Tucker-Redacted-810x500.png

Tucker Carlson: Mainstreamové médiá "kryjú" finančné a politické zločiny

26
Neutral

Tucker Carlson nedávno obvinil mainstreamové médiá z toho, že kryjú závažné finančné a politické zločiny, ako je napríklad inflácia vyvolaná Federálnym rezervným systémom, a nudia pritom ľudí. 

Počas rozhovoru Redacted s nezávislými mediálnymi odborníkmi Claytonom a Natali Morrisovými Carlson uviedol veľké, ľavicovo orientované spravodajské stanice takmer neustále pokrývanie rasovo motivovaných incidentov ako jeden zo spôsobov, ktorým médiá odvádzajú pozornosť od oveľa väčších a dôležitejších problémov.

“Pravdou je, že rozdiely medzi rasami, ktoré sú skutočné, nie sú až také veľké, ale iné rozdiely sú veľké, [napríklad] rozdiel medzi niekým, kto zarába 1 miliardu dolárov, a človekom, ktorý zarába 50 000 dolárov ročne,” povedal Carlson, ktorý obvinil mainstreamové médiá, že sa snažia “rozdúchavať rasovú nenávisť.”

Mediálna osobnosť sa domnieva, že such mediálne spravodajstvo nielenže skresľuje “úroveň skutočnej rasovej nevraživosti”, ale odvádza pozornosť verejnosti”od nespravodlivých vojen a “finančných zločinov” v tomto procese.

“Ako Federálny rezervný systém tlačí všetky tieto peniaze, bilióny dolárov. Majú permanentnú núdzovú situáciu na viac ako 10 rokov. Nulové úrokové sadzby. Kam idú všetky tieto peniaze? … Nuž, idú do vybraných bánk, ktoré majú v regulácii zakódovanú špeciálnu dohodu, na ktorej jednoducho bohatnú bez ohľadu na čokoľvek. Prečo je to spravodlivé?" ” povedal Carlson.

Ak sa to vezme, Američan bude len ťažko hľadať v médiách informácie o infláciu vyvolávajúcom, finančne škodlivom pretláčaní peňazí Federálnym rezervným systémom (ktorý v skutočnosti nie je “federálny”, ale súkromný subjekt), ktorý prešiel masívny skok od roku 2020. Bloger Matthew Gilmore to zdokumentoval začiatkom roka 2021, keď predpovedal, že ceny tovarov, najmä potravín, čoskoro “vyletia do nebies” —, čo sa aj stalo.

Carlson sa ďalej pýtal, prečo sú Američania za prácu zdanení dvakrát viac ako za investovanie, čo je ďalší príklad dôležitej národnej otázky, ktorá zostáva médiami nedotknutá.  

“Takže si myslíme, že investovanie je dvakrát cnostnejšie ako práca? Myslím, že’to je ako skutočná debata, ktorú by sme mali viesť, ale nevedieme’to. Et cetera, Et cetera, pretože sme’naštvaní na rasy.”

Podčiarknuv skutočnosť, že alternatívne médiá sú vnímané ako “veľká hrozba,” Clayton sa ďalej Carlsona opýtal, či vidí “obrovský rozpor medzi mainstreamovými médiami a tým, čo sú dnes alternatívne médiá schopné pokryť”.

“Myslím si, že to jednoducho’umiera. A čísla sledovanosti to ukazujú,” odpovedal Carlson, odsudzujúc mainstreamové médiá ako “nudné,” “okrem všetkých [ich] ostatných hriechov.” 

“A mimochodom, kryť najmocnejších ľudí vo vašej spoločnosti a tváriť sa, že to nerobíte, to je hriech. Len aby bolo jasné,”povedal Carlson bez toho, aby spomenul konkrétne mainstreamové médiá.

“Ale okrem toho, na nemorálnej úrovni … je to’veľmi nudné a je to’nudné z konkrétneho dôvodu,” pokračoval Carlson a vysvetlil, že ak médiá’je ich poslaním propaganda, potom musia ich novinári a hovoriace hlavy donekonečna opakovať svoj názor “a nemôžu sa venovať témam, ktoré považujú za “zaujímavé, ” ako napríklad, ako boli postavené egyptské pyramídy.

