hightower-810x500.jpg

Školská rada v Texase podľahla protestom transrodových osôb a povolila dievčaťu s pohlavnou nezrovnalosťou hrať mužskú úlohu v muzikáli

57
Kultúra smrti

Školská rada v severnom Texase tento týždeň ustúpila protestom zástancov transrodovej orientácie po tom, čo pôvodne zabránila dievčaťu, ktoré si nevie predstaviť pohlavie, aby hralo mužskú úlohu v nadchádzajúcom stredoškolskom muzikálovom predstavení.

Školský obvod Sherman Independent School District v pondelok jednomyseľne odhlasoval, že ustúpi od svojej novej politiky, ktorá vyžaduje, aby chlapci hrali mužské úlohy a dievčatá ženské úlohy, po tom, ako sa objavili ohlasy na zmeny v stredoškolskom predstavení muzikálu Oklahoma!

Rozhodnutie obnovilo pôvodné obsadenie predstavenia, ktoré zahŕňalo obsadenie detí do úloh opačného pohlavia, najmä umožnilo, aby rodovo zmätená maturantka menom “Max” Hightowerová hrala úlohu hlavnej mužskej postavy, Aliho Hakima.

Riaditeľ strednej školy Sherman Scott Johnston oznámil rodičom, že škola sa “vydá novou cestou” a bude vyžadovať, aby deti hrali úlohy, ktoré sú v súlade s ich biologickým pohlavím, The Dallas Observer informoval.

“Urobili nové pravidlá, podľa ktorých bude obsadenie do rolí podľa pohlavia prideleného pri narodení,” Hightowerová podľa denníka povedala, “veľmi ma to rozrušilo a nemohla som poriadne hovoriť. Povedal som: ‘Prečo?" ’ a [Johnston] povedal: ‘Dobrá otázka, Max’ a že to bolo administratívne rozhodnutie.”

ČÍTAJ: Pennsylvánska školská rada otočila, zakázala mužom vstup do dievčenských’ kúpeľne po proteste študentov

Rodina dievčaťa zverejnila rozhodnutie školy’a získala si tak titulky na celoštátnych médiách a podporu pro-transgenderových členov komunity, WFAA informovala.

V reakcii na ohlasy sa škola rozhodla pokračovať v prepracovanej verzii inscenácie, aby odstránila požiadavku na obsadenie podľa pohlavia a zároveň predstavila verziu hry, ktorá je viac “vhodná pre vekové kategórie.”

Zmena však nebola’dosť dobrá pre aktivistov, ktorí trvali na tom, aby sa pôvodná hra s pohlavným obsadením mohla uskutočniť.

Transgenderoví aktivisti protestovali pred budovou školského obvodu počas jeho riadneho zasadnutia 13. novembra a skandovali heslá o “spravodlivosti,” podľa KTEN of Denison, miestna pobočka NBC. Viac ako 60 zástupcov verejnosti vrátane študentov súkromnej univerzity Sherman’s Austin College vystúpilo počas sekcie verejných pripomienok a ohradilo sa voči rade za jej predchádzajúci krok preobsadiť členov podľa ich biologického pohlavia.

“V minulosti som hral mužské úlohy a nebol to žiadny veľký problém. A hádajte čo? To’je divadlo!" ”povedala podľa WFAA jedna z herečiek rade.

Ďalšia osoba, ktorá vystúpila na zasadnutí, rade povedala: “Som transrodová, riskujem, že sa kvôli tomu priznám celej svojej homofóbnej rodine, pretože toto je kopec, na ktorom zomriem!”

Hightowerová povedala agentúre WFAA, že podpora zo strany pro-transgenderových aktivistov bola “posilňujúca.”

ČÍTAJTE: Levicovo orientovaná matka zastavila ‘transformáciu’ svojich dvoch malých synov po tom, čo si uvedomila, že transgenderizmus je ‘sekta’

Po návrhu členky správnej rady Wendy Vellotti správna rada hlasovala 7:0, aby sa postavila na stranu členov protransgenderovej komunity a “obnovila pôvodný scenár muzikálu Oklahoma! na Shermanskej strednej škole a herecké obsadenie, ktoré bolo pridelené od 2. novembra 2023.”

Predseda rady Brad Morgan vo svojom vyhlásení ospravedlnil za predchádzajúce rozhodnutie, ktoré podporovalo biologickú realitu, a namiesto toho potvrdil cieľ okresu “posilniť”svojich študentov “pre úspech v rozmanitom a zložitom svete.”

“Chceme sa ospravedlniť našim študentom, rodičom a našej komunite v súvislosti s okolnosťami, ktorými museli do dnešného dňa prejsť,” povedal, hoci poznamenal, že zvrat “nevymaže dopad, ktorý to malo na našu komunitu … ” 

“Správna rada je odhodlaná dodržiavať svoje etické povinnosti, medzi ktoré patrí aj to, aby sa neustále riadila tým, čo je najlepšie pre všetkých študentov v našom okrese,” povedal Morgan.

Pôvodne sa malo predstavenie uskutočniť v decembri, teraz je naplánované na január.

Rozhodnutie texaskej školskej rady’prichádza v čase, keď sa rodičia, študenti a školy aktívne zapájajú do celonárodnej polemiky o otázkach súvisiacich s pohlavím, keďže transrodová ideológia získala silnú pozíciu v národnom diskurze. 

Konzervatívne zmýšľajúci rodičia a zákonodarcovia reagovali snahou vyžadujú od škôl, aby informovali rodiny o zámene pohlavia dieťaťa’stiahli sexuálne explicitné a pro-LGBT učebné osnovy a materiály z učební a školských knižníc, chrániť dievčatá’ šport a priestory a zákaz sexualizovaných predstavení zameraných na deti. 

Zástancovia transrodovej ideológie medzitým odsúdili snahy konzervatívcov ako prípady diskriminácie, bigotnosti a zakazovania kníh. Usilovali sa o odňatie rodičovských práv v súvislosti s údajnou “rodovou identitou ich detí,” povoliť chlapcom súťažiť v športe proti dievčatám a vyžadovať aby boli deti vystavené obsahu, ktorý propaguje LGBT ideológiu.