigračná politika v Spojených štátoch bola top-tiertémou kampane od chvíle, keď Donald Trump pri svojej prvej kandidatúre na prezidenta slávne povedal americkým voličom, že sa chystá “postaviť veľký, krásny múr” na južnej hranici. 

V rozhovore pre časopis Time minulý mesiac Trump povedal, že má v úmysle deportovať až 20 miliónov nelegálnych prisťahovalcov, ak bude v roku 2024 znovu zvolený. 

Pápež František, ako aj ďalší katolícki duchovní, si za posledných osem rokov niekoľkokrát nie príliš jemne rypli do Trumpa.  

Čítajte: OUN označuje americko-mexickú hranicu pod Bidenom za’najsmrteľnejší pozemný prechod’na svete’

Počas letz Mexika do Vatikánu v roku 2016 František povedal, že “človek, ktorý myslí len na stavanie múrov, nech sú kdekoľvek, a nie na stavanie mostov, nie je kresťan.”  

V roku 2019 vtedajší predseda USCCB kardinál Daniel DiNardo spolu s vtedajším predsedom výboru pre migráciu biskupom Joeom Vásquezom vyčítali Trumpovi v otvorenom liste, že chce postaviť múr naprieč USA.hranicu s Mexikom. 

“Múr je v prvom rade symbolom rozdelenia a nepriateľstva medzi dvoma spriatelenými krajinami,” uviedli. 

Seitz’v liste tieto poznámky zopakoval. 

“Katolícka cirkev uznáva právo grófstievna zachovanie svojich hraníc a zodpovednosť vlád za ochranu ľudí vo vnútri svojich hraníc v súlade so spoločným dobromd,” píše sa v ňom. “Zároveň“prosperujúcejšie krajiny majú väčšiu povinnosť prijať” a “chrániť humanitárne potreby migrantov a utečencov.” 

Čítajte: Katolícka charita, texaská diecéza pod paľbou kritiky za prepravu nelegálnych migrantov s Bidenovou administratívou

Bývalý Trumpov poradca Steve Bannon dôrazne odsúdil úsilie USCCB’ešte počas Trumpovho pôsobenia v úrade. Katolícka hierarchia je “jedným z najhorších podnecovateľov tejto politiky otvorených hraníc,” podotkol vtedy. Americkí biskupi “potrebujú ilegálnych cudzincov, aby zaplnili kostoly,” povedal tiež slovom. 

Seitz v podstate potvrdil Bannonove&nbspvýroky, keď vo svojom liste vyzval Kongres, aby “odmietol opatrenia, ktoré ďalej obmedzujú prístup k azylu, obmedzujú riadny proces pre neobčanov a vytvárajú orgány nezlučiteľné so záväzkami Spojených štátov podľa medzinárodného práva.”  

Takisto tvrdil, že len “menšina [nelegálnych prisťahovalcov]… predstavuje skutočné riziko pre verejnú bezpečnosť alebo národnú bezpečnosť,”  

V lete 2020, v čase pred prezidentskými voľbami, bol Seitz vyfotografovaný ako na proteste kľačí a drží “Black Lives Matter” nápis. Globálna sieť Black Lives Matter podporuje potraty a ideológiu LGBT a má korene v marxizme.

V rozvláčnom 2 500-slovnom komentári uverejnenom v jezuitmi riadenom časopise America v septembri, len mesiac pred voľbami, pochválil “krok vpred”, ktorý by priniesla Kamala Harrisová, ak by sa táto radikálna pro-potratová a pro-LGBT demokratka stala prvou viceprezidentkou. V eseji tiež poznamenal, že ho “povzbudili Bidenove kampane’sľuby riešiť” takzvané “klimatické zmeny.

Čítajte: Títo biskupi stoja v ceste zákazu prijímania pre Bidenových, pro-potratových politikov

Seitz v posledných mesiacoch pri iných príležitostiach papagájoval ďalšie globalistické a za otvorené hranice hovoriace body. 

“Prisťahovaleckí pracovníci sú neoddeliteľnou súčasťou života nášho národa… pracujú pre nás všetkých. Bez ich prínosu by sa americké komunity zastavili,” tvrdil 15. apríla v vyhlásení 

Seitz povedalľavicovému výstupu Crux vo februári, že “v čase volieb sa vždy vystupňuje rétorika” o obviňovaní prisťahovalcov a že je potrebné “ľudským spôsobom mať usporiadané hranice.” 

Zákonodarcovia z hnutia America First a kresťanskí nacionalisti opakovane upozorňovali na to, že múr je najistejším spôsobom, ako môžu mať USA “usporiadanú hranicu.” Poukazujú tiež na to, že nekontrolované prisťahovalectvo bez obmedzení vedie k sociálnym konfliktom a dlhodobé škody na spoločnom dobre Spojených štátov v dôsledku toho, že mnohí nelegálni prisťahovalci sa neasimilujú do americkej spoločnosti ani neprijmú hodnoty, ktoré sú základom západnej civilizácie.  

Arcibiskup Carlo Maria Viganò, bývalý apoštolský nuncius v Spojených štátoch, často tvrdil, že zaplavenie západných krajín cudzincami z tretieho sveta je súčasťou globálneho úsilia o dechristianizáciu Západu a vytvorenie kvázi pohanskej totalitnej planéty jedného sveta.   

RELEVANTNÉ

Biden’s politikou otvorených hraníc prenechal imigráciu násilným kartelom

Masová migrácia je sprisahanie vedené globalistami s cieľom uniesť americký politický systém