TCDSB-trustee-Markus-de-Domenico-810x500.png

"Disidentský" správca katolíckej školy v Toronte sa snaží "zvrátiť" návrh za život, varujú obhajcovia

8
Kultúra života
  • Markus de Domenico obvinený z podvratnej taktiky proti pro-life návrhu.
  • De Domenico navrhuje nekonkrétny návrh podpory vzdelávania o posvätnosti života.
  • Obvinenia z sabotáže pro-life hnutia a podkopávania návrhu na vlajku za život.
  • Obavy, že de Domenicov návrh môže oslavovať LGBT a nezohľadňuje ochranu nenarodených detí.

Kampaň Life Coalition obvinila podpredsedu torontskej katolíckej okresnej školskej rady Markusa de Domenica, že použil “podvratnú” taktiku, aby odradil správcov od podpory pro-life návrhu svojho kolegu, o ktorom sa bude v utorok hlasovať. 

“Disidentský člen správnej rady TCDSB Markus de Domenico spustil podvratnú stratégiu s cieľom odradiť správcov od hlasovania za Del Grandeho návrh na podporu vlajky za život v utorok 23. apríla, povedal pre LifeSiteNews Jack Fonseca, riaditeľ CLC pre politické operácie. 

“De Domenico hrá úlohu sabotéra. Snaží sa zabiť tento dôstojný návrh. A tým zo seba robí nepriateľa nenarodených detí, ktoré sú zraniteľné voči potratom, marginalizované viac ako ktorákoľvek iná ľudská bytosť v Kanade a ohrozené smrťou. Ako môže byť taký krutý, bezcitný a bezcitný voči týmto malým deťom? Nemá vo svojom srdci žiadne milosrdenstvo?"” 

Zajtra sa stretnú správcovia TCDSB, aby hlasovali o oboch Del Grande’návrh – ktorý v prípade schválenia nariadi vyvesenie pro-life vlajky na všetkých školách a budovách okresu počas celého mája – ako aj de Domenico’oznámenie o návrhu s názvom “Podpora vzdelávania študentov o ‘Posvätnosti života'”, ktorý sa tvári ako pro-life návrh, ale bol predložený po de Domenico – a dvaja ďalší správcovia – vystúpili s verejným odporom voči Del Grande’vlajkovému návrhu.

De Domenico’v predloženom návrhu žiada, aby správna rada v snahe vychovávať svoje “katolícke spoločenstvo” poskytla “ďalšiu podporu, zdroje a špeciálne aktivity pre školy o posvätnosti života počas ‘Národného týždňa rodiny a života’ v máji tohto roku a každý nasledujúci máj.”

Aj keď sa zdá, že samotný návrh podporuje katolícke učenie, a preto sa proti nemu nedá namietať, Fonseca upozornil LifeSiteNews, že de Domenicova’nedávna opozícia voči Del Grandeho’návrhu na vlajku za život naznačuje, že v hre je iný cieľ.

Kampaň Life Coalition varuje pred ‘sabotážou’ 

Fonseca pre LifeSiteNews povedal, že je presvedčený, že celým cieľom de Domenicovho’návrhu’je “podkopať a sabotovať konkrétne Del Grandeho’návrh pro-life vlajky a v širšom zmysle podkopať Národný pochod za život a pro-life hnutie.” 

Poznamenal, že keď si človek prečíta text de Domenicovho’návrhu, zistí, že nerobí “absolútne nič pre zvýšenie rešpektu voči dôstojnosti nenarodených ľudských detí.” 

“Vôbec sa v ňom nespomína slovo ‘potrat,” povedal Fonseca pre LifeSiteNews a dodal, “že sa v ňom výslovne nespomínajú ‘deti v maternici’ alebo ‘nenarodené deti’ alebo nedostatok právnej ochrany.” 

“De Domenicov’protinávrh je cvičením vo vágnosti a vytrvalo sa vyhýba téme potratov a osudu nenarodených detí,” pokračoval. 

Fonseca poznamenal, že pokiaľ ide o neho, mohol by “ľahko” vidieť, ako by sa de Domenico’návrh “prekrútil tak, aby oslavoval úctu k LGBT ‘rodinám’ namiesto zraniteľných nenarodených detí.” 

“Časť o ‘posvätnosti života’ je taká nekonkrétna a nejednoznačná, že by ju mohol človek so šibalskou mysľou prekrútiť tak, aby oslavovala napríklad ‘životy LGBT ľudí, ktoré stratili v dôsledku pohromy transfóbie a homofóbie,’” upozornil LifeSiteNews. 

“Ak si myslíte, že to’je naháňanie strachu, pripomeňme si, že LGBT loby sa práve pokúsila kooptovať Veľkonočnú nedeľu tým, že ju vyhlásila za ‘Medzinárodný deň viditeľnosti transrodových osôb,’” poznamenal Fonseca. 

Fonseca obvinil de Domenica, že je “nečestný ľavičiar” a povedal, že absencia slov “potrat” a “nenarodené deti” v návrhu je “tak do očí bijúca, že mám podozrenie, že presne to’on a jeho spojenci v rade’woke oddelenie pre rovnosť a začlenenie budú s týmto návrhom robiť, ak prejde.” 

Keď ide o návrh, ktorý je “zbytočný,” Fonseca poznamenal, že od 90. rokov minulého storočia TCDSB sa “celý týždeň Národného pochodu za život oslavuje ako Týždeň úcty k životu.”  

Napokon Fonseca uviedol, že je “sklamaný”, že správkyňa TCDSB Nancy Crawfordová, ktorá má v súčasnosti “zelenú” od CLC,” podporila “de Domenico’podvratný návrh.” 

“Dúfam, že neurobila krok na temnú stranu, aby podporila de Domenica v jeho disidentskej kampani. Prosím, modlite sa za Nancy, aby opustila tohto muža a zostala na strane nášho pána a spasiteľa, Ježiša Krista,”Fonseca povedal pre LifeSiteNews. 

Ako informoval LifeSiteNews, TCDSB v posledných mesiacoch zdanlivo nemala problémy s presadzovaním pro-LGBT agendy, o čom svedčí aj prípad zo začiatku tohto roka, keď odporučila svojim zamestnancom pozrieť si pro-LGBT hru o dievčatku, ktoré si myslí, že je chlapec.   

Ak ide o Del Grandeho, po zrušení jeho predstavenia za to, že ide proti LGBT agende, čelí pokračujúcim právnym sporom. Bol súdený pred tribunálom Ontario College of Teachers (OCT) za to, že namietal proti doplneniu transgenderovej ideológie do pravidiel Toronto Catholic District School Board’a za obhajobu učenia Katolíckej cirkvi, že potraty sú morálne nesprávne.