Screen-Shot-2024-05-06-at-7.26.09-PM-810x500.png

Chicagský kňaz "požehnal" lesby ako "svätých manželov" počas rúhavého obradu, odvoláva sa na pápeža Františka

30
Kultúra smrti
  • Chicagský kňaz požehnal vzťah dvoch lesbičiek, čo je alarmujúce.
  • Fiducia Supplicans môže viesť k považovaniu homosexuálnych manželstiev za sviatosť.
  • Katolícka cirkev učí, že homosexualita je hriech a neusporiadaná.
  • Homosexuálne požehnanie je v rozpore s katolíckym učením a obsahuje herézu.

Chicagský kňaz’požehnal” vzťah dvoch lesbičiek” je alarmujúcim dôkazom toho, že “požehnanie” neregulárnych párov”, ktoré napriek protestom Vatikánu schválila Fiducia Supplicans, môže byť len postupným krokom k tomu, aby sa homosexuálne “manželstvá” nakoniec považovali za sviatosť. 

Podľa opisu OSV News sa sobáš uskutočnil formou, ktorá sa “približuje obnove manželských sľubov,” otec Joseph S. Williams, farár farnosti svätého Vincenta de Paul v arcidiecéze kardinála Blase Cupicha’v Chicagu, sa pýtal žien, ktoré stáli neďaleko oltára, tvárou k sebe a držali sa za ruky: “Sľubujete si dobrovoľne, že sa budete milovať ako svätí manželia?”  

ČÍTAJTE: Homosexuálny pár predniesol ‘evanjeliové zamyslenie’ na farskej omši v Chicagu

“Áno, áno,” odpovedali lesbičky Kelli Beardová a Myah Knightová. 

“Milujúci Bože, zväčšuj a posväcuj lásku, ktorú Kelli a Myah majú jedna k druhej,” povedal Williams, oblečený v albe a štolu. 

“Prstene, ktoré si vymenili, sú znakom ich vernosti a oddanosti,” uviedol Williams. “Nech sa im naďalej darí v tvojej milosti a požehnaní. Prosíme o to skrze Krista, nášho Pána.” 

“Nech vám požehnáva Boh”Otec, Syn a Duch Svätý,” povedal kňaz, kým nad lesbickým “párom,” ktorý sa tiež pokrstil, urobil znamenie kríža. 

Čítajte: kardinál Müller: Fiducia Supplicans ‘vedie ku kacírstvu,’ katolíci ju nemôžu akceptovať

Katolícka cirkev vždy učila, že homosexualita je ťažký hriech a vnútorne neusporiadaná, v súlade so Svätým písmom a prirodzeným zákonom. O ľuďoch v homosexuálnych vzťahoch nemožno povedať, že sa “milujú navzájom, ” keďže láska znamená “chcieť dobro druhého, ” podľa slov svätého Tomáša Akvinského.

Okrem toho je Williamsovo’ vzývanie Ježiša Krista a Najsvätejšej Trojice ťažkým skutkom rúhania, ktorý zneužíva Božie’ meno na schvaľovanie sodomie, hriechu, ktorý “volá do neba po pomste.”Jeho zneužitie cirkvi a posvätných predmetov na škandalózne homosexuálne “požehnanie” je svätokrádež. 

Kelli Beard, ktorý zverejnil video s “požehnaním” na svojom instagramovom účte 22. apríla, je metodistická kazateľka. V popisku napísala: “Myah sa vždy chcela vydať v kaplnke svojej Alma mater, preto som ju prekvapila požehnaním nášho manželstva! [sic]”

Myah Knight je profesionálna poradkyňa, ktorá sa opisuje ako “QTBIPOC osoba,” t. j, “queer, trans, čierna, domorodá farebná osoba,” ktorá sa zameriava na “navigáciu sexuálnej a rodovej identity.” V roku 2022 spustila takzvanú “religióznu skupinu na podporu traumy” pre “Queer folx.”

Čítajte: Kňaz Cupich bude celebrovať omšu pre pro-LGBT skupinu, ktorá nesúhlasí s učením Cirkvi

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Post zdieľaný Kelli Knight (@citygrrl76)

Williams pre OSV News povedal, že jeho chápanie Fiducia Supplicans je “že Svätý Otec povedal, že páry rovnakého pohlavia môžu byť požehnané, pokiaľ to neodráža situáciu manželstva… pokiaľ je’jasné, že to’nie je manželstvo.” 

Súdiac podľa videozáznamu krátkeho obradu však zďaleka nie je zrejmé, že by to “neodrážalo manželskú situáciu.” Práve naopak, “požehnanie” odrážalo svadobný obrad, pričom kňaz v liturgickom rúchu hovoril o oboch ženách ako o “manželkách.” 

Beardová vo svojom videopríspevku na Instagrame pridala celý rad výstižných hashtagov, vrátane: “#katolícke požehnanie,” “#svadba rovnakého pohlavia,” a “#svadba rovnakého pohlavia.”

Čítajte: Vatikánom schválený obrad ‘požehnania’ pre ‘zosobášených’ homosexuálov vyvolal v Uruguaji pobúrenie

“Nešlo’len o požehnanie,” trval na svojom Michael Hichborn, prezident Lepanto Institute. “Bol to úrad nad výmenou sľubov sodomitskej vernosti.”  

“Ak toto NIE je trestané, potom musíme predpokladať, že je to zamýšľaný účinok dokumentu,” dodal.  

V každom prípade “požehnanie” homosexuálneho “páru” nevyhnutne schvaľuje ich sodomitský vzťah – základ toho, že sú “párom” – v rozpore s katolíckym učením. Viaceré biskupské’konferencie odmietli Fiducia Supplicans a významní preláti a teológovia, vrátane kardinála Roberta Saraha a otca Geralda Murraya, odsúdili dokument za to, že obsahuje herézu.

Odvolanie

Kardinál Sarah dôrazne odmieta Fiducia Supplicans, ‘herézu’ o ‘požehnaní’osobám rovnakého pohlavia’

Pápež František odvolal biskupa z Portorika: Biskupi musia odmietnuť Fiducia Supplicans, inak riskujú Boží’hnev