Kristina-Karamo-810x500.png

"Úplný prevrat": Michiganskí aktivisti sú rozrušení z výmeny predsedníčky GOP za bývalého kongresmana

25
Neutral
  • Michiganský sudca zastavil občiansku vojnu v Republikánskej strane.
  • Karamo bola odvolaná z funkcie šéfky Michiganskej republikánskej strany.
  • Odvolanie Karamovej bolo sporné, súviselo s politikou America First.
  • Hoekstra bol zvolený za nového predsedu Michiganu, Trump ho podporil.

Michiganský sudca ukončil občiansku vojnu, ktorá sa v Republikánskej strane štátu stávala úplnou vojnou.

V utorok 27. februára sa sudca okresu Kent Joseph Rossi postavil na stranu Kristiny Karamo v jej žalobe, ktorou napadla svoje sporné odvolanie z funkcie šéfky Michiganskej republikánskej strany začiatkom tohto roka.

Karamová, ktorá predtým označila potrat za “satanistickú” obeť, má teraz zakázané prezentovať sa ako predsedníčka strany”, čo je úloha, ktorú prevzala po tom, ako zmobilizovala občianskych aktivistov, aby ju zvolili do tejto funkcie v januári 2023.

Podľa toho, s kým sa rozprávate, Karamová bola odvolaná pre slabý fundraising a manažérske schopnosti. Na druhej strane jej priaznivci tvrdia, že jej odvolanie bolo odplatou za presadzovanie politiky America First, ktorá sa establishmentu nepáčila, ako aj za žalobu, ktorú podala v roku 2023 a ktorá sa snažila vykoreniť korupciu v strane.

“Bol to totálny prevrat,” povedal pre LifeSiteNews telefonicky začiatkom tohto týždňa delegát z okresu Montcalm Bill Jaglowski.

Karamová bola údajne odvolaná 6. januára, keď sa konalo zasadnutie, ktoré ani ona, ani nikto z radových členov strany”nezvolal. Michigan má v súčasnosti 106 členov štátneho výboru, ktorí hlasujú o vedúcich pozíciách.

Na zhromaždení bolo prítomných niečo vyše 40 členov. Karamovi stúpenci tvrdia, že tým boli porušené stanovy strany, pretože tento počet nepredstavoval kvórum potrebné na vykonávanie oficiálnych záležitostí. Bez ohľadu na to prítomní hlasovali za odvolanie Karama. Bývalý kongresman GOP Pete Hoekstra bol odvolaný na samostatnom zasadnutí 20. januára.

Jaglowski tiež povedal pre LifeSiteNews, že odvolanie, ktoré Rossi považoval za legálne, ale opísal ako “taktiku ostrého oblúka,” sa uskutočnilo s náhradníkmi a splnomocnencami konajúcimi v mene Hoekstru. Potom poznamenal, že niektorí ľudia nemali byť pripustení k hlasovaniu kvôli nezrovnalostiam s bydliskom a podpismi.

“Museli to urobiť týmto spôsobom, pretože keby sa všetci zišli pod jednou strechou, Hoekstra by“nemal šancu,” zvolal.

Hoekstra je pre mnohých michiganských voličov známe meno. Od roku 1993 do roku 2011 pôsobil ako zástupca USA za 2. kongresový obvod v Michigane’. Je známy tým, že je umiernený, má však úzke väzby na rodiny DeVosovcov a Van Andelovcov, miliardárov žijúcich na západnej strane štátu, ktorí už desaťročia podporujú globalistických politikov a politiku. Betsy DeVosová pôsobila ako ministerka školstva Donalda Trumpa’

Kým bol Hoekstra vo funkcii, predsedal výboru Snemovne reprezentantov pre spravodajské služby. V rokoch 2018 až 2021 pôsobil aj ako Trumpov veľvyslanec v Holandsku’

Možno vycítil, že ľudoví kandidáti neboli v posledných rokoch úspešní v celoštátnych pretekoch v Michigane, Trump gratuloval Hoekstrovi k novej práci ešte predtým, ako Rossi urobil svoje rozhodnutie. Národná republikánska strana tiež vyhlásila Hoekstru za právoplatného predsedu Michiganu začiatkom tohto roka. Michiganská GOP vtedy poznamenala, že sa nepodriaďuje tomu, čo o záležitostiach štátu hovorí národná strana.

Karamo zažil v michiganskej politike za posledných päť rokov meteoritický vzostup. Po tom, ako získala podporu straníckych aktivistov za to, že v roku 2020 upozornila na údajné podvody na voličoch, ju v roku 2022 podporil bývalý prezident Trump v súboji proti súčasnej michiganskej štátnej tajomníčke Jocelyn Bensonovej, pričom Karamoová túto kampaň prehrala o viac ako 10 percentuálnych bodov.

Karamoová bola silnou zástankyňou slobody lekárskej starostlivosti a voľby vakcín. V minulosti povedala, že “posadnutie démonmi je skutočné” a že niektorí speváci v hudobnom priemysle sú nástrojmi diabla. Karamo pozvala herca Jima Caviezela, ktorý je proti prebudeniu, aby vystúpil na zjazde republikánskych lídrov v Mackinacu v roku 2023. Taktiež sa netajila svojím presvedčením, že ponuka na znovuzvolenie prezidenta Trumpa’bola ukradnutá.

Pred utorkovým’rozhodnutím mali Karamo a Hoekstra 2. marca usporiadať duel štátnych zjazdov. Karamo’s sa mal uskutočniť v Detroite a Hoekstra’s mal byť v Grand Rapids v hoteli Amway, ktorý vlastnia rodiny DeVosovcov a Van Andelovcov.

Hoekstra tento týždeň vo svojom vyhlásení uviedol, že “je čas zjednotiť sa a pokračovať v práci (na) zabezpečení štátu Michigan pre nášho straníckeho’predpokladaného kandidáta Donalda J. Trumpa. Trumpa.

Karamová pre denník Detroit Free Press povedala, že sa bude riadiť rozhodnutím, ale že je ešte priskoro povedať, či sa proti nemu odvolá.

Trump v utorkových republikánskych prezidentských primárkach v Michigane porazil Nikki Haleyovú, keď získal 68 percent hlasov. Michiganskí voliči v roku 2016 podporili Trumpa, ale v roku 2020 prešli k Bidenovi. Väčšina prieskumov ukazuje, že jeho 15 hlasov v kolégiu voliteľov bude pre nadchádzajúce parlamentné voľby v roku 2024 rozhodujúcich.