Screenshot-2024-02-27-9.42.21-AM-810x500.png

Aktivisti za život čelia hrozbám a násiliu pred plánovaným rodičovstvom v Severnej Karolíne

12
Kultúra života
>
  • Zvýšil sa počet násilných činov voči pokojným poradcom pred Planned Parenthood.
  • Muž s pištoľou sa hádal s modliacimi sa a bol zatknutý políciou.
  • Muž strhol transparent za život a nadával, čo ohrozilo dobrovoľníkov.
  • Dobrovoľníci modlia sa pred potratovým zariadením a ponúkajú ženám podporu a lásku.

Podľa skupiny Operation Rescue, ktorá sa zaoberá ochranou života, sa zvýšil počet násilných činov voči pokojným poradcom na chodníku pred zariadením Planned Parenthood v Chapel Hill v Severnej Karolíne.

V novembri podľa poradcov na chodníku prešiel okolo muž a mával na nich pištoľou, keď sa modlili. Ten istý muž sa vrátil v decembri, zastavil sa pred potratovým zariadením a hádal sa s niektorými z modliacich sa bojovníkov vonku. Svedkovia tvrdia, že v aute urobil pohyb, akoby sa chystal vybrať niečo z odkladacej skrinky, čoho sa obávali, že bola zbraň, keď sa ich pýtal: “Chcete sa dnes stretnúť s Bohom?"

Tieto konanie nahlásili polícii a muža zatkli.

Najnovšie, 2. februára, muž vyskočil z auta a strhol transparent za život, ktorý bol umiestnený na trávniku, pričom celý čas kričal a vykrikoval vulgárne nadávky. Polovicu transparentu si vzal so sebou, keď odchádzal na svojom vozidle.

Dobrovoľníci zo skupiny za život Láska k životu často stoja pred budovou plánovaného rodičovstva a modlia sa za ženy, ktoré chcú podstúpiť potrat, a ponúkajú im podporu.

“Nie sme si vždy istí, čo ľudí podnecuje k takémuto konaniu. Sme tu, aby sme ženám poskytli možnosti, a to veľmi láskavým a milým spôsobom,”povedala Angela Sarvisová, vedúca práce na chodníku v organizácii Love Life. “Chceme sa uistiť, že každý človek vie, že okrem potratu existujú aj iné možnosti a že ho neopustíme, ale sprevádzame ho tehotenstvom aj po ňom. Ponúkame pomoc, nádej, lásku a Ježiša."”

Prezident Operácie záchrany Troy Newman poznamenal, že týchto násilných činov pribúda, aj keď sú ženy vo vnútri zariadenia ohrozené; v roku 2023 toto konkrétne plánované rodičovstvo poslalo do nemocnice štyri ženy.

“Títo pokojní, modliaci sa občania riskujú vlastnú bezpečnosť, aby sa postarali o ženy, ktoré si myslia, že nebezpečná potratová klinika je ich jedinou možnosťou, zatiaľ čo štátni úradníci robia minimum pre vyšetrenie žien, ktoré sú odvážané s ťažkým krvácaním,” povedal Newman.

Prevzaté so súhlasom Live Action.