BeatriceGale-810x500.jpg

Prvý "transrodový" vojenský kaplán v Kanade suspendovaný pre údajné sexuálne obťažovanie

13
Kultúra smrti
  • Kanadské ministerstvo národnej obrany suspendovalo transrodového vojenského kaplána.
  • Kapitán Galea bol oslavovaný, ale neskôr suspendovaný za nevhodné správanie.
  • Galea porušil nariadenia a požiadal o ošahávanie mužského vojaka.
  • Kanadské ozbrojené sily majú problémy s prilákaním regrútov kvôli woke politikám.

Kanadské ministerstvo národnej obrany suspendovalo “transrodového” vojenského kaplána, ktorého predtým oslavovalo po tom, ako údajne opitý požiadal o ošahávanie muža - vojaka v Kráľovskej vojenskej akadémii.

Vláda 28. marca vyzdvihla kapitána kanadských ozbrojených síl “Beatrice” Galea, muža, ktorý sa “identifikuje” ako žena, pri príležitosti “Medzinárodného dňa viditeľnosti transrodových osôb.”Tento vojenský”prvý otvorene transrodový kaplán” bol “hlasným obhajcom” takzvaných “práv” príslušníkov identifikujúcich sa ako transrodové osoby, uvádza sa v tlačovej správe, čo viedlo “k zmenám v politike, ktoré prispeli k inkluzívnejšej zdravotnej starostlivosti o príslušníkov CAF potvrdzujúcej rodovú príslušnosť.”

“Dúfam, že to, že som transrodový kaplán [sic], vysiela komunite 2SLGBTQI+ odkaz, že Kanadskej kráľovskej kaplánskej službe na nej záleží,” povedal. “Že jej na tejto komunite záleží.”

Až o niekoľko týždňov neskôr však kaplán vyvoláva iný druh publicity.

True North informuje, že Gale’ovi bolo zrušené kaplánske miesto po vypočutí, v ktorom sa zistilo, že sa “nevhodne vyjadril alebo požiadal inú osobu.”

Bolo zistené, že Gale porušil nariadenia a rozkazy kráľovnej’tým, že “sa správal spôsobom, ktorý nepriaznivo ovplyvňuje disciplínu, efektívnosť alebo morálku kanadských ozbrojených síl.”Konkrétne detaily priestupku neboli oficiálne potvrdené, ale podľa anonymného zdroja sa pri večeri opil a požiadal o ohmatanie mužského poručíka’zadku. 

“Mandát kapitána Galea na výkon funkcie kanadského vojenského kaplána zostáva pozastavený. Generálny kaplán zváži dôsledky výsledku súhrnného pojednávania’s cieľom určiť, či sú potrebné ďalšie administratívne opatrenia v rámci ich právomocí,” uviedol hovorca DND Andrée-Anne Poulin. Galeovi bol odobratý dvojdňový plat a 20 dní dovolenky a v súčasnosti je v administratívnej službe. 

“Ak by sa podobným spôsobom zachoval mužský dôstojník voči podriadenej žene, situácia by sa riešila inak a meno páchateľa by sa dostalo do tlače. Žiaľ, v tom, ako kanadské ozbrojené sily riešia takéto obvinenia, chýba rovnosť,”povedal pre True North advokát Phillip Millar, bývalý bojový dôstojník, ktorý teraz zastupuje kanadských vojakov. 

Dodal, že kedysi mal klienta, ktorému “nebola udelená rovnaká zhovievavosť za oveľa menej závažné údajné priestupky. Avšak v prípade transgenderového páchateľa, ktorý zastával dôveryhodnú pozíciu padreho a bol starší v hodnosti, bola záležitosť jednoducho zametená pod koberec.”

Podobne ako v Spojených štátoch, aj kanadské’ozbrojené sily majú v súčasnosti problémy s prilákaním regrútov v dôsledku prijímania “woke” politík, ako sú mandáty na odstrel COVID-19, “prednášky o klimatických zmenách” a pro-LGBT “identity” iniciatívy.

DND minulý mesiac vyhlásilo, že zvýšená “rozmanitosť a inkluzívnosť” sú “životne dôležité” pre vytvorenie efektívnej armády a že “obohacujú pracovisko.”