shutterstock_700120264-810x500.jpg

Dylan Mulvaney vystúpi na jezuitskej univerzite v St. Louis s prejavom o svojom transrodovom aktivizme

17
Kultúra smrti
  • SLU hostí prejav rodovo zmäteného influencera Dylana Mulvaneyho.
  • Mulvaney sa identifikuje ako "žena" a hovorí o svojich skúsenostiach ako trans aktér.
  • Mulvaney spolupracoval s Anheuser-Busch, čo vyvolalo kontroverziu a bojkot značky.
  • SLU je kritizovaná za hostenie Mulvaneyho, ktorý odporuje katolíckemu učeniu a hodnotám.

 Jezuitská, “katolícka” St. Louis University (SLU) v Missouri hostí v pondelok večer prejav rodovo zmäteného influencera Dylana Mulvaneyho, známeho najmä katastrofálnou reklamnou spoluprácou s Bud Light. 

Podľa stránky podujatia SLU Groups Mulvaney, muž, ktorý sa identifikuje ako “žena,” plánuje “hovoriť o [svojich] skúsenostiach ako trans aktér [sic], aktivista a tvorca obsahu.”

Mulvaney si najprv získal priaznivcov ako homosexuálny používateľ TikToku a jeho sláva explodovala, keď sa začal prezentovať ako “žena.”V októbri 2022 sa stal virálnym pre rozhovor s Joeom Bidenom, v ktorom sa prezidenta opýtal, či si myslí, že štáty majú “právo zakázať zdravotnú starostlivosť potvrdzujúcu pohlavie [transgenderové mrzačenie].”Biden odpovedal: “Nemyslím si, že by na to mal mať právo akýkoľvek štát alebo ktokoľvek. Ako morálna otázka a ako právna otázka."”

Čítajte: Biden sa snaží zablokovať Texas, aby obmedzil transgenderové zákroky pre deti

Vlani Anheuser-Busch spolupracoval s Mulvaneym, ktorý vystupoval v marketingovej kampani na populárne pivo Bud Light. Súčasťou kampane bola video reklama, v ktorej Mulvaney, oblečený ako postava Audrey Hepburn’“Raňajky u Tiffanyho”s”, prezradil, že v tom mesiaci oslávil svoj “365. deň ženskosti” a s radosťou dostal pivo Bud Light ozdobené fotografiami jeho tváre. 

Dňa po zverejnení reklamy s Mulvaneym spoločnosť Anheuser-Busch prišla o 4 miliardy dolárov trhovej hodnoty uprostred rozsiahleho bojkotu značky a bola pranierovaná za to, že vychádza v ústrety woke ideológii, pričom úplne ignoruje názory a hodnoty svojej zákazníckej základne.

Alexandra Leung, prezidentka SLU’s College Republicans, povedalavydavateľstvu St. Louis Post-Dispatch, že Mulvaneyho’posolstvo je v rozpore s katolíckym učením SLU’ale dodala, že jej študentská organizácia neplánuje proti podujatiu protestovať.

“Mulvaneyho’komentáre boli považované za neúctivé a urážlivé voči ženám a ústrednému poslaniu SLU’”, uviedla Leungová vo vyhlásení.

Čítajte: Predaj Bud Light sa prepadol o 26 %, keďže bojkot kvôli partnerstvu s Dylanom Mulvaneym pokračuje

Leung povedal pre Post-Dispatch, že vysokoškolskí republikáni sa pokúsili, aby ženy’s sports advocate Paula Scanlan vystúpiť na univerzite deň po Mulvaneyho’návšteve, aby “vyvážila názory”, ale škola jej povedala, že bezpečnosť nemôže vyhovieť tejto žiadosti.

St. Louis University stanovuje, že jej poslaním “je hľadanie pravdy na väčšiu slávu Boha a na službu ľudstvu.”

SLU “sa venuje vedúcej úlohe v neustálom úsilí o pochopenie Božieho’stvorenia a o objavovanie, šírenie a integráciu hodnôt, vedomostí a zručností potrebných na premenu spoločnosti v duchu evanjelií,” uvádza sa na stránke s jej poslaním.

Miestny transgender aktivista s St. Louis’ Metro Trans Umbrella Group opísal podujatie “veľká vec” vzhľadom na to, že ho bude hostiť formálne katolícka, “jezuitská inštitúcia.”

Vzdor tvrdeniu SLU’že jej poslaním je “hľadanie pravdy na väčšiu slávu Božiu,”univerzita na svojej webovej stránke’neuvádza žiadnu zmienku o vieroučnom poslaní. Taktiež sa chváli, že jej absolventi sú zamestnaní v korporáciách, ako je Anheuser-Busch Companies, ktorá sídli v St. Louis v štáte Missouri; Boeing, ktorý bol odsúdený za to, že uprednostňuje politiku budenia pred bezpečnosťou, čo viedlo k množstvu nedávnych nehôd vrátane dvoch smrteľných havárií; a Bayer Corporation, ktorá vyrába nebezpečné lieky a zavádzajúco predáva génovú terapiu ako “vakcíny.”