MicrosoftTeams-image-810x500.jpg

Španielsky biskup odsudzuje Bidenovo podpísanie kríža na potratovom zhromaždení ako "svätokrádežné

14
Kultúra smrti
  • Biskup odsúdil Bidenovo gesto kríža na podporu potratov.
  • Katolícka cirkev učí, že potrat je vždy ťažký hriech.
  • Bidenovo gesto bolo označené za znesvätenie znamenia kríža.
  • Biskup vyzval k politickým lídrom s morálnym kreditom a modlil sa za povolania.

Španielsky biskup odsúdil podpis Joea Bidena’na kríž nad sebou na zhromaždení za potraty, ktoré bolo zjavne proti zákazu šesťtýždňových potratov na Floride’ako “svätokrádežný.” 

Biskup JoséIgnacio Munilla z Orihuela-Alicante v Španielsku označil Bidenovo gesto za “znesvätenie znamenia kríža” počas svojej všednej rozhlasovej relácie v rádiu Mariacute;a España, informoval National Catholic Register. 

Počas predvolebného podujatia a zhromaždenia na podporu potratov v Tampe na Floride 23. apríla, ktoré bolo zorganizované na protest proti obmedzeniu potratov v tomto štáte, Biden urobil znak kríža, keď predsedníčka Floridskej demokratickej strany Nikki Friedová povedala: “15 týždňov nie je dosť”dobré. Museli sme prejsť na šesť týždňov,” sťažujúc sa na floridského guvernéra Rona DeSantisa’, ktorý vlani schválil šesťtýždňový zákaz interrupcií. 

Čítajte: Kampaň Bidena hovorí, že podpora potratov je ‘top prioritou’ pre druhé funkčné obdobie

Pokrižovanie sa má slúžiť ako znak, “v ktorom si pripomíname, že Ježiš dal svoj život za nás, dal svoj život za všetkých nevinných, dal svoj život, aby obnovil nevinnosť a urobil nás svätými,” povedalbiskup Munilla.

Používať znak kríža, ako to urobil Biden, a zároveň podporovať zabíjanie nevinných nenarodených detí, znamená “vzývať kríž svätokrádežným spôsobom,” zdôraznil biskup.

Poznamenal, že “vzývanie Ježiša Krista na podporu potratov” vyvolalo silnú kritiku “v mnohých pro-life a katolíckych kruhoch.”

Bidenovo’gesto bolo skutočne rýchlo a dôrazne odsúdené mnohými katolíkmi ako urážka Boha, katolíckej viery a nenarodených detí.

“Bidenovo’rozhodnutie urobiť znak kríža na podporu potratového extrémizmu je podlou šarádou, ktorá sa pokúša kooptovať posvätný zvyk na podporu svojho nového potratového náboženstva,” poznamenalprezident CatholicVote Brian Burch. “Jeho gesto sa otvorene vysmieva kresťanskej viere v posvätnosť života.”

“Ničenie životov nevinných detí nemá žiadnu božskú podporu a on by to mal vedieť lepšie,” dodal. “Bidenovo’gesto naznačuje, že je buď strašne naivný, alebo senilný, alebo bezcitne ľahostajný k základnému presvedčeniu miliónov kresťanov v Amerike.”

Biskup Joseph Strickland, emeritný biskup Tyleru v Texase, reagoval na toto gesto vo vyhlásení zverejnenom na X: “Absolútne ohavné, modlite sa za dušu nášho prezidenta, je to slabý starý muž, musí sa pripraviť na stretnutie so svojím stvoriteľom.”

“Jeho urobenie znaku je absolútne zlé, symbolické odmietnutie katolíckej viery, ktorej údajne verí,” napísal diakon Keith Fournier.  

PETÍCIA: Americkí biskupi musia exkomunikovať Bidena po jeho hanebnom propotratovom prejave o stave Únie

“Želám si, aby ho pre spásu jeho duše jeho biskup formálne exkomunikoval,” pokračoval diakon. “Od prvých storočí to bol prostriedok na návrat hriešnika späť k Ježišovi Kristovi.” 

Katolícka cirkev v súlade s prirodzeným zákonom učí, že potrat je vždy ťažký hriech a “ohavný zločin,” ktorý Cirkev trestá exkomunikáciou.

Biskup Munilla sa tiež vyjadril k morálnej vhodnosti Bidena aj bývalého prezidenta Donalda Trumpa ako uchádzačov o prezidentský úrad vo voľbách v roku 2024.

“V krajine, akou sú Spojené štáty, by nemali byť [kandidáti] z Demokratickej strany, ako aj z Republikánskej strany s dostatočným morálnym kreditom, aby mohli svoje strany riadne reprezentovať pred voličmi?” sa pýtal. 

“Zvážte, čo predstavuje Biden so svojím zhoršujúcim sa stavom, dokonca aj psychickým, aby opäť kandidoval na prezidenta s týmto absolútnym znesvätením svojich vlastných (údajne katolíckych) hodnôt, keď z veci potratov, šírenia potratov po celom svete, urobil takmer svoju najvyššiu hodnotu,” povedal Munilla.

Biskup Munilla sa modlil, aby Boh “vzbudil povolania k verejnému životu, aby sa v ňom objavili skutočne mladí ľudia, ktorí majú svojím čestným životom v súlade so svojimi hodnotami za jediné heslo, za jedinú hnaciu silu svojho vstupu do politického života túžbu slúžiť spoločnému dobru.”

Začiatkom tohto roka biskup Munilla vyzval Vatikán, aby stiahol Fiducia Supplicans, pričom ju označil za “odklon od kresťanskej morálky.”