Cardinal_Muller_3-e1698521200576-810x500.jpg

Kardinál Müller: Müller: Synoda je o "príprave na prijatie homosexuality" a o svätení žien

0
Kultúra smrti

Kardinál Gerhard Müller povedal, že synoda o synodalite je prísne kontrolovaná organizátormi a využívaná na prípravu katolíkov na prijatie homosexuality a najmä svätenia žien.

Bývalý prefekt Kongregácie pre náuku viery sa najnovšie zdrvujúco vyjadril o synode a heterodoxii v Cirkvi v rozhovore pre National Catholic Register v piatok, v ten istý deň, keď uverejnil esej v časopise First Things, v ktorej varoval, že pápež by “automaticky” stratil svoj úrad, keby učil herézu.

Čítajte: Kardinál Müller: Pápež by ‘automaticky’ prišiel o svoj úrad, keby učil herézu

Podobne ako iní účastníci Müller opísal “všetko” na synode ako “vopred zorganizované” jej heterodoxným vedením a vedené ako “seminár na nízkej úrovni,” kde boli kompetentní biskupi odsunutí na vedľajšiu koľaj v prospech ideologických rečníkov. 

“Niektorí rečníci hovorili, že musíme byť otvorení Duchu Svätému, ale hlasy Ducha Svätého boli osoby pozvané hovoriť na zhromaždenie. Boli to hlasy Ducha Svätého, akoby sme boli začiatočníci v štúdiu teológie,” povedal kardinál a poznamenal, že na synodálnom zhromaždení mohol vystúpiť len raz, na tri minúty.

O náuke sa hovorilo “len pri stoloch,” v diskusiách v malých skupinkách a “len niekoľko minút,” nadviazal.

“V skutočnosti to”nie je synoda biskupov, ale skôr anglikánske chápanie synody s tromi komorami podľa svetského parlamentu,” povedal. “Toto nie je Katolícka cirkev.”

Müller pripomenul, že niektorí rečníci hovorili o “otvorenosti” a definovali tradíciu ako “nie statickú,” ale “dynamickú.” 

“Ale v konečnom dôsledku sú všetky tieto tzv. synodálne úvahy zamerané na prípravu na prijatie homosexuality,” uviedol. “Lenže: O’čom sa nehovorilo, bol Ježiš Kristus [alebo] Božie Zjavenie, milosť ľudských osôb stvorených na Boží obraz a podobu a Boh ako cieľ našej ľudskej existencie.”

“Všetko sa obracia tak, že teraz musíme byť otvorení homosexualite a sväteniu žien. Ak to analyzujete, všetko je o tom, aby sme sa obrátili na tieto dve témy.”

“Všetko sa obracia tak, že teraz musíme byť otvorení homosexualite a ordinácii žien. Ak to analyzujete, všetko je o tom, aby nás obrátili na tieto dve témy.”

Čítajte: Pro-LGBT kňaz na synodálnom výjazdovom zasadnutí: Kardinál Müller rozprával, ako jeden z pridelených rečníkov, “ktorý je ovplyvnený touto ‘LGBT’ ideológiou, hovoril o príbuznom, ktorý bol bisexuál, ktorý spáchal samovraždu, a záver bol, že Cirkev musí byť otvorená nie týmto osobám, ale ideológii.”

“Za to môže ideológia,” povedal. “Ale teologické otázky a problémy nemôžeme riešiť prostredníctvom emócií. Toto je len emocionálne hovorenie o Duchu Svätom a bolo nám povedané, že nesmieme robiť polemiky, že hovoriť [dôrazne] proti niečomu nie je možné,”inak je človek stigmatizovaný ako nepriateľ Ducha Svätého.”

Synodálni rečníci však “zneužívajú Ducha Svätého” tým, že na neho poukazujú, aby legitimizovali heretické názory v prospech homosexuálnych aktov a “požehnania pre osoby rovnakého pohlavia, ” obvinil Müller.

“Svätý Pavol napríklad hovoril proti homosexualite, ale oni hovoria: ‘My máme svoje nové poznatky, ktoré nám zjavil Duch Svätý,’ a tak odteraz sú homosexuálne akty alebo požehnanie homosexuálnych aktov dobrou vecou. To je ich predstava,”povedal. 

“Je to’zneužívanie Ducha Svätého na to, aby sa zaviedli doktríny, ktoré sú otvorene proti Svätému písmu.” 

