GettyImages-1369703933-e1700654487374-810x500.jpg

Kanadská zmluva o vakcíne COVID so spoločnosťou Pfizer sa objavila bez podrobností o cene za injekciu

0
Neutral

Po viac ako troch rokoch utajovania boli zverejnené niektoré podrobnosti zmluvy kanadskej federálnej vlády so spoločnosťou Pfizer o vakcíne COVID-19 na milióny dávok experimentálnych očkovacích látok, hoci v značne upravenej podobe, a poslanci teraz požadujú, aby vláda zverejnila, koľko na očkovacie látky vynaložila.

Smluvy federálnej vlády o očkovacích látkach COVID odhalil kanadský denník The Independent po tom, ako získal podrobnosti prostredníctvom žiadosti o prístup k informáciám. Hoci sú časti zmluvy značne redigované, niektoré z nich dávajú jasne najavo, že liberálna federálna vláda premiéra Justina Trudeaua vedela, že neexistuje žiadny prísľub, že očkovania budú fungovať a budú stopercentne bezpečné. Takisto nezverejnila celkové náklady na injekcie.

Zmluva “o výrobe a dodávkach medzi spoločnosťou Pfizer a ministrom verejných prác a vládnych služieb Kanady” z 26. októbra 2020 má 59 strán a obsahuje časť, v ktorej sa uvádza, že injekcie nebudú sériovo vyrábané. Keď je vakcína serializovaná, je jej pridelené jedinečné číslo alebo iná identifikácia, ktorá môže sledovať jej kompletnú cestu dodávateľským reťazcom.

LifeSiteNews overil na mediálnom oddelení Public Services and Procurement Canada’že zmluva, ktorú zverejnil The Canadian Independent&em>, je pravá.

“Public Services and Procurement Canada (PSPC) potvrdzuje, že ide o redigovanú kópiu zmluvy medzi PSPC a Pfizer Canada ULC,” napísal zástupca PSPC pre styk s médiami Alexandre Baillairgé-Charbonneau v e-maile pre LifeSiteNews.

V zmluve sú plne redigované časti 8 a 9, ktoré sa pravdepodobne týkajú titulov “odškodnenie” a “poistenie a zodpovednosť”, ako nedávno odhalil únik zmluvy medzi spoločnosťou Pfizer a Južnou Afrikou.

Takisto je väčšinou redigovaná časť 3, ktorá sa zaoberá “cenovými a platobnými” podmienkami.

Health Canada objednala u spoločnosti Pfizer Canada 238 miliónov injekcií COVID, čo zahŕňa približne 30 miliónov injekcií na roky 2023 a 2024. Celkové náklady len na zmluvu so spoločnosťou Pfizer neboli zverejnené.

Na otázku o zmluve so spoločnosťou Pfizer Canada sa ministerstvo zdravotníctva odmietlo vyjadriť k celkovým nákladom, podľa Blacklock’s Reporter.

“Kedy ministerstvo zverejní náklady na jednotku pri zmluvách na vakcíny?”opýtal sa poslanec za Novú demokratickú stranu Matthew Green.

Ministerka verejných prác Anita Anandová uviedla, že “celkové náklady” na “obálku finančných prostriedkov na vakcíny predstavujú približne 8 miliárd dolárov,” ale neuviedla, koľko stojí zmluva so spoločnosťou Pfizer.

Trudeauova vláda podpísala zmluvy COVID-19 aj so spoločnosťami AstraZeneca, Johnson & Johnson, Medicago, Moderna, Novavax a Sanofi. Podľa cien v odvetví bola priemerná cena injekcie pri predaji do Spojených štátov 19,50 USD.

Jedna kanadská spoločnosť, Providence Therapeutics z Calgary, v roku 2021 informovala finančný výbor Dolnej snemovne, že spoločnosť vyjednala s vládou Manitoby cenu 18 USD za dávku.

