shutterstock_2056414424-810x500.jpg

Kresťanský advokát žaluje Právnickú spoločnosť Alberty za to, že nariadila ľavicové školenia

34
Kultúra života

Kresťanský právnik žaluje Právnickú spoločnosť Alberty za to, že núti svojich členov absolvovať školenia zamerané na kritickú teóriu rasy, rodovú teóriu a “intersekcionalitu.”  

Advokát z Alberty Roger Song podal 27. októbra žalobu vo verejnom záujme proti Právnickej spoločnosti Alberty (LSA) po tom, ako nariadila svojim členom absolvovať ľavicové kultúrne a politické školenia.  

“Politické ideológie sú nesprávne a deštruktívne, rozumne neopisujú realitu a nepredstavujú morálku hodnotnú pre kanadskú spoločnosť,” argumentoval Song.  

Podľa LSA’rulebook, aktualizovaného 5. októbra 2023, môže LSA “predpísať konkrétne požiadavky na kontinuálny odborný rozvoj, ktoré majú členovia splniť, a to formou a spôsobom, ako aj časovým rámcom.” 

Právnici, ktorí nedokončia povinné vzdelávanie “budú mať automaticky pozastavené členstvo.” 

Žaloba spochybňuje právomoc LSA’nútiť právnikov “veriť, vyjadrovať potvrdenie a aktívne propagovať akýkoľvek politický cieľ vrátane ‘politických ideológií'” ako sú “kritická rasová teória'” “rodová teória'” a “intersekcionalita.” 

Súčasťou žaloby je aj “znalecký posudok” posudok od dr. Joanny Williamsovej, autorky knihy Ako zvíťazil Woke: Elitárske hnutie, ktoré ohrozuje demokraciu, toleranciu a rozum. 

Prípad Song’ktorý je podporilaRada právnikov Alberty, zdôraznila právo právnikov zastávať a zdieľať názory, ktoré sú v rozpore s LSA, právo, ktoré je podľa Songa chránené kanadskou ústavou. 

Dalej poukázal na to, že nútenie právnikov dodržiavať jeden politický názor by “poškodilo povesť profesie ako kompetentnej a lojálnej voči oprávneným záujmom klienta” a “zhoršilo schopnosť právnikov plniť si svoje profesionálne povinnosti.” 

“Kanadská ústava ani zákony vydané na jej základe nie sú systémom ‘kolonializmu’, ‘belošstva’, ‘privilégií’, ‘;systémovej diskriminácie’, ‘rasizmu’, ‘liberálneho rasizmu’, ‘ignorancie’, ‘nenávisti’, ‘násilia’ alebo iného podobného systému útlaku, ” pokračoval.  

Song prirovnal povinné prijímanie jednej politickej ideológie právnikmi k svojmu detstvu v Číne, kde bol nútený “veriť a presadzovať socialistickú ideológiu ČKS’vrátane dogiem týkajúcich sa právnych, historických, politických, sociálnych, ekonomických, morálnych, duchovných a kultúrnych otázok.” 

“Západné inštitúcie ako sloboda myslenia, sloboda slova a veda sa ukázali ako vynikajúce systémy na objavovanie pravdy a odklon od omylov,” pokračoval. “Sloboda myslenia a prejavu sú nevyhnutnými aspektmi skutočnej demokracie.” 

Song vyhlásil, že “socializmus je pre spoločnosť deštruktívny,” a upozornil, že “existuje značné prekrývanie medzi socializmom a ‘spravodlivosťou’, ako tento pojem používajú moderné hnutia za sociálnu spravodlivosť.”