TRUMPP-810x500.jpg

Dokumentárny film odhaľujúci sprisahanie "Russiagate" proti Trumpovi je teraz umiestnený na portáli Rumble po tom, ako ho spoločnosť Amazon odstránila

31
Neutral

Ak ste unavení z cenzúry a dystopických hrozieb voči občianskym slobodám, predplaťte si Reclaim The Net.

(Reclaim the Net) Dokumentárny film The Plot Against The President (Sprisahanie proti prezidentovi), ktorý režírovala Amanda Milius, je po vylúčení z platformy Amazon teraz dostupný na Rumble.

Amazon opomenul uviesť dôvod, prečo mal dokumentárny film v posledných mesiacoch problémy s dostupnosťou na platforme - ako informoval Breitbart.

Breitbart našiel vo výsledkoch vyhľadávania Amazonu niekoľko nezrovnalostí. V závislosti od spôsobu vyhľadávania, napríklad v aplikácii Prime Video, dokument buď úplne chýba, alebo je uvedený v zozname, ale na niektorých miestach nie je možné ho sledovať. Technologický gigant na žiadosť o odpovede nereagoval.

The Plot Against the President sa zaoberá “Russiagate” sporom, v ktorom sa tvrdí, že ide o sprisahanie demokratov a mainstreamových médií s cieľom narušiť pokojný prechod moci po voľbách v roku 2016.

Dokumentárny film podľa bestselleru Lee Smitha’sa na Amazonu vysielal od konca roka 2020.

Režisérka Amanda Milius vo svojom vyhlásení špekulovala: “Podľa môjho názoru sa Amazon hanbil za to, že tento film, o ktorom nemali ani potuchy a s ktorým pravdepodobne ideologicky nesúhlasia, sa na platforme vôbec tak neuveriteľne dobre ujal, aj keď im zarobil veľa peňazí.”

Po odstránení filmu zo služby Amazon Prime Video bol film Spiknutie proti prezidentovi sprístupnený na platforme Rumble, ktorá je známa svojím záväzkom voči slobode prejavu a minimálnym moderovaním obsahu.

Tento presun na Rumble poukazuje na rastúci trend, keď obsah, najmä s politickou alebo kontroverznou tematikou, hľadá útočisko na alternatívnych platformách, ktoré sľubujú menej obmedzení prejavu. V tomto kontexte je obzvlášť dôležitý otvorený prístup k hosťovaniu obsahu, ktorý poskytuje útočisko filmárom a tvorcom, ktorí boli marginalizovaní alebo cenzurovaní hlavnými médiami.

Ak ste’unavení z cenzúry a dystopických hrozieb voči občianskym slobodám, prihláste sa na odber časopisu Reclaim The Net.