shutterstock_2374214011-810x500.jpg

Plukovník Macgregor: Izrael môže svojím konaním v Gaze spôsobiť vlastné zničenie, tretiu svetovú vojnu

29
Kultúra smrti

 Plukovník Douglas Macgregor varoval, že súčasná operácia Izraela “vyháňanie alebo zabíjanie obyvateľstva v Gaze” rozzúri arabské národy v regióne.

Macgregor sa domnieva, že to “vyvrcholí“zničením Izraela”, pričom vojna sa ľahko rozšíri do celého sveta, dokonca aj na americkú pôdu, a existuje reálna možnosť jadrovej výmeny.

“Jediný spôsob, ako to zastaviť, je, aby Američania pozdvihli hlas a povedali: ‘Nechceme sa zúčastniť na tejto [izraelskej] operácii,’” povedal vyznamenaný vojnový veterán. “Je to v rozpore s našimi názormi na to, čo je morálne správne alebo nesprávne.”

Macgregor, ktorý v pondelok interview so sudcom Andrewom Napolitanom, povedal, že existuje nesúlad medzi deklarovanými cieľmi Izraela’zlikvidovať Hamas a vrátiť rukojemníkov”a jeho deštruktívnym besnením na území Gazy. Útok údajne od 7. októbra zabil najmenej 26 900 ľudí, vrátane viac ako 11 000 detí a 7 500 žien, nepočítajúc približne 8 000 nezvestných a predpokladaných mŕtvych a pochovaných pod hrobom. Okrem toho viac ako 570 000 z 1,7 milióna odsunutých osôb je trpia hladom, pričom niektoré z nich teraz začínajú umierať.

Začiatkom roka sa objavili obvinenia z genocidy z celej globe, vrátane mnohých židovských organizácií, odborníkov komentátorov a jednotlivcov. Napriek tomu Macgregor uviedol, že “izraelské obyvateľstvo stojí za” touto operáciou. “Vôbec to nespochybňujú.”

Čítajte: Najvyšší súd OSN rozhodol, že obvinenie Izraela z genocídy je ‘hodnoverné’

“Väčšina Izraelčanov prirovnáva konečné odstránenie všetkých Arabov, ktorí v súčasnosti žijú na území, ktoré považujú za ‘Veľký Izrael’—to je od mora po rieku Jordán—k ich dlhodobej bezpečnosti a prežitiu,” povedal.

Kresťania vo Svätej zemi už mnoho desaťročí žiadali Izrael a medzinárodné spoločenstvo, aby ukončili nelegálnu okupáciu židovského štátu’a budovanie osád na medzinárodne uznanom území Palestínčanov’ako nevyhnutný základ mierového spolužitia.

PREČÍTAJTE SI: Ako chápu kresťania vo Svätej zemi izraelskú okupáciu Palestíny?

Nezávisle od toho, hoci “je to’všetko alebo nič” pre Izraelčanov, Macgregor povedal, že relevantnou otázkou “nie je, čo chcú Izraelčania alebo čomu veria, ale čo chcú Američania a ako to cítia? Sú spokojní s hromadným odsunom arabského obyvateľstva, moslimského a kresťanského, z Gazy?" ”Môžu podporiť “smrť alebo vyhnanie tohto (2,4-miliónového) obyvateľstva alebo jeho priame či nepriame zabíjanie prostredníctvom chorôb a hladu, alebo nie?”

“Ak sa im to nepáči, musia zdvihnúť zadok a zavolať svojim zástupcom vo Washingtone,” pretože práve teraz je vo Washingtone len málo ľudí proti tomu, čo Izrael robí, povedal.

‘Nemyslím si, že môžeme zastaviť’ zničenie Izraela

Predstavitelia arabských krajín Blízkeho východu, ako sú Egypt, Jordánsko, Sýria, Saudská Arábia, Libanon a Turecko, sa síce chcú vyhnúť regionálnej vojne, ale vzhľadom na to, aké dôsledky by to malo pre infraštruktúru a obyvateľstvo ich krajín, je ich vlastná pozícia ohrozená možnosťou ľudového povstania medzi ich občanmi, vysvetlil plukovník.

Obyvateľstvo v týchto regiónoch, najmä moslimskí Arabi a Turci, “sú takí nahnevaní a rozzúrení, že“sú pripravení bojovať, bez ohľadu na to, aké budú náklady, aby zničili Izrael.”

“V dôsledku toho čoraz viac na celom Blízkom východe každý, kto je pri moci alebo autorite, súkromne hovorí … nebudeme viac tolerovať tento izraelský štát a smerujú k vojnovému stavu v celom regióne, ktorý podľa mňa vyvrcholí zničením Izraela,” varoval Macgregor. “A nemyslím si, že to dokážeme zastaviť.”

