Danielle-Smiths-victory-speech-after-her-majority-election-win-CTV-News-810x500.png

Danielle Smithová kritizuje Trudeauovho ministra životného prostredia ako "hrozbu" v súvislosti s novým systémom obmedzovania emisií

22
Neutral

“Postoj, ktorý minister Guilbeault zaujal voči našej provincii, je absolútne neprijateľný,” povedala Smithová, keď minulý štvrtok vystúpila pred novinármi na klimatickej konferencii OSN” COP28 v súvislosti s návrhom Trudeauovej vlády”na obmedzenie ťažby ropy a zemného plynu.  

“Úprimne dúfam, že Justin Trudeau tohto ministra vymení. Je to hrozba. Je pre nás hrozbou. Je’hrozbou pre národnú jednotu,”poznamenala.  

Smithová tiež poznamenala, že má plán, ako “ochrániť” Albertu pred diktátom federálnej vlády”a dodala, že jej provincia to “nebude tolerovať.” 

“Naša provincia jednoducho skončila s tým, čo sa rovná neustálemu prúdu ekonomických sankcií a trestných opatrení vrhaných na našich občanov a podniky s cieľom úmyselne poškodiť ich živobytie a ekonomický motor, ktorý neúmerne poháňa naše národné hospodárstvo a programy, na ktoré sa Kanaďania spoliehajú,” povedala. 

“V nasledujúcich mesiacoch náš kabinet a frakcia vypracujú ústavný štít v reakcii na tento a ďalšie nedávne útoky na našu provinciu zo strany toho, čo sa rýchlo stáva jednou z najškodlivejších federálnych administratív v kanadskej histórii.” 

Smith’sa vyjadrila po tom, čo Guilbeault predstavil plán na konferencii Organizácie Spojených národov’“o zmene klímy” COP28 minulý štvrtok znížiť emisie ropy a zemného plynu o 35 až 38 percent, pod úroveň roku 2019. Tvrdil, že je dôležité dosiahnuť “uhlíkovú neutralitu v Kanade do roku 2050.” 

Minister prírodných zdrojov Jonathan Wilkinson vyhlásil, že nové pravidlá federálnej vlády’sú potrebné aby sme zabránili spáleniu planéty.” 

Smith súhlasila s účasťou na COP28, aby vykreslila svoju provinciu v pozitívnom svetle a podporila svoj ropný a plynárenský priemysel v priamej opozícii voči federálom Trudeaua. Povedala, že Alberta a Kanada sú pod útokom Trudeauovej vlády a jeho samozvaného “ekologického extrémistu” ministra životného prostredia. 

Smithová zdôraznila, že federálna vláda “[m]usí zostať mimo ústavnej jurisdikcie našej provincie’a namiesto toho s nami spolupracovať na zosúladení svojho úsilia o zníženie emisií s naším účinným plánom vytvoreným v Alberte.” 

Predminulý týždeň upozornila federálnu vládu pod vedením Trudeaua, aby “si dala pozor” nad tým, ako ochráni svoju provinciu pred hospodárskymi škodami a vysokými cenami pohonných hmôt po tom, čo federáli oznámili Guilbeaultov’plán znížiť ťažbu ropy a zemného plynu o tretinu do roku 2030 prostredníctvom “programu znižovania emisií”.

Trudeauova vláda sa snaží presadiť vo všetkých kanadských provinciách reguláciu čistých emisií, najmä v oblasti výroby elektrickej energie, už v roku 2035. Jeho vláda tiež odmietla rozšíriť výnimku z uhlíkovej dane na vykurovacie palivá na všetky provincie, pričom túto výhodu umožnila len atlantickým provinciám. 

Trudeauove’súčasné environmentálne ciele sú v zhode s Organizáciou Spojených národov’ “2030 Agenda for Sustainable Development”a zahŕňajú postupné vyradenie uhoľných elektrární, zníženie používania hnojív a obmedzenie využívania zemného plynu v nasledujúcich desaťročiach. 

Zníženie a prípadné odstránenie využívania takzvaných “fosílnych palív” a prechod na nespoľahlivú “zelenú” energiu bol tiež tlačil Svetové ekonomické fórum (WEF) – globalistická skupina, ktorá stojí za socialistickým programom “Veľký reset” – organizácia, v ktorej Trudeau a niektorí členovia jeho kabinetu sú do toho zapojení. 

Nedávne súdne rozhodnutia podporili právo Alberty a Saskatchewanu na rozvoj prírodných zdrojov 

Dve nedávne súdne rozhodnutia zasadili Trudeauovej vláde vážny úder v oblasti environmentálneho aktivizmu prostredníctvom legislatívy. Najnovšie kanadský Federálny súd 16. novembra zvrátil zákaz Trudeauovej vlády’na jednorazové plasty, pričom ho označil za “nerozumný a protiústavný.” 

Federálny súd rozhodol v prospech provincií Alberta a Saskatchewan, keď uviedol, že Trudeauova’vláda prekročila svoje právomoci tým, že klasifikovala plast ako “toxický”, ako aj zakázala všetky jednorazové plastové predmety, ako sú slamky, tašky a jedálenské potreby. 

Druhé rozhodnutie prichádza po tom, ako sa kanadský Najvyšší súd nedávno postavil na stranu autonómie provincií, pokiaľ ide o prírodné zdroje. Najvyšší súd nedávno rozhodol že Trudeauov zákon C-69, prezývaný “zákon o plynovodoch bez ďalších potrubí”, je “väčšinou protiústavný.” Bolo to veľké víťazstvo pre Albertu a Saskatchewan, ktoré zákon napadli na súde. Rozhodnutie vrátilo právomoc nad ropovodmi provinčným vládam, čo znamená, že projekty ťažby ropy a plynu na čele s provinciami by mali mať možnosť pokračovať bez federálnych zásahov.  

Kanadský’Najvyšší súd sa nedávno postavil na stranu provinčnej autonómie. Najvyšší súd rozhodol o tom, že Trudeauov zákon C-69, prezývaný “zákon o ropovodoch bez ďalších potrubí”, je “väčšinou protiústavný.”To bolo obrovské víťazstvo pre Albertu a Saskatchewan, ktoré zákon napadli na súde. Rozhodnutie vrátilo právomoci nad ropovodmi provinčným vládam, čo znamená, že projekty ťažby ropy a plynu na čele s provinciami by mali mať možnosť pokračovať bez federálnych zásahov. 

Trudeauova vláda však zrejme trvá na vzdoruje nedávnym rozsudkom tým, že presadzuje svoje rôzne nariadenia. 

Minulý mesiac po oznámení, že má “dosť” Trudeauových”extrémnych environmentálnych pravidiel, Smithová uviedla, že jej provincia nemá inú možnosť, než upevniť kontrolu nad svojou elektrickou sieťou, aby bojovala proti nadmerným zásahom federálnej moci, a to prijatím svojho zákona o suverenite.” Zákon o zvrchovanosti slúži na ochranu Alberťanov pred budúcimi výpadkami elektrickej energie v dôsledku nadmerných zásahov federálnej vlády. 

Na rozdiel od väčšiny provincií v Kanade je Alberta’v oblasti elektrickej energie takmer úplne deregulovaná. Vláda má však stále možnosť prevziať nad ním kontrolu v jedinom okamihu. 

Povedzte svojmu poslancovi a senátorom, aby zrušili uhlíkovú daň Poslať správu TÝŽDEŇ