CUA-scaled-810x500.jpeg

"Potratová dula" učí študentov Katolíckej univerzity v Amerike o tehotných mužoch, "pôrodoch morských koníkov

20
Kultúra smrti

Jedna z najznámejších katolíckych vzdelávacích inštitúcií v Spojených štátoch’ má vajíčko na tvári po tom, čo na jednom z jej kurzov zjavne bez oprávnenia vystúpila pro-LGBT dula”.

Minulý týždeň The Daily Signal informoval, že Rachel Carbonneau bola pozvaná na kurz Lifespan Development na Catholic University of America (CUA) vo Washingtone.C. Carbonneauová, ktorá v polovici roku 2000 na tejto škole prednášala angličtinu, je zakladateľkou spoločnosti Family Ways, ktorá sa zaoberá dulami podporujúcimi LGBT.

Dula”je zdravotnícky pracovník, ktorý pomáha tehotným ženám pred, počas a po pôrode. Potratová dula” je osoba, ktorá poskytuje podporu ženám, ktoré sa rozhodli ukončiť život svojho nenarodeného dieťaťa.

Medzi témami, o ktorých Carbonneau hovorila, boli aj jej skúsenosti z minulosti, keď pomáhala “transrodovým mužom.

“Mám niekoľko mužov, ktorí rodili; je to úžasné, hovoríme tomu pôrod morského koníka. Je to’krásne, najmä keď je to’pôrod do vody,”povedal Carbonneau na nahrávke údajne, ktorú získal The Daily Signal.

Carbonneau, ktorá praktizuje aj japonské liečenie , pozvala na kurz lektorka katedry psychológie Melissa Goldbergová. Študenti povedali The Daily Signal , že Carbonneau opakovane hovoril o potratoch a používal výraz “tehotní ľudia.”

“Nie je”mojou vecou ako duly alebo ľudskej bytosti vynášať súdy o tom, ako sa ktokoľvek iný rozhodne žiť svoj život,” údajne povedala v rozpore s katolíckym učením o posvätnosti života.

Carbonneau”použila termín “pôrod morského koníka” je odkazom na to, ako samci morských koníkov nosia svoje potomstvo vo vreckách. LGBT priemysel si spoluprijal tento termín a používa ho na označenie rodovo zmätených žien, ktoré o sebe hovoria, že sú muži, ale neskôr porodia dieťa.

CUA vydala vyhlásenie pre The Daily Signal, v ktorom oznámila, že je “zdesená”, keď sa dozvedela o výrokoch Carbonneau’a že jej nebude umožnené znovu hovoriť na hodinách. “Opätovne oznamujeme podmienky a očakávania, podľa ktorých sú preverovaní a pozývaní všetci externí rečníci,” uviedli.

Škola ďalej objasnila, že prednáška Carbonneau’neodráža naše poslanie a hodnoty univerzity, ktorá sa zaviazala podporovať dôstojnosť života vo všetkých jeho štádiách.”

Katolícka univerzita v Amerike bola založená v roku 1887 so súhlasom pápeža Leva XIII. Napriek tomu, že je domovom mnohých konzervatívne zmýšľajúcich profesorov a zamestnancov, škola v posledných rokoch propagovala prebudenú ideológiu a liberálne ciele na desiatkach príležitostí. Jeden z bývalých zamestnancov ju opísal ako “katolícku len podľa názvu.” V súčasnosti CUA navštevuje približne 5 300 študentov.