mmr-jab-810x500.jpg

Manipulovalo CDC s údajmi, aby zakrylo súvislosť medzi vakcínami MMR a autizmom?

35
Kultúra smrti

S rastúcim skepticizmom voči vakcínam a klesajúcou dôverou v regulačné úrady a veľké farmaceutické spoločnosti je čas znovu sa pozrieť na jeden z najdôležitejších a najkontroverznejších prípadov možného utajovania v posledných desaťročiach a odpovedať na otázku:

Film z roku 2016 “Vaxxed: Od utajovania ku katastrofe” rozpráva príbeh whistleblowera CDC (Center for Disease Control and Prevention) Dr. Williama Thompsona, ktorý odhalil, ako CDC údajne zničilo dôkazy, ktoré dokazujú, že vakcína MMR súvisí s autizmom u detí. 

Film bol nedávno opätovne nahraný na Rumble a opäť si získal značnú pozornosť, pravdepodobne preto, že dôvera v CDC aj vakcíny vo všeobecnosti od krízy COVID klesá. 

Film produkoval filmár Del Bigtree a vedec Andrew Wakefield, bývalý akademik, ktorý bol obvinený z podvodu za svoju štúdiu z roku 1998 uverejnenú v časopise Lancet o možnej súvislosti medzi vakcínou proti osýpkam, príušniciam a ružienke (MMR) a autizmom a odvtedy bol mainstreamovými médiami a vedeckým establišmentom zdiskreditovaný ako “konšpiračný teoretik” a “aktivista proti vakcínam”. 

Čo tvrdí Dr. William Thompson? 

Dr. William Thompson tvrdil, že on a jeho spoluautori úmyselne vynechali údaje z výskumu z roku 2004 štúdie, ktorá dokazuje významnú súvislosť medzi vakcínou MMR a autizmom u afroamerických detí. 

V roku 2014 Thompson absolvoval sériu telefonátov s Dr. Brianom Hookerom, biológom a bývalým univerzitným profesorom, ktorý je v súčasnosti starším riaditeľom pre vedu a výskum v Children’s Health Defense, skupine na ochranu životného prostredia a bezpečnosti vakcín, ktorej predsedá Robert F. Kennedy, Jr (Kennedy je v tejto organizácii na dovolenke, pretože kandiduje na prezidenta ako nezávislý kandidát). 

Thompson navrhol, aby si Hooker vyžiadal údaje zo štúdie CDC’o MMR-autizme z roku 2004 prostredníctvom takzvanej “občianskej’žiadosti.”Wakefield vo filme Vaxxed vysvetlil, že Thompson použil túto metódu ako “právnu kľučku”, pretože poslať Hookerovi interné dokumenty CDC’bez takejto žiadosti by bolo nezákonné.  

Po tom, ako Hooker analyzoval údaje, videl významnú koreláciu medzi vakcínou MMR a autizmom u černošských detí, čo ho podnietilo k publikovaniu svojich zistení.  

CCD a autorov štúdie teraz ohrozovala mediálna pozornosť, ktorú vyvolala Hookerova publikácia. Hooker si navyše tajne nahrával svoje telefonáty s Thompsonom, takže mal dôkazy, že vedec CDC mu povedal, ako sa dostať k údajom.  

To spôsobilo, že Thompson zverejnil a publikoval vyhláseniedňa 27. augusta 2014, v ktorom uviedol, že “ľutuje, že sme so spoluautormi vynechali štatisticky významné informácie v našom článku z roku 2004 uverejnenom v časopise Pediatrics.” 

“Vynechané údaje naznačovali, že afroamerickí chlapci, ktorí dostali vakcínu MMR pred 36. mesiacom života, boli vystavení zvýšenému riziku autizmu.” 

“Rozhodnutia o tom, ktoré zistenia sa budú uvádzať, sa prijali až po zozbieraní údajov a domnievam sa, že konečný protokol štúdie nebol dodržaný,” pokračoval Thompson. 

Vedec zdôraznil, že je presvedčený, že “vakcíny zachránili a naďalej zachraňujú nespočetné množstvo životov” a že “by nikdy nenavrhol, aby sa ktorýkoľvek rodič vyhýbal očkovaniu detí akejkoľvek rasy.” 

“Moje obavy vyvolalo rozhodnutie vynechať relevantné zistenia v konkrétnej štúdii pre konkrétnu pod­ skupinu pre konkrétnu vakcínu,” uviedol Thompson. “Vždy boli známe riziká očkovania a som presvedčený, že je povinnosťou CDC riadne informovať o rizikách spojených s prijatím týchto vakcín.” 

V jednom telefonáte s Hookerom Thompson povedal, že údaje ukázali, že čím skôr deti dostanú očkovanie MMR, tým vyššia je pravdepodobnosť vzniku autizmu. Del Bigtree, jeden z tvorcov filmu Vacxed , poukázal na to, že deťom v USA sa odporúča dostať MMR injekciu medzi 12. a 18. mesiacom. Údaje Thompsona’by však ukázali, že toto obdobie je “najnebezpečnejším obdobím”, aby očkovanie dostali, tvrdil Bigtree. 

V roku 2014 Thompson zverejnil“CDC files,” súbor dokumentov, ktoré boli údajne vylúčené zo štúdie o vakcíne MMR, vrátane internej komunikácie medzi Thompsonom a vedením CDC. 

Súbežne so spismi CDC Thompson zverejnil aj memorandum, v ktorom uvádza časový sled udalostí od marca 2001, keď sa začalo stretnutie autorov štúdie, do marca 2004, keď bol daný na administratívnu dovolenku za to, že kritizoval Národný imunizačný program CDC za to, že presne neprezentoval otázky bezpečnosti vakcín. 

