Screenshot-2024-02-09-at-12.48.15-PM-810x500.png

Príliš slabý na to, aby ho obvinili: Katastrofálna tlačová konferencia Joea Bidena potvrdzuje zníženú mentálnu kapacitu

82
Neutral

Joe Biden sa na narýchlo usporiadanej tlačovej konferencii v Bielom dome pokúsil o kontrolu škôd po tom, čo ministerstvo spravodlivosti (DOJ) zverejnilo rozsiahlu vyšetrovaciu správu, v ktorej sa uvádza, že Biden je “dobre mienený starší muž so slabou pamäťou” a “zníženými schopnosťami.”  

Na veľké zdesenie demokratov vo Washingtone Bidenovo’vystúpenie na konferencii len potvrdilo závery správy a otvorilo dvere liberálnym aj konzervatívnym odborníkom, ktorí začali pochybovať o tom, či je Biden schopný naďalej zastávať funkciu prezidenta Spojených štátov.   

V odsudzujúcej 388-stranovej správe ministerstva spravodlivosti’- ktorú vydal osobitný poradca Robert Hur v rámci “vyšetrovania neoprávneného vynášania, uchovávania a zverejňovania utajovaných dokumentov”- sa uvádza, že Biden úmyselne nesprávne zaobchádzal s utajovanými dokumentmi a zverejnil utajované vojenské a národnobezpečnostné informácie, ale vzhľadom na jeho znížené duševné schopnosti nebude voči 81-ročnému Bidenovi vznesené žiadne obvinenie z trestného činu.   

“Osobitný poradca v podstate predkladá dôkazy, že Biden by mal byť odvolaný na základe 25. dodatku,” poznamenalkonzervatívny komentátor Mark Levin.  

Téma Bidenových porušení národnej bezpečnosti ustúpila do pozadia po tom, ako sa postavil za pódium vo Východnej sále, aby vyvrátil tvrdenia správy o jeho narastajúcej slabomyseľnosti. Dokonca ani krajne ľavicové celoštátne médiá nemohli’ignorovať včerajšiu’vlakovú katastrofu v Bielom dome.  

Biden nahnevane vyhlásil “Som starší muž. Viem, čo, do čerta, robím!” počas večernej tlačovky, ale málokto, ak vôbec niekto, mu to žral.   

“Toto sa stáva pre Biely dom požiarom na päť stupňov,” vyhlásil účastník diskusie v relácii CNN’360 s Andersonom Cooperom, znepokojený tak správou ministerstva spravodlivosti, ako aj Bidenovým’vystúpením na tlačovej konferencii. “Nemyslím si, že si prezident v tomto prejave urobil nejakú službu. Podkopal dve zo svojich najväčších posolstiev.”  

A USA. Demokrat v Snemovni reprezentantov označil Bidenove’slovné prešľapy za “strašné” a bývalý Bidenov zamestnanec Bieleho domu povedal, že tlačová konferencia v Bielom dome bola “brutálna”, uvádza Axios report.    

Bývalá osobnosť ABC a CNN Chris Cuomo požiadal Roberta F. Kennedymu Jr. otázku, ktorá by’bola pre liberálne médiá doteraz anatémou: “Myslíte si, že Joe Biden je vhodný na funkciu prezidenta Spojených štátov?” 

Kennedy odpovedal: 

Myslím si, že sme’dospeli do obdobia, keď už nie je’vraždou charakteru klásť legitímne otázky o kompetencii prezidenta’ 

;

.

Existuje toľko rozhodnutí, ktoré si vyžadujú nuansy, ktoré si vyžadujú komplexné úrovne myslenia a že takéto otázky sa na vás valia mnohokrát denne. 

Americký ľud má právo pochopiť, či je jeho prezident schopný prijímať takéto rozhodnutia. 

V štátnej správe sú zakorenené záujmy a osobitné záujmy, ktoré v skutočnosti profitujú z toho, že prezident nie je úplne kompetentný. 

Mojou sťažnosťou na to, čo’sa deje v Bielom dome, je, že sa’stal bábkou na ponožky pre tieto veľké priemyselné odvetvia, veľké hedžové fondy, BlackRock, State Street a Vanguard, ktoré dávajú rovnako republikánskej aj demokratickej strane, a teraz jednoducho pohodlne rozhodujú.

Konzervatívci nevytiahli žiadnu päsť

“Toto je najkatastrofálnejšia tlačová konferencia prezidenta, akú som kedy’videl za svoj život,” povedals Daily Wire’s Matt Walsh.   

“Nie je dostatočne jasný na to, aby bol obvinený z trestného činu, ale napriek tomu kandiduje na prezidenta, nie sú doplnkové fakty,” poznamenal Andrew T. Walker, profesor etiky & verejnej teológie na Južnom baptistickom teologickom seminári.    

“Už som to raz povedal a zopakujem to v&nbspduchu nestraníckej kresťanskej lásky a záujmu o ľudskú dôstojnosť: Človek v stave, v akom je Joe Biden, by nemal byť prezidentom ani kandidovať na prezidenta. Je to ponižujúce pre neho a pre úrad, aby znášal prácu, ktorú nemôže vykonávať,” dodal Walker.  

Mnohých dojalo porovnanie a kontrast Bidenovho’vystúpenia na tlačovej konferencii s vystúpením ruského prezidenta Vladimira Putina, ktorého dlhý interview s Tuckerom Carlsonom bolo zverejnené na X skôr večer. 

“Jeden z týchto svetových lídrov si pozorne sadol na dvojhodinový rozhovor a odborne podrobne podal 30-minútovú lekciu z histórie,” písal Libs of TikTok. “Druhý si pomýlil farby a pomýlil si prezidentov 2 krajín.”  

“Absolútne desivé a trápne.”   

“Dnes večer, keď Putin dával inteligentné, učenlivé odpovede, ktoré sa ponárali do tisícročnej ruskej histórie, prezident Biden nesúvisle bľabotal o tom, že prezident Egypta je vlastne prezidentom Mexika,” povedal Matt Walsh v následnom príspevku X. 

Keď sa bývalý politický poradca Obamovho Bieleho domu Jim Messina pokúsil odmietnuť význam správy osobitného poradcu’prezident projektu American Principles Terry Schilling vynadal mu: 

Od týchto ľudí je to stále len propaganda. 

V Bielom dome vidíme vetchého a senilného starca! 

Počujeme, ako mumlá a potáca sa. 

Všetci ste zlí idioti, ktorí ničia skvelú krajinu.

NYT: Možno je’čas prestať predstierať, že Bidenov’vek nie je problém 

New York Times novinári ponúkli pozoruhodne úprimný, odmeraný komentár uprostred včerajšieho veľmi zlého dňa Bieleho domu’. 

“Štvrtkové rozhodnutie nepodať trestné oznámenie na prezidenta Bidena za nesprávne zaobchádzanie s tajnými dokumentmi malo byť jednoznačným právnym očistením,” písalv denníku Times’Michael D. Shear. “Namiesto toho to bola politická katastrofa.”   

“Bidenov vek je veľmi jasne najdôležitejšou netrumpovskou otázkou v týchto voľbách,” uviedol politický reportér The New York Times Astead Herndon. “Hovoria to prieskumy verejnej mienky. Voliči to hovoria.” 

“Lenže WH/DC mali posledný rok akúsi džentlmenskú’dohodu, že sa budú tváriť, akoby to’nebolo. Možno sa to teraz končí,” zamýšľal saHerndon.