Neokonzervatívci v Bidenovej administratíve iniciujú vojnu s Iránom, aby poslúžili záujmom Izraela”

Aj keď izraelský premiér Benjamin Netanjahu má tlačil na to, aby USA viedli vojnu proti Iránu už viac ako tri desaťročia, a teraz, keď člen izraelskej loby Antony Blinken vedie americkú vládu. ministerstva zahraničných vecí s kolegyňou neokonzervatívkyňou Victoriou Nulandovou ako námestníčkou ministra, sa zdá, že Bidenova administratíva je odhodlaná využiť americkú vojenskú silu, čím vystaví amerických vojakov väčšiemu nebezpečenstvu, na presadenie toho, čo považuje za regionálne záujmy Izraela.

V článku z 21. januára New York Times článok Bidenova administratíva vysunula varovanie, že ak by miestni militanti v regióne zabili amerických vojakov, bola by to “červená čiara”, ktorá môže pravdepodobne urýchliť priamy úder USA na Irán, ktorý by mohol “prerásť do plnohodnotnej vojny.”

Tak ako mnohí ďalší komentátori, aj Macgregor označil za jediný účel prítomnosti týchto jednotiek, ktoré sú “na území Iraku alebo Sýrie”, to, že “v skutočnosti [majú byť] magnetom na útok.” A v súvislosti so smrteľným útokom na stanovište na jordánsko-sýrskej hranici, pri ktorom minulý víkend zahynuli traja americkí vojaci, plukovník predpovedal, že sa využije “ako ospravedlnenie ďalšej eskalácie proti Iránu,” čo je dlhodobým cieľom neokonzervatívcov.

Čítajte: Tucker Carlson: Bidenova administratíva pripravila amerických vojakov ‘na zabitie’ ako zámienku pre vojnu s Iránom

Irán strongly demented any involvement with this or any of other attacks, and Macgregor said American intelligence agencies confirm “Irán v tejto veci hovorí pravdu”, pričom uznal, že tieto šiitské milície sú skutočne protiizraelské, ale uviedol, že útočia na americké základne “pretože bezpodmienečne podporujeme zničenie arabského obyvateľstva v Gaze. Ak by sa to zastavilo, útoky na nás by sa skončili. Zo strany Iránu ani nikoho iného v regióne nie je žiadna túžba ísť s nami do vojny.”

Irán’s‘obrovským arzenálom rakiet’ má schopnosť zaútočiť na americké základne a lietadlové lode‘s veľkou presnosťou’ a‘obrátiť väčšinu Izraela na popol’

Ale ak by Izrael a USA zaútočili na americkú základňu, tak by sa to mohlo stať.USA podarí začať vojnu s Iránom, plukovník vo výslužbe predpovedá, že tieto sily “zaplatia vysokú cenu.

“Irán má obrovský arzenál rakiet,” povedal. Patria k nim “tisíce veľmi presných, veľmi ničivých divadelných balistických rakiet, ako aj taktických balistických rakiet. Majú technológiu riadených striel a nekonečné množstvo bezpilotných lietadiel.”

V regióne je približne 57 000 amerických vojakov a tieto rakety môžu “s veľkou presnosťou” zaútočiť na všetky ich základne a pozície. Medzi raketami sú aj také, ktoré plukovník nazýva “trhacie bomby”, ktoré môžu “zrovnať so zemou mestá, zrovnať so zemou vojenské zariadenia, zničiť letiská [a] prístavy. Sú to’všetko konvenčné hlavice, ale ich ničivá sila je obrovská a’je presná.”

Spájajú sa s nimi aj hypersonické strely, ktoré môžu zasiahnuť ciele na mori, a nezostáva “žiadny spôsob, ako ich zostreliť alebo sa proti nim brániť.” britské a americké lietadlové lode v Červenom mori a Indickom oceáne “by sa mohli stať terčom útoku, pretože každý má teraz prístup k pozorovaniu nad hlavou”, ktoré v týchto krajinách pred 20 rokmi neexistovalo.

Ak sa navyše “Izraelci spolu s nami zúčastňujú na priamych úderoch na Irán, potom si myslím, že arzenál bude vypustený vo veľkom množstve z mnohých rôznych miest, z ktorých všetky sa nedajú pozitívne identifikovať. A väčšinu Izraela premenia na popol.”

Hizballáh a sunnitskí moslimovia v Mexiku, chronicky otvorené hranice, ‘vysoká pravdepodobnosť’ ďalších frontov na americkej pôde

V posledných desaťročiach Spojené štáty “čelia protivníkom bez armády, letectva, protivzdušnej obrany. To sa čoskoro skončí,”vyhlásil Macgregor.

