Screenshot-2024-04-20-at-2.26.04-PM-810x500.png

Nadácia katolíckych škôl v Bostone pozvala na výročný galavečer lesbickú guvernérku podporujúcu potraty

10
Kultúra smrti
  • Bostonská arcidiecéza kritizovaná za pozvanie lesbickej guvernérky na galavečer.
  • Maura Healey podporuje potraty a LGBT programy, čo je v rozpore s katolíckym učením.
  • Nadácia katolíckych škôl poctila Healeyho miestom na svojom podujatí.
  • Katolícka cirkev uznáva potrat ako morálne zlo a homosexuality ako neusporiadané.

Organizácia bostonskej arcidiecézy na získavanie finančných prostriedkov na vzdelávanie je pod paľbou kritiky za to, že na jej výročnom galavečere 11. apríla vystúpila lesbická guvernérka štátu Massachusetts, ktorá podporuje potraty.

Maura Healeyová, zvolená v roku 2022, sa po ôsmich rokoch pôsobenia vo funkcii generálnej prokurátorky štátu Massachusetts’ stala prvou lesbickou guvernérkou v Spojených štátoch. Vo svojej predchádzajúcej funkcii sa podieľala na právnych sporoch viacerých štátov, ktoré nakoniec zrušili dlhoročný zákon o ochrane manželstva, ktorý chránil práva štátov’ rozhodovať o vlastnej manželskej politike, podporovala kodifikáciu potratových “práv” v štátnom práve, obhajovala povinné krytie antikoncepcie a obhajovala “nárazníkové zóny” zákony potláčajúce pokojné pro-life prejavy a modlitby pred potratovými centrami. 

Odvtedy, ako sa stala guvernérkou, pokračovala v presadzovaní pro-potratových a pro-LGBT programov, vrátane financovania nielen potratového priemyslu, ale aj dezinformačných kampaní proti alternatívnym tehotenským centrám podporujúcim život a snahy prinútiť katolícke stredné školy, aby si ponechali zamestnancov, ktorí odmietajú katolícke učenie o sexualite. Healy je “partnerom” s ďalšou ženou, Joannou Lydgateovou.

Priek všetkému uvedenému Katolícka akčná liga štátu Massachusetts informuje, že Nadácia katolíckych škôl, ktorá získava finančné prostriedky pre cirkevné školy v oblasti, poctila Healeyho miestom na vystúpenie na svojom prestížnom podujatí.

Spravodajská rada Nadácie katolíckych škôl’je predsedomje kardinál Seán O’Malley, bostonský arcibiskup, ktorý má za sebou vlastnú históriu využívania svojho postavenia na presadzovanie liberalizmu, vrátane pomáha chrániť pro-potratových “katolíckych”politikov pred exkomunikáciou, odmietajúc podporiť výzvy na ukončenie potratov a predpisuje očkovanie proti COVID-19 pre určité úlohy v cirkevných bohoslužbách.

V roku 2017 Healey a O’Malley boli spoluautormi Boston Globe op-ed kritizujúci Trumpovu administratívu zľava v otázke imigrácie.

“Kardinál O’Malley má za sebou dve desaťročia chvály, propagácie, vyznamenávania a bratania sa s pro-potratovými politickými osobnosťami vrátane zosnulého U.S. Edward Kennedy, zosnulý starosta Bostonu Thomas Menino, bývalý minister zahraničných vecí John Kerry, bývalý minister práce a starosta Bostonu Marty Walsh, senátor USA Robert Casey, Jr, bývalý guvernér Charlie Baker, bývalý kongresman Joseph Kennedy III a bývalý prezident Barack Obama; reagoval výkonný riaditeľ Ligy katolíckej akcie C. J. Doyle.

“Keď údajne katolícka organizácia, na čele ktorej stojí kardinál Svätej rímskej cirkvi, pozve na svoju hlavnú výročnú funkciu lesbickú verejnú činiteľku podporovanú plánovaným rodičovstvom, ktorá vedie zastrašovaciu kampaň proti inštitúciám za život vo svojom štáte, hovorí to všetko, čo potrebujeme vedieť o úplnej absencii integrity, vernosti a katolíckej lojality zúčastnených osôb,” dodal.

Katolícka cirkev sa od prvého storočia uznalapotrat ako “morálne zlo,” na ktorom “spoluúčasť predstavuje ťažké previnenie” nesúce “kanonický trest exkomunikácie na tento zločin proti ľudskému životu.” To tiež učí, že “homosexuálne akty sú vnútorne neusporiadané”, pretože sú “blízke sexuálnemu aktu k daru života” a “nevychádzajú z pravej afektívnej a sexuálnej komplementarity,” takže  “[u]nijakých okolností ich nemožno schváliť.”

A napriek tomu už roky cirkevní predstavitelia v Spojených štátoch a vo Vatikáne, až po vrátane pápeža Františka, dávali v otázkach, v ktorých je katolícke učenie v rozpore s modernou liberálnou ideológiou, rôzne zmiešané signály, pričom významné osobnosti, ako je jezuita páter James Martin, otvorene využívali svoje pozície na podporu homosexuality. Medzitým bolo v Spojených štátoch povolené pokračovať v prijímaní mnohých pro-potratových politikov, ktorí sa hlásia ku katolíckemu statusu, ako napríklad Healey, prezident Joe Biden a predsedníčka Snemovne reprezentantov Nancy Pelosi.

Bývalý filadelfský arcibiskup Charles Chaput argumentuje, že “vyvoláva škandál”, aby pro-potratoví politici prijímali sväté prijímanie, pretože to “vytvára dojem, že morálne zákony Cirkvi sú dobrovoľné.”