Poznamenal to generálny riaditeľ spoločnosti Brad Sorenson, “nehanbím sa povedať, že Providence dosahuje pri tejto cene pomerne primeraný zisk.”

V správe kanadského’generálneho audítora z roku 2022 sa uvádza, že priemerná cena za injekciu bola približne 30 USD za dávku.

Podrobnosti zmluvy boli pred poslancami utajené

Najah Sampsonová, prezidentka spoločnosti Pfizer Canada, v marci pred výborom pre verejné účty Dolnej snemovne povedala, že zmluva bola taká tajná, že ju nemohli vidieť ani poslanci.

“Zverejnenie našej dôvernej zmluvy by bolo mimoriadnym využitím právomocí,” dosvedčila.

Sampsonová tvrdila, že to, že poslanci požiadali o kontaktné informácie, vyslalo “veľmi znepokojujúci signál o tom, ako táto krajina dodržiava svoje zmluvné záväzky, a mohlo by to spochybniť jej povesť spoľahlivého partnera pre budúce zákazky vo všetkých obchodných odvetviach.”

Patricia Gauthierová, prezidentka a generálna riaditeľka spoločnosti Moderna Canada, tiež povedala tomu istému výboru, že spoločnosť ”zmluvu s Trudeauovou vládou uzavrela na základe dvoch “zásad dobrej viery” transparentnosti voči úradníkom a ochrany svojich dôverných informácií a duševného vlastníctva.

Nedávno vyšlo najavo, že kanadská agentúra pre verejné zdravie prišla o 150 miliónov dolárov na základe nesplnenej zmluvy o džbáne COVID s nezverejneným subjektom v roku 2022. Okrem toho sa teraz stratilo 173 miliónov dolárov poskytnutých spoločnosti Medicago Inc. so sídlom v Quebecu, ktorá uviedla, že v roku 2023 ukončí svoju činnosť z dôvodu neúspešného vývoja vlastnej injekcie COVID na rastlinnej báze. Medicago je dcérskou spoločnosťou japonskej spoločnosti Mitsubishi Chemical Group.

V dôsledku toho poslanci Konzervatívnej strany Kanady (CPC) vyzvali parlamentný výbor, aby vyšetril závažné straty súvisiace s vývojom očkovacej látky COVID a vyvodil zodpovednosť voči verejnému zdravotníctvu aj federálnej vláde Trudeaua.

Trudeauova vláda s pomocou ministerstva zdravotníctva intenzívne propagovala očkovacie látky COVID, ktoré boli urýchlene uvedené na trh. Stále propaguje očkovacie látky, tentoraz nedávno schválené booster.

V roku 2021 Trudeau povedal Kanaďania “vehementne odmietajúci očkovanie” neveria “vede,” sú “často mizogýni, často rasisti,” a položil otázku, či by Kanada mala naďalej “tolerovať týchto ľudí.”

Nedávna štúdia  vypracovaná výskumníkmi z kanadskej Correlation Research in the Public Interest zistili, že v 17 krajinách existuje “jednoznačná príčinná súvislosť” medzi vrcholmi úmrtnosti zo všetkých príčin a rýchlym zavádzaním očkovania a posilňovačov COVID.

LifeSiteNews informoval minulý mesiac o tom, že spoločnosť Health Canada potvrdila, že polyomavírus Simian Virus 40 (SV40), čo je sekvencia DNA spojená s opicami, o ktorej je známe, že spôsobuje rakovinu, keď sa používala v starých vakcínach proti detskej obrne, sa nachádza v očkovacej látke COVID spoločnosti Pfizer, pričom túto skutočnosť výrobca vakcíny úradníkom nezverejnil.

Minulý týždeň LifeSiteNews informoval o tom, ako úradníci kanadského ministerstva zdravotníctva odmietli zverejniť údaje týkajúce sa interných auditov súvisiacich s krízou v súvislosti s vakcínou COVID, ktoré podľa vlastného memoranda ministerstva poukazujú na “kritické nedostatky a medzery”.