WonderWoman8-810x500.jpg

Nový komiks o Wonder Woman odsúdili za propagáciu "protikresťanského a protikonzervatívneho" posolstva

17
Kultúra smrti
  • DC Comics využíva komiksy na propagáciu ľavicovej politiky.
  • Nový zloduch Vládca symbolizuje kresťanský konzervativizmus.
  • Príbeh zobrazuje boj Wonder Woman proti ilúzii patriarchátu a kresťanstva.
  • DC Comics agresívne presadzuje woke témy a mení sexuálne orientácie ikonických postáv.

V posledných rokoch sa americké mainstreamové komiksy čoraz bezostyšnejšie využívajú ako prostriedok na prezentáciu ľavicovej politiky tvorcov, pričom v aktuálnom vydaní DC Comics’ Wonder Woman sa ikonická hrdinka postavila proti novému zloduchovi, ktorého machinácie predstavujú sotva zahalenú obžalobu kresťanského konzervativizmu.

Scenárista Tom King’aktuálny príbehový oblúk, ktorý sa začal v septembri 2023’Wonder Woman #1, sa začína násilnou hádkou medzi mizogýnnymi návštevníkmi biliardovej haly a amazonkou z domoviny Wonder Woman’. Incident vyvolá snahu o deportáciu Amazoniek zo Spojených štátov, čo je paralelou k reálnej americkej’imigračnej debate - doplnenej o sťažnosti civilistov na neamerické spôsoby “týchto ľudí” v kontraste s “matkami odlúčenými od svojich detí.”

Čoskoro sa ukáže, že udalosti riadi nový zloduch s názvom Vládca, ktorého predchodcovia od začiatku tajne vládli Amerike len za ilúziou demokracie a podľa opisu ich poslúchali dokonca Ronald Reagan a Abraham Lincoln. 

Suverén má v rukách Laso lží, ktoré používa na ovládanie ľudí, pričom v jednom momente vymyje mozog vojakovi, aby sa zabil, a v liste na rozlúčku svetu oznámi, že Wonder Woman’s lepšími bojovými schopnosťami “ma pripravila o dôstojnosť môjho pohlavia, čo je dar od Boha”.

Na jednom mieste príbehu Wonder Woman navštívi smrteľne choré dieťa menom Jack, opísané ako jej “najväčší fanúšik”, ktoré sa nakoniec prizná, že sa obáva, že “Boh ma urobil chorým”, pretože jeho obľúbená superhrdinka je dievča. Wonder Woman ho ubezpečuje, že “s tebou nie je nič zlé.” Hoci sa zdá, že scenár má za cieľ zosmiešniť odpor voči hnutiu za rodovú fluiditu, dnes je to práve LGBT loby, ktorá je náchylnejšia k záveru, že záujmy dieťaťa’nezodpovedajúce rodovým stereotypom znamenajú, že musí prejsť na “nesprávny” rod.

Najnovšie číslo, Wonder Woman #8 (vyšlo 16. apríla), zastihuje hrdinku zajatú Suverénom, ktorá sa snaží vzdorovať ilúzii o sebe samej ako stereotypne submisívnej americkej žene v domácnosti z 50. rokov. Pri pokuse zlomiť jej odhodlanie cituje z Biblie: “Ženy, podriaďujte sa vlastným mužom”; a “Žena nech sa učí ticho so všetkou poddajnosťou.” 

Pozoruhodné je, že počas tohto deja zlosyn’vo vnútornom monológu prezrádza, “že sám o sebe nie sme zvlášť nábožensky založený,” ale vieru považuje za “slávnu fikciu” užitočnú na udržanie kontroly. “Vyberáme si starobylé slová, ktoré vyhovujú našim cieľom, a ignorujeme tie, ktoré nám nevyhovujú,” pokračuje. “Fikujeme významy, kde je to vhodné, pridávame svoj kontext, aby sme objasnili momenty, ktoré by mohli vyvolať pochybnosti v našom panstve.”

Tento text je ozvenou dlhodobých liberálnych výrokov o takzvanej náboženskej pravici (pričom pravdepodobne dáva Kingovi a DC priestor na to, aby tvrdili, že len zľahčujú určité použitie/interpretáciu kresťanstva, a nie kresťanstvo ako také. Paradoxne sa však najpresnejšie vzťahuje na liberálnych kresťanov’ a židov’ selektívne používanie citátov z Biblie na racionalizáciu ich podpory ľavicových programových bodov, ako sú potraty.

“Neverím vašim slovám,” vyhlási Wonder Woman, keď sa oslobodí. “Neverím vášmu bohu.”

Ľavicová zábavná stránka ScreenRant ohlasujeSovereign ako potenciálneho najväčšieho nepriateľa Wonder Woman’čiastočne preto, že je “symbolom inštitúcie, ktorá je postavená na klamstvách, útlaku, privilégiách,” a PJ Media’sJon Del Arroz mal iný názor.

“Naznačené posolstvo je, že samotná Biblia je skazená a je nástrojom patriarchátu a proti posolstvu svätého Pavla’treba bojovať,” napísal. “DC Comics v posledných rokoch presadzuje neskrývané protikresťanské a protikresťanské posolstvo. Wonder Woman však odstránila masku z akéhokoľvek predstierania, že sa stále pokúšajú rozprávať príbehy o superhrdinoch. Títo komiksoví tvorcovia nenávidia Ameriku a Krista, a to’na plné obrátky.”

DC Comics bola rovnako agresívna ako ktokoľvek iný v zábavnom priemysle pri využívaní svojej produkcie na presadzovanie ľavicových tém. V posledných rokoch, napriek pretrvávajúcej nespokojnosti komiksových obchodov aj fanúšikov s prílevom “woke” tém do zábavy, urobila z Supermana’syna bisexuálneho klimatického aktivistu a z Tima Drakea, tretieho z Batmanových’pomocníkov Robina, urobila homosexuála napriek tomu, že väčšinu svojej publikačnej histórie bol zobrazovaný ako heterosexuál. V roku 2015 samotná Wonder Woman svätila manželstvo osôb rovnakého pohlavia.“”