Screen-Shot-2024-02-09-at-3.48.30-PM-810x500.png

Indiana spustila webovú stránku pre rodičov, na ktorej môžu nahlasovať rodovú a rasovú indoktrináciu v školách

19
Kultúra života
V článku sa dočítate:
  • Kancelária generálneho prokurátora spustila webovú stránku na nahlasovanie ideologickej indoktrinácie v triedach.
  • Stránka obsahuje formulár na podanie sťažnosti a odkazy na príslušné politiky a materiály.
  • Deti by sa mali učiť matematiku a prírodné vedy, nie politickú ideológiu.
  • Transparentnosť je kľúčová, oči na vzdelávanie ukazujú, čo sa deje v školách.

Kancelária republikánskeho generálneho prokurátora štátu Indiana Todda Rokitu spustila webovú stránku, ktorá má rodičom v štáte Hoosier uľahčiť nahlasovanie prípadov ideologickej indoktrinácie v triedach ich detí.

Oficiálna stránka štátu Eyes on Education obsahuje formulár, ktorý môžu obyvatelia vyplniť a podať sťažnosť doplnenú o prípadné fotografie alebo dokumenty, odkaz na Indiana’Parents Bill of Rights, v ktorom sú uvedené štátne’záruky zapojenia rodičov a možnosti odvolania, ako aj odkazy na dokumentáciu o príslušných politikách a sporných materiáloch z mnohých školských obvodov štátu.

“Naše deti sa musia sústrediť na základné stavebné kamene vzdelávania, nie na politickú ideológiu - či už ľavicovú alebo pravicovú,” uvádza sa na stránke. “Očami na vzdelávanie je platforma pre študentov, rodičov a pedagógov, ktorí môžu predkladať a prezerať skutočné príklady z tried v celom štáte. Úrad generálneho prokurátora bude sledovať materiály predložené na portál, ktoré môžu porušovať zákony Indiany, pomocou našich vyšetrovacích nástrojov vrátane žiadostí o verejné záznamy a zistenia bude zverejňovať aj na portáli.”

“Podania na portál budú pravidelne preskúmavané a zverejňované,” sľubuje stránka.

Indoktrinácia detí ľavicovou indoktrináciou na rasoveja sexual matters has long been a major concern in American public schools, from school libraries to školská a toaletná politika až po dráždivé podujatia a triedne materiály až po sociálne “prechodné” problémové deti bez prispenia rodičov. Vplyvná Americká knižničná asociácia, ktorú v súčasnosti vedie samozvaná “marxistická lesba,” je proti tomu, aby sa deťom zamedzil prístup k materiálom nevhodným pre ich vek.

V posledných rokoch táto otázka pomohla podnietiť odpor rodičov, ktorý sa zaslúžil o zisk republikánov v štátoch ako Florida a Virgínia, ktorých súčasní guvernéri taken leading roles in fighting back.

Vlani Indiana uzákonila verejný zákon 248 cez neúspešné námietky krajne ľavicovej Americkej únie občianskych slobôd (ACLU). Zákon zakazuje akékoľvek vyučovanie týkajúce sa sexuality od predškolského veku až po tretiu triedu a vyžaduje, aby boli rodičia informovaní, ak ich dieťa žiada, aby bolo identifikované menom, titulom alebo zámenom opačného pohlavia.