Screenshot-2024-04-11-at-9.55.13-AM-810x500.png

Najlepší svetový golfista Scottie Scheffler chváli Ježiša Krista pred Masters 2024

17
Kultúra života
  • Scottie Scheffler verí v Ježiša a považuje svoju vieru za najdôležitejšiu.
  • Scheffler je favoritom na víťazstvo na turnaji Masters 2024.
  • Je známy svojím úspechom v golfe a svojím kresťanským presvedčením.
  • Scheffler tvrdí, že jeho život definuje viac jeho viera ako golf.

Pred štvrtkovým odpalom na turnaji Masters 2024 prvý hráč svetového rebríčka golfu povedal, že zmysel jeho života mu dáva kresťanská viera, nie šport, ktorý hrá.

“Verím v Ježiša. V konečnom dôsledku si myslím, že to’je to, čo ma najviac definuje… bol som sem povolaný, aby som oslavoval Boha,” povedal Scottie Scheffler v stredu médiám.  

Scheffler, 27-ročný odds on favoritna víťazstvo v tomto ročníku’podujatia, uchvátil golfový svet, odkedy v roku 2022 prvýkrát dobyl turnaj Masters, ktorý sa každoročne koná v Auguste v štáte Georgia, a bol vyhlásený za hráča roka PGA Tour.  

Turnaj je jedným zo štyroch prestížnych “majors” v profesionálnom golfe, ďalšími sú British Open, US Open a PGA Championship.  

Bývalý hráč Texaskej univerzity Scheffler, ktorý meria 180 cm, je známy svojím silným švihom, jedinečnou prácou nohou a uvoľnenou povahou. Za posledné dva roky strávil celkovo 82 týždňov ako hráč číslo jeden na svete. Odkedy sa v roku 2020 stal profesionálom , má na konte pôsobivých desať tretích miest, osem druhých miest a celkovo osem víťazstiev. 

Aj keď nie je jasné, ktoré náboženstvo Scheffler v súčasnosti vyznáva, v roku 2010 prijal sviatosť konfirmácie v Katolíckej cirkvi. Podľa Golf Monthly, pred niekoľkými rokmi požiadal svojho caddyho Teda Scotta, či by sa nestal jeho bagistom na plný úväzok, pretože bol známy svojím kresťanským presvedčením. V roku 2023 Scheffler prednášal naKresťanskom platobnom obede vo Fort Worth v Texase. Je tiež spoluorganizátorom každoročného výjazdového zasadnutia pre vysokoškolských golfistov a zúčastňuje sa na a PGA Tour Bible Study počas sezóny. 

Scheffler sa objavil v miestnosti pre médiá na tohtoročnom Master’s kvôli otázkam. Okrem toho, že sa ho pýtali na tlak, ktorý pociťuje, aby vyhral, jeden z reportérov sa pýtal, či podobne ako ostatní predchádzajúci hráči číslo 1 na svete potrebuje byť sebecký vo svojom čase a či ho golf “momentálne definuje” ako človeka. 

“Dúfam, že ma to príliš nedefinuje, pretože golf je určite sebecký šport,” povedal. “Som verný človek. Verím v stvoriteľa“dostal som platformu, aby som mohol súťažiť, ukázať svoj talent. Nie je to’nič, čo by som urobil ja.” 

Povedal tiež, “že to, čo ma najviac definuje, je moja viera.” 

Schefflerova’odpoveď bola takmer slovom to, čo povedal, keď v roku 2022 prvýkrát vyhral Masters. “Dôvod, prečo hrám golf, je… snažím sa’oslavovať Boha a všetko, čo’urobil v mojom živote… mojou identitou nie je’golfové skóre.” 

Scheffler je najviac favorizovaným hráčom v tohtoročnom’poli. Medzi ďalších hráčov, ktorých účasť sa tentoraz očakáva, patria Xander Schauffelle, Wyndham Clark, hráči LIV Golf tour Jon Rahm, ktorý toto podujatie vyhral minulý rok, a Brooks Koepka. 

Schefflerova’manželka Meredith je v súčasnosti tehotná s ich prvým dieťaťom, ktoré by sa malo narodiť koncom apríla.