Brand-and-Carlson-810x500.png

Russell Brand: Boh riadi globálne "prebudenie" v reakcii na rastúci autoritársky režim

40
Kultúra života

Kultúrny komentátor Russell Brand s krížom na krku predniesol minulý týždeň v relácii Tuckera Carlsona X silné duchovné, ale aj odvážne politické posolstvo.

“Ak existuje jeden Boh, jeden všemohúci Boh, potom určite tento Boh teraz pracuje a určite vytvára dokonalé podmienky pre naše vzájomné prebudenie,” povedal.

Brand si sadol s bývalým moderátorom Foxu, aby s ním prediskutoval celý rad tém vrátane jeho predchádzajúceho promiskuitného života v Hollywoode, ktorý označil za “prázdny” a “nenaplňujúci.Odhalil tiež, ako sa médiá snažia “de-amplifikovať” nezávislé hlasy, ktoré nesúhlasia s naratívom Deep State”.

“V súčasnosti existujú súbory globalistických organizácií, financovaných vládou, ale aj korporáciami, ktoré sa zámerne a do hĺbky pokúšajú umlčať akýkoľvek nesúhlas prekvapivo agresívnym spôsobom,” povedal. 48-ročný Brand je bývalý budhista. Minulý mesiac sa dostal na titulky novín, keď oznámil, že teraz číta Bibliu “oveľa viac” a hľadá “osobný vzťah” s Bohom.

“Napadlo mi, že keby som namiesto toho, aby som sa stále vnútorne rozprával sám so sebou, mohol by som jeden z týchto hlasov nahradiť vnútorným Bohom,” poznamenal a zároveň dodal, že na krku nosí krížik.

Brand a Carlson sa dotkli aj rôznych iných tém vrátane geopolitiky.

“Je to’akoby sme’boli pripravovaní, pripravovaní, pripravovaní na‘vojnu, ktorá sa blíži.’Sme udržiavaní v stave neustálej úzkosti, aby sme sa podriadili’, tvrdí. “Neustále podnecovanie kultúrneho napätia má zabezpečiť, aby si ľudia nezačali uvedomovať, že v skutočnosti máme oveľa viac spoločného medzi sebou ako s týmito zvláštnymi súbormi záujmov establišmentu, ktoré sa zdajú byť nadradené národnej demokracii. Aby som bol explicitný, hovorím o organizáciách ako WHO, NATO, WEF a ich ohromujúcom vplyve.

Podobne ako podcaster Joe Rogan, aj Brand využíva svoju šou na boj proti politickej korektnosti, zaujatosti médií a wokeizmu, čím si okrem iných tém získal mnoho konzervatívnych fanúšikov. Jeho hitový podcast Stay Free with Russell Brand 1,81 milióna predplatiteľov na Rumble, čo z neho robí jednu z najsledovanejších relácií na tejto platforme.

Brand a Carlson sa zhodli, že “nenávisť voči prírode”, ktorú vykonávajú globálne elity, naznačuje, že “sa deje niečo temné”.

“Je zrejmé, že to, čo“sledujeme, sú plody duchovnej vojny,” uviedol Carlson. “Určite sa mi zdá, že riešenie je duchovné,” odpovedal Brand a dodal, že “autoritárstvo sa teraz zámerne zahaluje do zákerného jazyka starostlivosti, záujmu, bezpečnosti a pohodlia.”

Brand ďalej hovoril o svojej vlastnej duchovnej ceste za posledných niekoľko rokov, o ktorej je oveľa otvorenejší, odkedy sa koncom roka 2023 objavili obvinenia o nevhodnom správaní, ktoré mal so ženami v predchádzajúcom živote, obvinenia, ktoré popiera, ale ktoré médiá využili na nátlak YouTube, aby démonizovali jeho konto.

“V dôsledku týchto udalostí sa mi ukázalo veľa vecí — hodnota mojej rodiny, hodnota priateľstva, ” povedal. “Ukazuje sa mi, že za dosť hlúpy spôsob, akým som žil v minulosti, sú dôsledky.”

“To, čo som”videl, je význam rodiny, dôležitosť mať hodnoty … význam Boha,” pokračoval. “Je veľmi ľahké hovoriť o Bohu. O Bohu hovorím stále, ale keď potrebujete Boha, vtedy’vám vonkajší svet ukáže realitu vašej bezmocnosti.”

Brand tiež Carlsonovi vysvetlil, že jeho rozhodnutie presadiť sa v súvislosti s nebezpečenstvami, ktoré okrem iných tém predstavuje streľba COVID, si pravdepodobne vyslúžilo útoky, ktorých sa mu teraz dostáva.

“Pokiaľ’nie ste ochotní byť účastníkom týchto systémov dodržiavania a odvádzania pozornosti, potom naozaj predstavujete určitý druh hrozby.” Dedičné tlačové médiá si už “navzájom nekonkurujú”, ale pracujú v zhode s cieľom “obmedziť a vykoreniť … nezávislé médiá.”

Brand, ktorý sa narodil v roku 1975 v anglickom Essexe a v minulosti prekonal boj s návykovými látkami, má so svojou súčasnou manželkou dve deti. V rokoch 2010 až 2012 bol ženatý s americkou popovou speváčkou Katy Perry.

Brand ďalej Carlsonovi povedal, že podľa neho skutočná moc médií spočíva v ich schopnosti presvedčiť ľudí, aby nedôverovali svojim inštinktom a otupili ich voči pravde.

“Stroj je uvedený do neustálej práce, aby nepretržite a neúnavne dobýval priestor vašej pozornosti, napĺňal vašu myseľ nejakými myšlienkami a rozptýlením, aby ste uverili, že nejaký cukor na obrazovke môže byť vhodným paliatívom, keď vaše deti pochodujú do nevíťaznej, večnej vojny,” zvolal.

Brand tiež tvrdil, že “povaha nášho vzťahu s vládou je taká, že je tu na to, aby vládla, kontrolovala a ovládala,” čo nie je to, čo by tento vzťah mal byť.

“Domnievam sa, že hrozba autoritárstva je oveľa, oveľa väčšia zo strany tých, ktorí používajú jazyk liberalizmu, než predstavujú tieto vznikajúce, trochu nacionalisticky orientované populistické hnutia, pretože teraz využívajú túto moc” pokračoval. “Majú záujem o cenzúru, militarizujú políciu, zavádzajú protestné zákony” môžeme ich pozorovať cez ich plody.”