marjorie-taylor-greene-e1701861581775-810x500.jpg

Marjorie Taylor Greeneová naznačuje Tuckerovi, že "zlí" demokrati nasledujú "Satana

31
Neutral

Poslankyňa amerického Kongresu Marjorie Taylor Greeneová sa minulý štvrtok počas výbušného rozhovoru s Tuckerom Carlsonom pustila do svojich “zlých” kolegov vo Washingtone.

Greeneová Carlsonovi v jeho relácii 30. novembra X povedala, že demokrati sú v podstate nasledovníci diabla a republikáni sú ničnerobiaci podvodníci, ktorí obohacujú seba a vojensko-priemyselný komplex, pričom zanedbávajú riešenie potrieb amerického ľudu.

“Zabili by vás, keby mohli,” povedal Carlson Greeneovej po tom, čo prečítal litániu pohŕdavých poznámok, ktoré na jej adresu vyslovili Hillary Clintonová a ľavicoví demokrati ako Nancy Pelosiová. “Zabili by ma. Zabili by aj vás. Zabili by’mnohých z nás.”

Na Carlsonovu otázku, čo plánuje robiť vzhľadom na svoje pohŕdanie GOP, ako aj na svoj odpor voči Demokratickej strane, Greene, bývalý katolík, ktorý sa stal evanjelikom, spomenul diabla.

“Zrejme sa“nestanete demokratom, pretože sú“zrkadlovým obrazom,” povedal Carlson predtým, ako ho prerušila Greeneová, ktorá sa vmiešala slovami: “Satan.” Carlson potom dokončil svoju poznámku dodaním: “zrkadlovým obrazom toho, čo ste vy.”

Greeneová vyzdvihla aj Hillary Clintonovú. Povedala, že pochádza z “akejsi elitnej triedy – aspoň vo svojich vlastných mysliach –, kde sa na nás všetkých pozerajú zvrchu, akoby sme ’boli nejakou podtriedou ľudí v krajine. Sme pre nich takí otravní. Nie sme pre nich vzdelaní. Nie sme pre nich dosť dobrí. Nebudeme podporovať ich nekonečné kauzy alebo vojny, alebo čokoľvek ďalšie, alebo podporovať zmenu pohlavia u detí, akoby to’niekedy bolo správne. Alebo prečo nemôže ísť každý z nás na potrat? Mal by to byť rituál prechodu. Takí sú títo ľudia. A nenávidia každého z nás, kto sa postaví a povie, že vy, ľudia, ste plošne zlí, pretože oni sú, oni sú zlí."

Greene zdôraznila, že slová pre ňu znamenajú málo a že “činy” sú všetko. Povedala, že hoci konzervatívci vedú kampane o uzavretí hraníc a o tom, že Amerika je na prvom mieste, po svojom zvolení nerobia nič proti nelegálnemu prisťahovalectvu. Hlasujú aj za balíky pomoci Ukrajine, nekonajú v prípade obvinení z impeachmentu a schvaľujú zákony o financovaní Joea Bidena’

“Chcem zastaviť financovanie týchto zahraničných vojen. Musíme brániť a zabezpečiť naše hranice. Je veľa vecí, na ktorých chcem pracovať. Chcem chrániť deti. Žiadne dieťa by si nemalo odrezávať prsia, byť kastrované alebo podstupovať tieto hrozné operácie a hormonálne terapie.

Greeneová mala ostré poznámky aj na adresu prezidentskej kandidátky Nikki Haleyovej, ktorá je podľa nej vo vlastníctve vojensko-priemyselného komplexu a mega-donátorov, ktorí nemajú kontakt s americkým ľudom.

“Sú voľby zmanipulované? Myslím, že’tam mi to ide, ”zaujímalo ju. “Prečo by sa bohatí, mocní ľudia rozhodli darovať peniaze porazenému kandidátovi, ak’nevedia niečo, čo my nevieme? Väčšina bohatých a vplyvných ľudí vie dobre hospodáriť so svojimi peniazmi, však? Zvyčajne investujú do vecí, ktoré im môžu priniesť peniaze, alebo investujú do vzťahov, na ktorých môžu stavať.”

Greene bol prvýkrát zvolený do Snemovne reprezentantov USA v roku 2020. Získala si spojencov medzi ďalšími “America First” konzervatívcami vrátane floridského kongresmana Matta Gaetza. V apríli 2022 verejne vyhlásila, že “Satan ovláda” Katolícku cirkev. Neskôr objasnila, že mala na mysli “monštruóznych” biskupov, ktorí umožnili zneužívanie a “odohnali” veriacich katolíkov.