Žurnalista mainstreamového média sa tomu “pravdepodobne nebude” venovať, pretože ich úlohou je presvedčiť verejnosť, že napríklad “Zelenskyj je Churchill” a budú sa venovať tomuto propagandistickému bodu alebo “akejkoľvek lži”, povedal Carlson.

“Takže skončia pri večnom opakovaní tých istých štyroch príbehov. Viete, 6. januára bolo povstanie bielych supremacistov. Dobre, nesúhlasím. Nemyslím si, že máte pravdu. Ale ak mi to budete opakovať každý deň počas troch rokov, nielenže vaša propaganda zlyháva”kvôli prílišnému opakovaniu, povedal Carlson, “ale aj ma odradíte, pretože ma”unudíte k smrti.”

“Chcem počuť niečo iné. Chcem niečo zaujímavé. Chcem, aby moje správy zbierali zvedaví ľudia,” povedal Carlson a zdôraznil, že “zvedavosť je kľúčom k spravodajskému biznisu.”

Mainstreamové médiá sú “pravým opakom toho,” pokračoval Carlson. “Sú ako, držte hubu. Vieme, ako sa to stalo. A ak kladiete nejaké otázky o tom, ako sa to stalo, tak ste ’blázon.”

“Ich čísla sú v takom prudkom poklese, že NBC News o 10 rokov nebude existovať,” povedal Carlson, zatiaľ čo “domáca” relácia ako Redacted má “obrovské” čísla. “A kto by to bol predpovedal? … Sadnite si do štúdia so svojou manželkou a rozprávajte o veciach, ktoré považujete za zaujímavé, a zrazu vás moji susedia odvedľa sledujú každý deň.”

Natali naznačila, že za ich úprimné spravodajstvo sa platí, divže: “Ja’sa každý deň bojím vecí, o ktorých hovoríme.”

Vysvetlila, že sa bojí nielen “straty” priateľstiev, ktoré nadviazala, keď bola súčasťou mainstreamových médií, ale aj ďalších “následkov”, ktoré prichádzajú s verejným zahĺbením sa do konkrétnych problémov.

“Ale zároveň mi viac záleží na svete, ktorý zanecháme našim deťom. A práve teraz sa nedá’povedať niečo. Takže to’je dôvod, prečo to robíme, aj keď sa’vždy bojím,”Natali sa podelila. 

Clayton sa ďalej Carlsona opýtal, či sú nejaké témy, ktoré sa“bojí” pokryť.

“Sú dve. Jednou sú voľby v roku 2020 a myslím si, že som sa k niektorým tvrdeniam o nich vyjadril príliš odmietavo, a myslím si, že môžu byť opodstatnené aj tie najdivokejšie možné tvrdenia o nich,” povedal Carlson, čím zrejme narážal na obvinenia z korupčného zasahovania do volieb.

“Druhá vec, ktorá mi vadí, je príbeh o UFO … Ak sa rozprávate s ľuďmi, ktorí o tom majú skutočné vedomosti …, sú tam časti tohto príbehu, ktorým vôbec nerozumiem, ktoré sú naozaj, naozaj, naozaj temné. Také temné, že som o tom ešte’nepovedal svojej manželke,” prezradil Carlson.

Doteraz zverejnil dva rozhovory na X, v ktorých diskutoval o mnohých whistleblowerských správach o vládnych programoch súvisiacich s UFO a “mimozemšťanmi”-, naposledy sbývalým dôstojníkom vojenskej spravodajskej služby Daveom Gruschom.

Carlson sa nedávno počas podcastu Timcast IRL podelil diskusia, ktorú viedol Tim Pool, že podľa neho neľudské bytosti, s ktorými sa údajne stretla vláda USA, nie sú “mimozemšťania”, ale majú “duchovnú” povahu.

“Môžeme polemizovať o tom, čo vlastne sú … existujú sily, ktoré nie sú ľudské, ktoré existujú v akejsi duchovnej sfére, ktorú nemôžeme vidieť,” uzavrel Carlson.