Bishop_Strickland-e1699705553185-810x500.jpg

EXKLUZÍVNE - Biskup Strickland reaguje na odvolanie pápežom Františkom: "Cítim sa veľmi pokojný

477
Neutral

Dnes skoro ráno Vatikán zverejnil šokujúcu správu, že pápež František “zbavil” biskupa Josepha Stricklanda funkcie biskupa Tylerskej diecézy.

ČÍTAJTE: BREAKING: Pápež František osobne odvolal amerického’biskupa Josepha Stricklanda

Vediac, že biskup Strickland vstáva veľmi skoro, odvážil som sa mu zavolať chvíľu po tom, ako sa objavila správa, že ho pápež František odvolal. On však odpovedal, očividne už prebudený. Napoludnie rímskeho času je čas, keď bol odvolaný, ale pre neho to v Texase znamená 5 hodín ráno.  

Skôr dnes s ním urobím rozhovor, ale chcel som vám sprostredkovať niečo málo z prvej reakcie Jeho Excelencie . Bol som rozpačitý, nemal som slov a nevedel som, čo povedať, okrem toho, že som tomuto veľkému mužovi povedal o láske a vďake, ktorú veriaci majú za jeho hrdinské svedectvo o Kristovi a jeho nemennej Pravde. 

Biskup Strickland začal modlitbou predtým, ako sme sa rozprávali, potom mi dal najavo, že je trochu omráčený, ale pokojný. Tu je úryvok z nášho rozhovoru, ktorý bude pokračovať v našom dnešnom rozhovore. 

Biskup Strickland povedal: "Som rád, že sa mi darí:

Stojím si za všetkými vecami, ktoré boli uvedené ako sťažnosti proti mne. Viem, že som neuplatnil Traditionis Custodes [dekrét pápeža Františka obmedzujúci tradičnú latinskú omšu], pretože nemôžem’vyhladovať časť svojho stáda.

Dodal: “Urobil by som to’znova rovnakým spôsobom. Cítim sa veľmi pokojný v Pánovi a v Pravde, za ktorú zomrel.”

Sledujte LifeSiteNews.com aj dnes a dozviete sa viac, ako sa bude tento príbeh vyvíjať.