Trudeau-e1706106400471-810x500.jpg

Trudeauova vláda prisľúbila CBC 42 miliónov dolárov na podporu "nezávislej žurnalistiky

8
Neutral
  • Kanadskí daňoví poplatníci financujú CBC, ktorá stráca dôveryhodnosť.
  • Trudeauova vláda poskytuje CBC masívne dotácie a financovanie médií.
  • CBC je obviňovaná z podpory Trudeauovej agendy a zaujatosti voči nej.
  • Dôvera v CBC a federálnu vládu klesá, financovanie médií rastie.

Pošlite kanadským zákonodarcom naliehavú správu, v ktorej ich vyzývate, aby zastavili ďalšie zákony o cenzúre na internete

Kanadskí daňoví poplatníci zaplatia 42 miliónov dolárov v rámci dodatočného financovania Kanadskej vysielacej spoločnosti (CBC) podľa nového návrhu rozpočtu Trudeauovej vlády.  

Podľa liberálneho rozpočtu na rok 2024, zverejneného 16. apríla, má CBC dostať na roky 2024-25 zvýšené financovanie o 42 miliónov dolárov, keďže táto televízia naďalej stráca u Kanaďanov dôveryhodnosť.  

Zvýšené dotácie majú za cieľ zabezpečiť “Kanaďanom v celej krajine, vrátane vidieckych, vzdialených, domorodých a menšinových jazykových komunít, prístup ku kvalitnej, nezávislej žurnalistike a zábave.” 

Rozpočet nevysvetlil, ako môže CBC poskytovať “nezávislú žurnalistiku”, ak jej účty platí Trudeauova vláda.   

Výplata 42 miliónov dolárov pre CBC je dodatkom k masívnym výplatám médiám, ktoré už tvoria približne 70 percent jej prevádzkového rozpočtu a ročne predstavujú viac ako 1 miliardu dolárov.  

Výplata je tiež dodatkom k ďalšej Trudeauovej vládnej oznámenie že doterajšie dotácie pre médiá budú pokračovať ďalších päť rokov vo výške 129 miliónov dolárov .  

To, že dotácie sú najväčším samostatným zdrojom príjmov CBC’sa stalo predmetom sporu medzi daňovými poplatníkmi, ktorí považujú podporovanie tohto média za zbytočné.   

Pri zvýšení platieb pre CBC rozpočet prisľúbil 58,8 milióna dolárov ministerstvu kanadského kultúrneho dedičstva na iniciatívu miestnej žurnalistiky počas troch rokov počnúc rokom 2024-25. 

V poslednom čase sa zdá, že príbehy zverejnené CBC odhaľujú zaujatosť korporácie’voči Trudeauovej vláde a jej agende.  

Začiatkom tohto týždňa Dr. Jordan Peterson zarazil CBC za to, že robila rozhovory len s pro-LGBT lekármi, ktorí diskutovali o britskej správe o nebezpečenstve “zmeny pohlavia” pre deti.  

Ak CBC tvrdila, že “kanadskí lekári, ktorí hovorili s CBC, nesúhlasia” so správou, Peterson obvinil CBC, že zámerne hovorila len s lekármi, ktorí sú proti výskumu.   

Podobne v januári CBC vyprodukovalavideo, ktoré zdanlivo ospravedlňovalo úmyselné vypálenie mnohých kostolov po celej Kanade.    

Kým sa financovanie starých médií daňovými poplatníkmi stále zvyšuje, dôveryhodnosť sa zdá byť na ústupe. Podľa štúdie kanadskej agentúry pre verejné zdravie menej ako tretina Kanaďanov prejavila “vysokú dôveru” federálnej vláde, pričom “veľké mediálne organizácie”, ako aj celebrity získali ešte nižšie skóre.   

Pošlite naliehavú správu kanadským zákonodarcom s výzvou, aby zastavili ďalšie zákony o cenzúre online