Screenshot-2024-04-22-at-2.33.52-PM-810x500.png

BREAKING: Candace Owensová oznámila, že vstúpila do Katolíckej cirkvi

30
Kultúra života
  • Candace Owens sa stala oficiálnou členkou Katolíckej cirkvi.
  • Owens sa rozhodla vrátiť domov a vyjadruje vďaku Bohu.
  • Owens je manželkou katolíckeho Angličana a matkou troch detí.
  • Jej konverzia nasledovala po vylúčení z The Daily Wire a stretla sa s pozitívnou reakciou.

Populárna americká konzervatívna publicistka Candace Owensová v pondelok na sociálnych sieťach oznámila, že sa stala oficiálnou členkou Katolíckej cirkvi.

“Nedávno som sa rozhodla vrátiť domov. Je toho samozrejme oveľa viac, čo bolo súčasťou tohto rozhodnutia a o čo sa plánujem podeliť v budúcnosti. Ale zatiaľ nech je chvála Bohu za jeho jemné, ale neúnavné vedenie môjho srdca k Pravde,” Owens napísal na X, predtým Twitter.

“Tak sa nebojte, lebo ja som s vami; nestrachujte sa, lebo ja som váš Boh. Posilním ťa a pomôžem ti, podopriem ťa svojou spravodlivou pravicou,” pokračovala citátom z Iz 41, 10 a potom dodala: “Nebojím sa. Kristus je kráľ.”

Fotografie, ktoré sprevádzajú jej vyhlásenie, boli urobené v interiéri Bromptonského oratória v Londýne v Anglicku s protojerejom o. Julianom Largeom. 

Konfederácia oratórií svätého Filipa Neriho, ktorej členovia sa často nazývajú jednoducho “oratoriáni,” je katolícke združenie kňazov, bratov a rehoľníkov. Sú hovorovo známi pre svoje tradičné sklony a dôraz na úctivé liturgické praktiky.

Owensová, matka troch detí, je vydatá za katolíckeho Angličana Georgea Farmera, s ktorým LifeSiteNews’ John-Henry Westen v roku 2022 urobil rozhovor o’konverzii prvej z nich na vieru.

Oznámenie, ktoré nasledovalo krátko po jej vylúčení z The Daily Wire  kvôli verejným nesúhlasom s&nbsptýmto médiom&nbspa’neochvejným sionistickým postojom voči štátu Izrael, sa stretlo s&nbspokamžitou blahoprajnou reakciou katolíkov na internete, vrátane LifeSite’s John-Henry Westen.