Biden-810x500.jpg

Oklahoma žaluje Bidena, aby zabránil presmerovaniu peňazí z hlavy X z pro-life štátov do potratových skupín

16
Kultúra života

Oklahomský republikánsky generálny prokurátor Gentner Drummond podal žiadosť o súdny príkaz proti Bidenovej administratíve v niekoľko mesiacov trvajúcom spore štátu s federálnou vládou, ktorý kritici označujú za flagrantný pokus o diskrimináciu v súvislosti s pro-life postojom štátu pri využívaní prostriedkov z hlavy X “plánovanie rodiny”.

Drummond podal v novembri žalobu, v ktorej obvinil administratívu z presmerovania peňazí na propotratové skupiny, čím porušila obmedzenia týkajúce sa financovania dobrovoľných potratov daňovými poplatníkmi.

Dňa 29. januára úrad generálneho prokurátora’oznámil, že žiada od okresného súdu USA pre západný okres Oklahoma predbežný súdny príkaz proti Bidanovej HHS v motion, v ktorom tvrdí, že finančné prostriedky z hlavy X sa nemôžu legálne “používať v programoch, v ktorých je potrat metódou plánovania rodiny” a že “hlava X v žiadnom prípade nevyžaduje odporúčanie na potrat, aby sa štát’mohol ďalej zúčastňovať.”

“Nebudem sa prizerať, ako sa príliš horlivá Bidenova administratíva pokúša poškodiť Oklahomčanov, ktorí zúfalo potrebujú zdravotnícke služby,” povedal Drummond. “Oklahoma by nemala byť potrestaná za to, že má pro-life politiku, ktorá je v rozpore s liberálnou agendou prezidenta Bidena”

Republikánsky guvernér Kevin Stitt vyjadril Drummondovi plnú podporu a dodal, že “prezident Biden hrá politické hry s potrebami zdravotnej starostlivosti nespočetného množstva Oklahomčanov, a to všetko kvôli našim prorodinným hodnotám. Je to zlé. Štát Oklahoma sa nebude’nečinne prizerať, ako Bidenova administratíva drží milióny federálnych dolárov ako rukojemníkov, a ja tlieska generálovi Drummondovi za to, že rýchlo podnikol kroky na boj proti tomuto nehoráznemu zneužívaniu moci.”

Štrnásť štátov v súčasnosti zakazuje všetky alebo väčšinu interrupcií, pričom doteraz dostupné údaje ukazujú, že teraz platné zákony za život by mohli účinne zlikvidovať približne 200 000 interrupcií ročne.

Odvtedy, ako Najvyšší súd zvrátil rozsudok Roe v. Wade v roku 2022, spojenci potratov uplatňujú rôzne taktiky na udržanie potratového priemyslu, vrátane zvýšeného financovania potratov daňovými poplatníkmi tam, kde sú naďalej legálne, a opozíciu voči subjektom, ktoré pomáhajú zmierňovať takzvanú “potrebu” potratov, ako napríklad krízové tehotenské centrá a adopčné agentúry.

Bidenova administratíva vyzdvihuje svoje “celovládne úsilie o ochranu reprodukčných práv” (populárny eufemizmus pre legálny potrat na požiadanie), vrátane zvýšeného financovania potratov z daní daňových poplatníkov doma i v zahraničí a pokus o zrušenie federálnych bezpečnostných pravidiel proti distribúcii potratových tabletiek poštou.

Minulý mesiac sa Biden stretol so svojou pracovnou skupinou Bieleho domu pre prístup k reprodukčnej zdravotnej starostlivosti, aby prediskutovali “nové opatrenia” pri príležitosti výročiaRoe’s. Viceprezidentka Kamala Harrisová zároveň oznámilazačiatok “turné Boj za reprodukčné slobody”s cieľom upozorniť na ľavicovú administratívu’na ústup proti pro-life legislatíve a nové snahy zabezpečiť, aby ženy mohli v USA naďalej dostávať interrupcie.S.

Administrácia opísalanové kroky, ktoré majú zabezpečiť “aby ženy mali prístup k antikoncepcii” a prinútiť zamestnávateľov, aby platili za antikoncepciu. Taktiež’sa snaží presadiť “vzdelávanie” pacientov a poskytovateľov zdravotnej starostlivosti v oblasti zabezpečenia “prístupu k pohotovostnej lekárskej starostlivosti vyžadovanej podľa zákona o pohotovostnej lekárskej starostlivosti a práci (EMTALA)” (Bidenova administratíva sa pokúšavyužiť tento zákon na to, aby prinútila lekárov pohotovosti vykonávať za určitých okolností interrupcie). V informačnom liste sa tiež zdôrazňuje obnovený tlak “na podporu bezpečného prístupu k legálnym medikamentóznym potratom.”

Biden sa tiež vyzval Kongres, aby kodifikoval “právo” na interrupciu vo federálnom zákone, čo by nielen obnovilo, ale aj rozšírilo Roe status quo tým, že by znemožnilo štátom prijať prakticky akékoľvek pro-life zákony. Voľby v roku 2024 rozhodnú o tom, či si demokrati udržia Biely dom a udržia alebo získajú dostatočný počet kresiel v Kongrese, aby sa tak stalo.