Danielle-Smiths-victory-speech-after-her-majority-election-win-CTV-News-e1707909312200-810x500.png

Lekár, ktorý kritizuje reakciu COVID v Alberte, predloží správu Danielle Smithovej v máji tohto roku

11
Kultúra života
  • Smithová objednala správu o presnosti údajov COVID v Alberte.
  • Pracovná skupina vedená lekárom preskúmala údaje a rozhodovací proces.
  • Smithová nahradila Hinshawovú a radu AHS po nástupe do funkcie.
  • Pracovná skupina preskúmala reakciu Alberty na COVID a záverečná správa bude k dispozícii v máji.

Premiérka Alberty Danielle Smithová čoskoro dostane málo známu správu, ktorú si objednala a ktorá poverila albertského lekára, ktorý kritizoval postup predchádzajúcej administratívy v súvislosti s COVID, aby preskúmal, nakoľko presný bol zber údajov COVID v provincii, ako aj rozhodovací proces a účinnosť predchádzajúcej administratívy. 

Ako sa uvádza v nedávnej správe denníka Globe and Mail, zo záznamov, ktoré získal, vyplýva, že len necelý mesiac po tom, ako sa stal premiérom Alberty v novembri 2022, Smith poveril vtedajšieho ministra zdravotníctva Jasona Coppinga vytvorením pracovnej skupiny pre údaje COVID. 

Dokumenty ukazujú, že vláda Alberty pod vedením Smitha dala novej pracovnej skupine, ktorú viedol dr. Garymu Davidsonovi - ktorý pracoval ako lekár pohotovostnej služby v Red Deer v Alberte - rozsiahly mandát na preskúmanie toho, či sa počas COVID získali “správne údaje”, ako aj na posúdenie “integrity, platnosti, spoľahlivosti a kvality údajov/informácií použitých na informovanie o rozhodnutiach týkajúcich sa pandémie” členmi Alberta Health Services (AHS).  

Ako uviedol LifeSiteNews v roku 2021, Davidson počas vrcholiacej kampane COVID povedal, že kríza nemocničných kapacít v jeho provincia bola “vytvorená,” nebola novým javom a nemá nič spoločné s COVID.

“Máme krízu a máme krízu, pretože nemáme zamestnancov, pretože naši zamestnanci odišli, pretože sú’vyhorení, nie sú’vyhorení z COVID-u,” povedal vtedy Davidson. 

Davidson tiež tvrdil, že predchádzajúca vláda Zjednotenej konzervatívnej strany za bývalého premiéra Jasona Kenneyho manipulovala so štatistikami COVID-u.  

V komentároch zaslaných médiám Smithová uviedla, že podľa jej názoru je dobré mať “konzervatívny pohľad” s Davidsonom, ktorý sa na “všetko, čo sa stalo, pozerá čerstvými očami.” 

“Potrebovala som niekoho, kto sa bude na všetko, čo sa stalo, pozerať čerstvými očami a možno aj s trochu opačným pohľadom, pretože nám”bol vždy poskytnutý len jeden pohľad,” povedala v utorok novinárom. 

“Nechala som na [Davidsonovi], aby zostavil komisiu s tým, že by som chcela mať širokú škálu perspektív.” 

Smith prevzal od Kenneyho funkciu lídra UCP 11. októbra 2022 po tom, ako získal vedenie strany. UCP potom vyhrala parlamentné voľby v máji 2023. Kenney bol zosadený kvôli nízkemu ratingu a pre nedodržanie sľubov, že Albertu počas COVID neuzavrie. 

Po nástupe do funkcie premiéra Smith okamžite vyhodila hlavnú lekárku provincie, Deenu Hinshawovú, a celú správnu radu AHS, ktorí dohliadali na implementáciu mandátov COVID. 

Za Kenneyho vlády prišli o prácu tisíce zdravotných sestier, lekárov a ďalších zdravotníckych a štátnych pracovníkov, ktorí sa rozhodli nechať sa očkovať, čo viedlo Smitha k tomu, že povedal – len minút po tom, ako zložila prísahu in – že za posledný rok boli “neočkovaní” najčastejšie diskriminovanou” skupinou ľudí za jej života. 

Ak ide o AHS, stále je propaguje očkovanie COVID, a to už pre šesťmesačné deti, ako nedávno informoval LifeSiteNews.  

Pracovná skupina zložená z lekárov za aj proti mandátom COVID  

V pomerne utajenej pracovnej skupine COVID sú okrem skeptika voči COVID Dr. Garyho Davidsona aj ďalší zdravotnícki pracovníci, ktorí boli kritickí voči mandátom COVID a zdravotným obmedzeniam vrátane mandátu na očkovanie.  

Táto pracovná skupina dostala podľa The Globe and Mail, na vykonanie svojho preskúmania približne 2 milióny dolárov a je úplne oddelená od inej pracovnej skupiny, ktorú vedie bývalý kanadský poslanec Preston Manning, ktorý roky viedol Reformnú stranu pred jej zlúčením s inou stranou a vytvorením súčasnej Konzervatívnej strany Kanady. 

Manningova pracovná skupina, známa ako Panel pre preskúmanie riadenia mimoriadnych udalostí v oblasti verejného zdravia (PHEGRP), zverejnila svoje závery minulý rok. V nej sa odporúčalo zaviesť mnohé politiky na podporu slobody, napríklad posilnenie osobných lekárskych slobôd prostredníctvom legislatívy, aby človek neprišiel o prácu za odmietnutie vakcíny, ako aj záver, že práva Alberťanov’ boli skutočne porušené. 

Smithova vládna pracovná skupina je riadená prostredníctvom Rady pre kvalitu zdravia v Alberte (HQCA), ktorá je provinčnou agentúrou zaoberajúcou sa výskumom v oblasti zdravotníctva.  

V marci minulého roka dostal Davidson opis projektu a zadávacie podmienky a bolo mu povedané, že záverečnú správu má doručiť ministrovi zdravotníctva Alberty do decembra 2023. 

Podľa Andrey Smithovej, tlačovej tajomníčky ministerky zdravotníctva Adriany LaGrangeovej, ktorá uviedla, že cieľom pracovnej skupiny je preskúmať reakciu Alberty na COVID’v porovnaní s inými provinciami, bude záverečná správa k dispozícii až v máji.  

Podľa správy Globe and Mail ďalšou osobou pracujúcou v pracovnej skupine je anestéziológ Blaine Achen, ktorý bol členom skupiny lekárov, ktorá právne napadla teraz už zrušenú politiku povinného očkovania pracovníkov COVID spoločnosťou AHS’. 

Niektorí lekári v pracovnej skupine, o ktorých Globe and Mail poznamenal, že zastávali “konvenčnejšie názory týkajúce sa pandémie,” ju opustili len po niekoľkých stretnutiach. 

V zdanlivej snahe zabrániť ďalšiemu drakonickému zásahu do občianskych slobôd vláda UCP pod vedením Smitha už prijala konkrétne opatrenia. 

Smithova vláda koncom minulého roka prijala nový zákon, Zákon 6, alebo Zákon o zmene a doplnení zákona o verejnom zdravotníctve, ktorý v čase zdravotnej krízy zaväzuje politikov k zodpovednosti tým, že namiesto nevolených zdravotníckych úradníkov rozhodujú v otázkach zdravotníctva výlučne oni.