Biden-e1705322021720-810x500.jpg

Bidenova administratíva sa spolčila s ľavicovou skupinou, aby podporila volebnú účasť, ukazujú dokumenty

17
Neutral
V článku sa dočítate:
  • Ministerstvo spolupracuje s ľavicovou skupinou na zvýšení volebnej účasti
  • Skupina Demos pomohla vypracovať Bidenovo výkonné nariadenie
  • Biden premenil federálnu vládu na ľavicovú operáciu na získanie voličov
  • Federálne úrady spolupracujú s liberálnymi skupinami na zvýšenie volebnej účasti

Ministerstvo poľnohospodárstva USA spolupracuje s ľavicovou advokačnou skupinou na zvýšení volebnej účasti v rámci výkonného nariadenia prezidenta Joea Bidena, ktoré nariaďuje federálnym agentúram zapojiť sa do volieb.

Ministerstvo poľnohospodárstva USA spolupracovalo priamo so skupinou Demos so sídlom v New Yorku, ktorá podľa záznamov, ktoré získala nadácia The Heritage Foundation’s Oversight Project, pomáhala vypracovať návrh Bidenovho výkonného nariadenia 14019. (The Daily Signal je spravodajský portál Heritage’s.)

Biden podpísal svoj príkaz o agentúrach a registrácii voličov v marci 2021. Dňa 9. augusta 2021 poslal Adam Lioz e-mail úradníkom USDA, mnohým z nich v kancelárii ministra Toma Vilsacka, s predmetom: “Stretnutie Demosu o volebnom nariadení“.”

“Tím USDA, s ospravedlnením za meškanie, chcel som nadviazať a poďakovať vám všetkým za váš čas a produktívny rozhovor,” napísal Lioz, ktorý bol pred odchodom v septembri 2021 starším poradcom a politickým riaditeľom Demos’. “Ako sme uviedli, naše ‘osvedčené postupy’ budeme mať pripravené v najbližších 1 - 2 týždňoch a medzitým ste’všetci požiadali o údaje o registrácii voličov na štátnej úrovni, ktoré som’vložil nižšie.”

Lioz, v súčasnosti senior policy counsel v NAACP Legal Defense Fund, pokračoval: “Sme’ochotní naplánovať následné rozhovory, aby sme sa mohli zahĺbiť do konkrétnych programov a pomôcť s integráciou akýmkoľvek spôsobom. Stačí nám dať vedieť, kedy ste na to k dispozícii."”

Moja kniha “Mýtus o potláčaní voličov” podrobne opisuje, ako Demos pomohol vypracovať výkonné nariadenie 10419 v decembri 2020, niekoľko týždňov pred Bidenovou inauguráciou. Kniha tiež odhaľuje, do akej miery tento príkaz nariadil verejným agentúram, aby sa zapojili do toho, čo republikánski zákonodarcovia nazvali straníckou operáciou na získanie voličov.

“Biden premenil celú federálnu vládu na ľavicovú operáciu na získanie voličov,” uviedol o dokumentoch Tom Fitton, prezident skupiny Judicial Watch, ktorá sa zaoberá sledovaním vlády, v príspevku na X, predtým Twitter.

Ako The Daily Signal predtým informoval, Bidenova administratíva vyčlenila platené administratívne voľno, aby povzbudila federálnych byrokratov a ďalších zamestnancov—považovaných za lojálnu voličskú skupinu demokratov—k dobrovoľníckej práci vo voľbách.

The Daily Signal tiež informoval, že federálne úrady spolupracujú s Demosom a ďalšími liberálnymi advokačnými skupinami vrátane Americkej únie občianskych slobôd.

Bidenova’iniciatíva zahŕňa registráciu voličov počas naturalizačných ceremónií na ministerstve pre vnútornú bezpečnosť’, propagáciu hlasovania na stredných a vysokých školách na ministerstve školstva’ a spoluprácu agentúr’ so súkromnými neziskovými organizáciami s cieľom zvýšiť volebnú účasť.

Mnohé kongresových republikánov sa pripojilo k vládnym watchdogovým skupinám a vyjadrilo znepokojenie nad tým, že agentúry vykonávajú stranícku politickú činnosť na základe Bidenovho nariadenia, čím porušujú zákony, ako je napríklad Hatch Act.

Záznamy, ktoré získala organizácia Heritage’s Oversight Project, obsahujú pokyny USDA’s pre zamestnancov, ako sa vyhnúť porušovaniu Hatch Act.

Na otázky The Daily Signal pred uverejnením tejto správy neodpovedalo ani ministerstvo poľnohospodárstva, ani Demos.

Prevzaté so súhlasom The Daily Signal