LGBT ideológia je ‘duch Antikrista, ktorý hovorí prostredníctvom’ účastníkov synody

Kým vedúci predstavitelia synody “ne’nehovoria otvorene, čo majú na mysli,” povedal kardinál Müller, presadzujú “novú hermeneutiku” v snahe zmieriť pro-LGBT heterodoxiu s Božím zjavením. 

Vedúci organizátori synody koketovali s LGBT ideológiou počas celého synodálneho procesu. Generálny sekretár biskupskej synody, kardinál Mario Grech, naznačil otvorenosť voči “požehnaniam pre osoby rovnakého pohlavia,” a jeho podsekretárka, sestra Nathalie Becquartová, vlani predniesla prednášku heretickej pro-LGBT skupine New Ways Ministry.

Čítajte: Pr. Murray kritizuje vatikánskeho kardinála za odmietanie učenia Cirkvi o sodomii: ‘Mal by odstúpiť’

Synoda’Instrumentum Laboris presadzuje “konkrétne kroky” na “prijatie” tzv. ľudí “LGBTQ+,” a jeden témou diskutovanou na synode bola “láska [sic] medzi homosexuálnymi pármi.”

“Nemôžu otvorene povedať: ‘Chceme odporovať Božiemu slovu.’Ale zavádzajú novú hermeneutiku, ktorou chcú zmieriť Božie slovo s týmito ideológiami – protikresťanskými ideológiami,” povedal Müller a dodal, že “ich trik spočíva v tom, že miešajú pastoračnú starostlivosť o tieto osoby s touto protikresťanskou ideológiou.”

“Ale my nemôžeme zmierovať Krista a Antikrista,” zdôraznil. “Táto homosexuálna, ‘LGBT’ ideológia je vo svojom centre protikresťanská ideológia. Je to duch Antikrista, ktorý cez nich hovorí.”

“Táto homosexuálna, ‘LGBT’ ideológia je vo svojom strede protikresťanská ideológia. Je to duch Antikrista, ktorý cez nich hovorí. Je absolútne proti stvoreniu.”

“Je absolútne proti stvoreniu,” povedal.

“My, Cirkev, sme jediní, ktorí rešpektujeme dôstojnosť každého človeka, hriešnika, človeka s problémami v každej oblasti. Riešením týchto problémov je však cesta Ježiša Krista,” zdôraznil.

Na synode však niektorým “Kristus ubližuje,” povedal Müller. “Ak vám kradnem peniaze a vy ma nazývate zlodejom, pre nich ste to”vy, kto ubližuje mne.”

Synoda o synodalite smeruje k ‘Agende 2030’

Prelát poukázal aj na pravidelné stretnutia pápeža Františka s členmi hnutia LGBT a “strany potratov”, ktoré podľa neho odrážajú smerovanie Cirkvi k súladu s U. S. Steelom.N.’globalistickou, pro-LGBT “Agendou 2030.”

Na otázku, kam podľa neho smeruje synoda o synodalite, kardinál Müller povedal: “Myslím si, že cieľom je, aby sa Cirkev viac prispôsobila tejto medzinárodnej Agende 2030. A videli sme to [to] v politike toho, kto je pozývaný na verejnú návštevu pápeža.”

Čítajte: Pápež František sa stretol s pro-potratovou, pro-LGBT sestrou Jeannine Gramick

“Nie sú to“normálne rodiny s piatimi deťmi – nikdy nie sú pozvané. Nie, väčšinou sú to’bisexuáli, transsexuáli a tak ďalej, a toto všetko je provokácia – je tu’celá tá propaganda,” povedal. “Na stretnutí s ním sa neukazujú žiadni ortodoxní biskupi, ale potratová strana, tí sú tam vždy.”

Kardinál poznamenal, že Ježiš povedal apoštolom, “aby išli do celého sveta, ku všetkým, ale robte z nich učeníkov, učte ich viere a krstite ich, ak prijímajú vieru.”

“To znamená ísť do celého sveta – nie pozývať svet dovnútra a nechať každého, aby bol tým, kým chce byť,” uzavrel.

Čítajte: Arcibiskup osočuje Synodu o synodalite, že je v rozpore s cirkevnou tradíciou a presadzuje ‘globalistickú Agendu 2030’