shutterstock_1869481039-810x500.jpg

Kanadský program COVID pre prípad poškodenia vakcínou doteraz vyplatil len 6 % nárokov

8
Neutral
  • Program VISP vypláca len 6 % žiadostí poškodených vakcínami COVID.
  • Žiadosti sú pomaly spracovávané, niektorí žiadatelia považujú odškodnenie za nedostatočné.
  • Provincie majú vlastné programy odškodnenia, ale aj tie sú pomalé.
  • Kanaďania odmietať posilňovacie dávky, vláda vynakladá veľa peňazí na propagáciu očkovania.

Kanadský program pre osoby poškodené vakcínami COVID, o ktorých federálna vláda stále trvá na tom, že sú bezpečné, vyplatil len 6 % podaných žiadostí.

Pohľad na údaje z národného programu podpory pri poškodení vakcínami (VISP) ukazuje, že do dnešného dňa lekárska komisia schválila vyplatenie len 138 z 2 233 žiadostí podaných v rámci programu.  

Približne 2 069 žiadostiach bolo ukončené “administratívne preskúmanie”, pričom 1 825 bolo považovaných za “prípustné”, ale zostávajú v procese “depersonalizácie a prípravy na postup do predbežného lekárskeho preskúmania.”Približne 620 žiadostí bolo posúdených lekárskou revíznou komisiou, ale stále sa posudzujú.  

Celkové vyplatené sumy sa zatiaľ pohybujú okolo 11,2 milióna dolárov, pričom počet ľudí, ktorí podávajú žiadosti do programu, neustále rastie.  

LifeSiteNews nedávno informoval, že liberálna vláda premiéra Justina Trudeaua’v nedávno predloženom rozpočte na rok 2024 vyčlenila na program ďalších 36 miliónov dolárov.  

Niektorí ľudia, ktorí boli úspešní pri získavaní výplat z programu VISP, uviedli, že priznané odškodnenie je vzhľadom na zranenia, ktoré utrpeli pri zásahoch COVID, nedostatočné.  

Ako vlani informoval portálLifeSiteNews, 42-ročný Ross Wightman z Britskej Kolumbie podal žalobu proti spoločnosti AstraZeneca, federálnej vláde Kanady, vláde svojej provincie a lekárni, v ktorej mu bola podaná injekcia, po tom, čo dostal podľa jeho názoru neadekvátne odškodnenie od spoločnosti VISP.   

Bol jedným z prvých občanov v Kanade ktorý dostal federálnu finančnú kompenzáciu v dôsledku poškodenia vakcínou COVID v rámci VISP. Wightman dostal injekciu od spoločnosti AstraZeneca v apríli 2021 a krátko nato úplne ochrnul. Následne mu bol diagnostikovaný Guillain-Barrésyndróm.   

Whitman dostal jednorazovú výplatu 250 00 USD a približne 90 000 USD ročne ako náhradu príjmu, ale poznamenal, že podľa nedávneho True North správa, že ani nevie, či by tieto dolárové sumy “zmiernili bolesť.” 

“Vzhľadom na rozsah trvalých zranení, ktoré zmenia život, pár stotisíc dolárov nie je”veľa, to je”isté,” povedal.

Všetky kanadské provincie okrem Quebecu sú kryté programom VISP, ktorý má svoj vlastný program odškodnenia za vakcíny, ktorý sa tiež zdá byť pomalý pri vyplácaní žiadateľov. 

Včera LifeSiteNews informoval o30-ročnom mužovi z Quebecu, u ktorého sa po podaní experimentálnej injekcie COVID-19 spoločnosti Moderna’mRNA vyvinulo vážne ochorenie kože. Napriek vyčerpávajúcej povahe jeho zdravotného stavu sa od provinčnej vlády stále nedozvedel nič o odškodnení prostredníctvom programu na odškodnenie osôb poškodených vakcínami.  

Vzdor potrebe federálneho programu na odškodnenie osôb poškodených vakcínami, ktorý kedysi nariadila Trudeauova vláda, Health Canada stále says “[I]t’s safe to receive a COVID-19 vaccine following infection with the virus that causes COVID-19. Očkovanie je veľmi dôležité, aj keď ste’mali COVID-19.”  

Federálna vláda pokračuje v nákupe očkovacích látok proti COVID aj napriek tomu, že vláda’vlastné údaje ukazujú, že väčšina Kanaďanov plošne odmieta posilňovaciu injekciu COVID.  

V skutočnosti záznamy ukazujú, že federálna vláda vynaložila približne 9 mil.9 miliónov eur na reklamu v sociálnych médiách na propagáciu experimentálnych injekcií COVID od roku 2020. 

Rozhodnutie Kanaďanov odmietnuť očkovanie prichádza aj v čase, keď správa Statistics Canada odhalila že počet úmrtí na COVID-19 a “nešpecifikované príčiny” vzrástol po uvoľnení takzvaných “bezpečných a účinných” injekcií. 

LifeSiteNews zverejnil rozsiahle množstvo výskumov o nebezpečenstvách spojených s podávaním experimentálnych mRNA injekcií COVID, medzi ktoré patrí poškodenie srdca a krvné zrazeniny. 

Ostriekania mRNA majú aj súviseli s množstvom negatívnych a často závažných vedľajších účinkov u detí.