“Irán, Turecko, [a] určite Hizballáh: to sú skutočné sily so skutočným potenciálom, a tomu sme doteraz nemuseli čeliť. A mimochodom, ani Izraelčania, ”povedal." “A Izraelčania by boli prví, ktorí by vám súkromne povedali, že príliš veľa ich vojakov a dôstojníkov strávilo príliš veľa [času] strážením ľudí na Západnom brehu a v okolí Gazy. Nie sú zvyknutí na plnú, totálnu vojnu. A to je to, o čo žiadajú, a ak s tým neprestanú, tak to aj dostanú. A my ju dostaneme [tiež].”

A navyše, “Američania nemajú strach z vojny, pretože sa vždy odohráva na území niekoho iného’. A to sa zmení, ak zaútočíme na Irán,”predpovedá Macgregor.

“Nezabúdajte, že Hizballáh má v Mexiku značné zariadenia a koncentruje tam ľudí. Rovnako aj islamisti, ktorí sú sunnitskí moslimovia,” pripomenul. Pri všetkých nedávnych vlnách nelegálnych prisťahovalcov, ktoré sa v posledných rokoch valili cez mexické hranice, “ani nevieme, kto vlastne vstúpil do Spojených štátov.”

“Zdá sa, že nikoho nezaujímalo, keď do Spojených štátov vstúpili tisíce mužov vo vojenskom veku z Číny a iných krajín. Zdá sa, že nikto sa veľmi nezaujímal až donedávna, keď si uvedomil, že vstúpili aj Arabi, Iránci a ďalší…,” povedal.

A aké môžu byť výsledky? “Čo naše jadrové elektrárne? Čo naša elektrická sieť? Čo existujúce zbrane, ktoré sú v rukách kartelov,” ktoré sa za dostatok peňazí môžu pripojiť k takýmto štátnym a neštátnym aktérom?

“Nemali by sme odpisovať veľmi vysokú pravdepodobnosť, že ak táto vojna bude pokračovať, budeme čeliť druhému frontu pozdĺž mexickej hranice a potenciálne tretiemu frontu vo vnútri Spojených štátov,” povedal.

Rusko a Čína podporia Irán, Izrael’použitie jadrových zbraní‘najväčšie nebezpečenstvo’

Podobne “Rusko dalo jasne najavo, že Irán považuje za strategického partnera veľkého významu,”vysvetlil Macgregor. “Rusko nebude stáť bokom a nedovolí nám zničiť Irán. Poskytne Iránu všetko, čo potrebuje na svoju ochranu, a bude stáť pri Iráne.”

“Mimochodom, Číňania, ktorí majú rozhodujúci záujem na prístupe k Perzskému zálivu a prístupe do východnej Afriky, odkiaľ získavajú veľké množstvo potravín, nebudú stáť bokom a nič nerobiť, kým budeme Irán nútiť, aby sa podriadil alebo zomrel,” pokračoval. “Musíme od toho ustúpiť. Veľmi rýchlo sa to stane regionálnym a povedal by som, že aj pologlobálnym.”

Nakoniec Macgregor hovoril v súvislosti s izraelskou’“Samsonovou možnosťou,” a politika “jadrového vydierania”, podľa ktorej v prípade existenčného ohrozenia židovský štát údajne odpáli jadrové rakety na mestá na Blízkom východe.

Týmto krokom by chcel Izrael strhnúť so sebou’nepriateľov, ako to urobil Samson, keď zrútil piliere filištínskeho chrámu.

A tak, “najväčším nebezpečenstvom,”povedal plukovník, “je, že Izraelčania odpovedia, ale použitím jadrovej zbrane, najmä keď sa budú pozerať na svoje mestá Tel Aviv, Haifa a tak ďalej, z veľkej časti zničené týmito arzenálmi rakiet. A ak by sa to stalo, myslím si, že by to malo pre Izrael a svet katastrofálne následky, oveľa horšie ako všetko, čo sme’doteraz videli.”

RELEVANTNÉ:

Členské štáty OSN prehĺbili izoláciu Izraela, USA hlasovaním 153 ku 10 za okamžité prímerie v Gaze

Pomohla izraelská vláda založiť Hamas, aby podkopala dvojštátne riešenie?

Národné delegácie OSN hlasovali 121 ku 14 za okamžité prímerie v Gaze, čím izolovali Izrael a USA

Ako by prípad genocídy proti Izraelu mohol zvrátiť naratívy globalistického poriadku

Izraelský investigatívny reportér opľutý, obťažovaný v Jeruzaleme, keď bol oblečený ako katolícky kňaz

Odborníci na zahraničnú politiku tvrdia, že Izrael ohrozuje sám seba tým, že už desaťročia zle zaobchádza s Palestínčanmi