shutterstock_2373746877-810x500.jpg

Plukovník Macgregor: "Najvyššou prioritou" Izraela je urobiť Gazu "neobývateľnou" a vyhnať všetkých, ktorí prežili

20
Kultúra smrti

Podľa hodnotenia amerického plukovníka vo výslužbe Douglasa Macgregora nie je hlavným cieľom pokračujúceho izraelského bombardovania Gazy záchrana rukojemníkov alebo zničenie Hamasu, ale úplné zničenie tohto malého pásma a vyhnanie celého civilného obyvateľstva, ktoré tvorí 2,4 milióna ľudí.

“Urobiť Gazu neobývateľnou je najvyššou prioritou,” povedal vyznamenaný vojnový veterán a spisovateľ Andrew Napolitano v pondelkovom rozhovore. “Gaza bude zrovnaná so zemou.”

Izrael”pokračuje v bombardovaní a vniká do enklávy v reakcii na bezprecedentný útok militantnej islamistickej skupiny Hamas, ktorá vládne v Izraelom okupovanom pásme, zo 7. októbra. V dôsledku stretov z tohto dňa Izrael hlási približne 1 200 mŕtvych (vrátane 31 detí) a približne 5 400 zranených, hoci stále nie je jasné, koľko z týchto úmrtí a zranení bolo spôsobených priateľskou paľbou samotnej izraelskej armády.

Vzhľadom na výpadky komunikačných sietí v obliehanom pásme, nasledujúce údaje predstavujú len to, čo bolo hlásené do 16. novembra. Tieto zahŕňajú 12 012 zabitých Palestínčanov (4 900 detí, 3 027 žien, 678 starších osôb), 215 zabitých v okupovaný Západný breh Jordánu, pričom zranených bolo 32 300 v Gaze a 2 811 na Západnom brehu Jordánu.

Dodatočne je 6 500 Palestínčanov vrátane 4 400 detí nezvestných s podozrením, že môžu byť zasypaní alebo uväznení pod rubom, pričom približne 1,7 milióna ľudí v Gaze bolo vysídlených.

Podľa rozsahu Izrael od 7. októbra zabil viac Palestínčanov ako za predchádzajúcich 22 rokov dohromady. Okrem toho za 45 dní zabili podstatne viac civilistov, ako ich zomrelo za 20 mesiacov v dôsledku rusko-ukrajinskej vojny, a to na oboch stranách tohto konfliktu (9 701).

Na otázku o nedávno útoky izraelských síl na palestínske nemocnice, Macgregor uviedol, že ničenie takýchto zariadení je “predzvesťou toho, čo’prichádza v celom svete. Ide o to, aby sa teraz do Gazy nemohol vrátiť nikto, kto tam predtým žil. Myslím si, že to’je operácia, a myslím si, že táto misia bude pravdepodobne splnená."”

Tak ako Západ začiatkom minulého roka podcenil odhodlanie Ruska skutočne napadnúť Ukrajinu, aj plukovník vo výslužbe sa domnieva, že Izrael možno koná unáhlene v otázke, či regionálne mocnosti, ako Turecko, Jordánsko a libanonský Hizballáh, skutočne podniknú odvetné kroky, aby zastavili krviprelievanie.

“Zjavne sa veľmi spoliehajú na nás [USA], že sme ich ochranou a že naša prítomnosť na mori a v regióne s leteckou a námornou silou bude stačiť na to, aby sme presvedčili rôznych aktérov v regióne, aby nič nerobili, aby sa len prizerali [2.4M] obyvateľov Gazy [bude] buď zabitých, alebo vyhnaných z Gazy,” povedal.

ČÍTAJTE: Národné delegácie OSN hlasovali 121 ku 14 za okamžité prímerie v Gaze, izolujúc Izrael a USA

Podľa Macgregora je síce pravda, že tieto krajiny nemajú záujem o vojnu, “nie sú to hlupáci” a určite si uvedomujú, “že toto je prvá etapa viacstupňovej operácie, ktorej cieľom je vytvoriť ‘veľký Izrael’ od rieky Jordán až po Stredozemné more. Vedia to. Izraelčania to dávajú jasne najavo už mnoho rokov. Nie je to tajomstvo. Teraz sa to’deje.”

Podľa izraelského historika Bennyho Morrisa je predstava vyhnania všetkých Arabov zo zeme “stará ako moderný sionizmus a sprevádzala jeho vývoj a prax počas minulého storočia.” Napokon, koncom tridsiatych rokov minulého storočia David Ben-Gurion, ktorý sa stal prvým izraelským premiérom, vyhlásil: “Po vytvorení veľkej armády v nadväznosti na vznik štátu zrušíme rozdelenie a rozšírime sa na celú Palestínu.”Neskôr v roku 1941 predpokladal, že “nie je možné si predstaviť všeobecnú evakuáciu [arabského obyvateľstva] bez donútenia, a to brutálneho donútenia.”

V rokoch 1947-48 sa tento projekt začal naostro, keď židovské sily prinútili viac ako 700 000 Palestínčanov utiecť o život a opustiť svoje domovy, pôdu a živobytie. Sionistická armáda im potom zakázala návrat. Títo ľudia spolu so svojimi potomkami dnes tvoria viac ako 5,9 milióna utečencov rozmiestnených v Gaze (70 % celkovej populácie), Jordánsku, Libanone, Sýrii a na Západnom brehu Jordánu, pričom právo na návrat do vlasti im priznáva medzinárodné právo.

