GettyImages-1424340233-810x500.jpg

Nayib Bukele zo Salvádoru: Je potrebné vykoreniť protibožské a protirodinné ľavicové vzdelávanie.

28
Kultúra života
  • Salvádorský prezident chce odstrániť protibožskú, protiprírodnú a protirodinnú výchovu zo škôl.
  • Navrhuje vyučovať tradičné predmety a zručnosti, ako sú financie, aby sa mládež lepšie pripravila.
  • Minister školstva stiahol všetky vzdelávacie materiály obsahujúce genderovú ideológiu z verejných škôl.
  • Prezident Bukele bojuje proti globalizmu a LGBT ideológiám, ktoré sa snažia ovplyvniť vzdelávanie.

Salvádorský prezident nedávno vyhlásil, že protibožská, protiprírodná a protirodinná výchova v školách musí byť odstránená.

Nayib Bukele, populárny antiglobalistický vodca Salvádoru, povedal Cataline Stubbeovej z U.americkej skupine na ochranu rodičovských práv Moms for Liberty, že daňoví poplatníci sú nútení financovať vzdelávanie, ktoré je “v rozpore s Bohom, s prírodou a s rodinou.”

“V školách to treba vykoreniť. Je to plán na zničenie budúcej generácie,” povedal Bukele.

Prezident, ktorý bol nedávno znovuzvolený s obrovskou 84 percent hlasov, dodal, že si myslí, že je “tiež dôležité byť informovaný a mať hlas a hlasovať o tom, čo sa budú učiť vaše deti.”

Stubbe sa Bukeleho opýtal, čo by podľa neho bolo “ideálne” zahrnúť do verejného vzdelávania, pričom navrhol, že by to mohlo byť “Boh v školách.”

Bukele potvrdil, že podľa neho “je dôležité vrátiť sa k Bohu do škôl”, ako aj k “občianskej slušnosti” a zameraniu sa na tradičné predmety, ako je matematika a dejepis.

Koncom februára X account Salvadorans against Gender Ideology rozšírilvideá zobrazujúce školské osnovy pre žiakov ôsmeho ročníka zahŕňajúce učivo o “sexuálnej identite,” ktoré tvrdili, že sexualita nie je len biologická a nemožno ju redukovať “výlučne na reprodukciu.”Učebné osnovy informujú žiakov, že človek môže mať “rodovú identitu” nezodpovedajúcu jeho”pohlaviu, ako aj homosexuálnu alebo bisexuálnu “orientáciu.”

Po tom, ako sa tieto videá objavili na sociálnych sieťach, ministerstvo školstva spochybnilo tvrdenie, že v Salvádore sa stále vyučuje rodová ideológia.

“Vzhľadom na dezinformácie, ktoré sa šíria vo videách zverejnených týmto účtom, chceme objasniť, že všetok tento obsah bol vylúčený z príručiek, kníh a iných vzdelávacích materiálov, ktoré boli vytvorené a šírené predtým,” písalo ministerstvo na X v reakcii na videá, na ktorých sa zobrazujú učebné osnovy plné rodovej ideológie.

Salvádorský’minister školstva JoséMauricio Pineda na druhý deň spresnil, že stiahol všetky takéto vzdelávacie materiály z verejných škôl v krajine.

“Potvrdené: Odstránili sme každé použitie alebo stopu po genderovej ideológii z verejných škôl,” povedal Pineda v utorkovom príspevku na X.

Bukele, ktorý bol prvýkrát zvolený v roku 2019 a preslávil sa tým, že vo svojej kedysi gangmi zmietanej krajine znížil mieru kriminality na rekordné minimum, nedávno predniesol povzbudzujúci prejav na tohtoročnej Konzervatívnej politickej akčnej konferencii (CPAC), v ktorom vyhlásil, že globalizmus je teraz “v Salvádore mŕtvy”. 

“Ak chcete, aby globalizmus zomrel aj u nás, musíte byť ochotní bez zábran bojovať proti všetkému a všetkým, čo predstavuje,” povedal Bukele.

Po desaťročia sa globalistické organizácie, ako je Organizácia Spojených národov (OSN), a dokonca aj vládne zložky, napr.Agentúra USA pre medzinárodný rozvoj (USAID) presadzujú pro-LGBT ideológiu po celom svete, často tým, že ako podmienku zahraničnej pomoci nariaďujú “sexuálnu výchovu”.

Takéto snahy sa posilňujú a znásobujú. Napríklad predstaviteľ USAID vyhlásil v propagačnom videu k svojej novej “politike inkluzívneho rozvoja LGBTQI+”, že táto politika je “plán pre zamestnancov a partnerov USAID’na celom svete, aby sa zasadzovali za LGBTQI+ inkluzívny rozvoj”, ako aj za takzvané “ľudské práva všetkých LGBTQI+ ľudí.”