Macgregor podľa všetkého predpokladá, že izraelský premiér Benjamin Netanjahu má túto operáciu plne pod kontrolou a je presvedčený, že teraz je čas zničiť Gazu, pričom Bidenova administratíva neposkytuje žiadnu konkrétnu opozíciu voči tomu, čo skupiny ako Jewish Voice for Peace označujú za zločinu voči palestínskemu ľudu genocidy.

ČÍTAJTE: Kresťanskí biskupi vo Svätej zemi tvrdia, že ‘okrajové radikálne skupiny’ sa ich snažia vyhnať z Jeruzalema

Ak sa Macgregor domnieva, že Bidenova administratíva by mala dať “zastaviť vyvražďovanie” stiahnutím americkej podpory, domnieva sa, že “zostanú v kurze a pokúsia sa dať Izraelčanom čas na to, aby zlikvidovali Gazu ako životný priestor pre ľudí, ktorí tam boli, a pokúsia sa nahnať toho, kto prežije, do Egypta alebo niekam inam.”

V reakcii na to však veterán bojov očakáva, že do boja vstúpia regionálne mocnosti, ktoré budú brániť bezmocných civilistov v Gaze a v tejto chvíli Izraelčania spálili “všetky svoje mosty za sebou v regióne [a] kedykoľvek sa rozhodnú, že’už toho urobili dosť, nebude návrat k predchádzajúcim podmienkam, v ktorých žili.”

Po zničení Gazy “už nie je žiadna cesta vpred. A v určitom okamihu, a neviem’predpovedať kedy, región povstane a oni [Izrael] to ťažko prežijú." ”

“Niekto povedal, ‘ak sa chceš pustiť do pomsty,’radšej si vykopaj dva hroby.’A ja si myslím, že to je problém Izraelčanov,”povedal plukovník. “Obávam sa, že’zabíjajú riešenie dvoch štátov a snažia sa’vykopať jeden hrob. Neuvedomujú si, že’kopú ďalší, a to’pre nich.”

Minulý mesiac Macgregor upozornil Tuckera Carlsona, že izraelská “kampaň na odstránenie Hamasu sa rýchlo zmenila na kampaň na účinné odstránenie celého obyvateľstva Gazy, a to’sa vo zvyšku regiónu nedarí … takže akékoľvek morálne zázemie, ktoré Izraelčania majú, rýchlo eroduje.”

Čítajte: Polkovník Macgregor Tuckerovi: Bidenova administratíva ženie USA do ‘armagedonovej’ vojny na Blízkom východe

Podľa neho ďalej vyzval všetkých Američanov, aby si pozreli prejav jordánskeho kráľa Abdulláha, v ktorom monarcha odsudzuje násilie voči všetkým civilistom v Gaze, na Západnom brehu Jordánu a v Izraeli, pričom ďalej “poukazuje na to, že kolektívny trest uvalený na 2 milióny ľudí je neprijateľný tak podľa medzinárodného práva, ako aj z humanitárnych dôvodov. To’je ten problém.”

V utorok Napolitano interviewoval Bývalého kapitána americkej námornej pechoty Matthewa Hoha, ktorý pôsobí ako zástupca riaditeľa Eisenhower Media Network. Hoh, ktorý je zároveň bývalým dôstojníkom amerického ministerstva zahraničných vecí, zdôraznil, že v súčasnosti je svet v Gaze “svedkom etnických čistiek”, pričom sa zavádza “genocídna politika.”

To zahŕňa “zámerné vykorenenie ľudu … [a] akejkoľvek infraštruktúry, ktorá by umožnila ľuďom žiť,” čo sa rovná “nútenému vysídleniu” a “vojnové zločiny na vojnových zločinoch”, ktoré sú “podporené genocídnou rétorikou” emancipovanie od prominentných Izraelčanov otvorene demonštruje “genocídny zámer.”

ČÍTAJTE: Zahraniční politickí experti tvrdia, že Izrael ohrozuje sám seba tým, že desaťročia zle zaobchádza s Palestínčanmi

“Je’jasné, čo hovoria, a zodpovedá’tomu, čo Izrael robí v Gaze, pokiaľ ide o jeho zámernú kampaň masakrov, ničenia infraštruktúry a nútenej migrácie,” povedal.

Žurnalista Max Blumenthal nedávno v rozhovore zo 17. novembra súhlasne potvrdil, že to, čo sa deje v Izraeli, je “v podstate genocídne politické hnutie a genocídna spoločnosť. Táto izraelská spoločnosť je pripravená na genocídu,”povedal. “Nemyslím si, že sa Izrael zastaví skôr, než sa bude domnievať, že dokončil prácu, ktorú začal v roku 1948.”

PREHLIADNITE:

Novinár Max Blumenthal rozoberá obrovský vplyv Izraela’na zahraničnú politiku USA

Latinský patriarcha hovorí, že nová izraelská vláda’t povzbudila židovských extrémistov k útokom na kresťanov 

Katolícki lídri vo Svätej zemi odsudzujú stupňujúce sa židovské útoky proti kresťanom, svätyniam

Kresťanskí lídri v Jeruzaleme vyzývajú Izrael, aby povolil humanitárnu pomoc do Gazy

Najlepšou poctou pre našich veteránov je postaviť sa proti všetkým neokonzervatívnym vojnám, počnúc Ukrajinou