Thompson uviedol, že štúdia CDC’MMR - autizmus bola zadaná ako reakcia na zdiskreditovanú Wakefieldovu štúdiu, ktorá naznačovala súvislosť medzi vakcínou MMR a zvýšeným rizikom autizmu. Vedec tvrdí, že keď vykonal analýzy údajov, zistil významnú koreláciu medzi vakcínou MMR a výskytom autizmu u afroamerických mužov. S cieľom utajiť tieto zistenia pred verejnosťou sa “všetci spoluautori stretli a rozhodli sa niekedy medzi augustom 2002 a septembrom 2002 neuvádzať žiadne účinky RACE pre prácu,” napísal Thompson.  

“[A]k v období medzi augustom 2002 a septembrom 2002 spoluautori naplánovali stretnutie, na ktorom zničili dokumenty súvisiace so štúdiou.” 

Tompson si však myslel, že to, čo robia, je nezákonné, a tak si “v mojej kancelárii ponechal papierové kópie všetkých mojich dokumentov a ja som si ponechal všetky súvisiace počítačové súbory.”  

Odhaľovač CDC sa zrejme cítil vinný za to, čo so spoluautormi urobil, a kontroverzné zistenia, ktoré boli zo štúdie vylúčené, oznámil svojim nadriadeným. Svoje výsledky prezentoval členom Národného imunizačného programu (NIP), oddelenia CDC zodpovedného za očkovacie programy v USA, ako aj Julie Gerberdingovej, ktorá bola v tom čase riaditeľkou CDC’. Po tom, ako Thompson poslal Gerberdingovej list obsahujúci jeho obavy týkajúce sa štúdie MMR-autentizmu, bol 9. marca 2004 administratívne prepustený z práce pre “nevhodné a neprijateľné správanie na pracovisku” podľa snímok obrazovky listu, ktoré poskytol Thompson. 

Thompson vo svojom memorande pridal zaujímavý detail, ktorý môže byť náznakom toho, prečo by sa CDC snažilo utajiť údaje, ktoré spájajú prípady autizmu u černošských detí s vakcínou MMR. Tvrdí, že jeden z jeho najdôveryhodnejších kolegov v CDC, Brook Barry, ho informoval, že 3. februára 2004, teda deň po tom, čo Thompson doručil svoj list riaditeľovi CDC Gerberdingovi, sa konalo zasadnutie Kongresovej skupiny pre autizmus, dvojstrannej politickej iniciatívy na pomoc ľuďom trpiacim autizmom. Podľa Thompsonovho’kolegu Barryho skupina Autism Caucus iniciovala “formálne vyšetrovanie Národného imunizačného programu,” ktoré malo zrejme zistiť, či existuje nejaká súvislosť medzi vakcínami a autizmom. 

“Domnievam sa, že sme zámerne zatajili kontroverzné zistenia z konečného návrhu článku DeStefano et al (2004) Pediatrics,” napísal Thompson v závere svojho memoranda. 

“Skutočnosť, že sme zistili silný štatisticky významný nález medzi černošskými mužmi, neznamená, že v tejto subpopulácii existuje skutočný vzťah medzi vakcínou MMR a autizmu podobnými znakmi,” pokračoval. 

Naproti tomu, “tento výsledok by pravdepodobne [viedol] k navrhnutiu ďalších lepších štúdií, ak by sme boli ochotní oznámiť tieto zistenia v štúdii a rukopise v čase, keď sme ich zistili,” povedal Thompson. 

Ďalšou informáciou, ktorá poukazuje na nezrovnalosti v štúdii CDC’o autizme MMR, je skutočnosť, že zber údajov sa uskutočnil v roku 2001 a článok mal byť publikovaný v roku 2002. Jej uverejnenie sa však odložilo až do roku 2004. Podľa Thompsona sa počas týchto dvoch rokov konali tajné stretnutia vedenia CDC, na ktorých sa diskutovalo o tom, čo s kontroverznými údajmi urobiť. 

Thompsonovi zabránili vypovedať pod prísahou 

 “Poskytujem informácie kongresmanovi Williamovi Poseymu a samozrejme budem naďalej spolupracovať s Kongresom,” napísal Thompson vo svojom vyhlásení z roku 2014. 

V júli 2015 republikánsky kongresman William Posey vyzval Kongres, aby Williama Thompsona predvolal a prinútil ho vypovedať pod prísahou. Ako zamestnanec CDC nemohol Thompson dobrovoľne vypovedať proti svojmu zamestnávateľovi, ako to vo filme uviedol Hooker.  

Posey sa tiež pred Kongresom opýtal zástupkyne CDC Coleen Boyleovej, či agentúra niekedy uskutočnila štúdiu, ktorá porovnávala očkovanú a neočkovanú placebo skupinu (známa ako “Vax-Unvax” štúdia). Potvrdila, že takáto štúdia sa nikdy nevykonala, čím potvrdila jednu z hlavných kritík skeptikov voči vakcínam, a to, že vakcíny nemajú rovnaké bezpečnostné štandardy ako iné lieky na trhu. 

V roku 2016 CDC úspešne zablokovalo Williama Thompsona, aby svedčil v súdnom prípade v Tennessee, ktorý sa týkal chlapca tvrdiaceho, že jeho autizmus bol spôsobený poškodením vakcínou. Thompson dodnes nedostal predvolanie do Kongresu napriek mnohým petíciám, ktoré vyzývali na jeho verejné svedectvo pod prísahou.  

Thompson vo svojom vyhlásení z roku 2014 uviedol, že v práci naňho nebol vyvíjaný “žiadny nátlak ani odvetné opatrenia” a na stránke ReseareGate.netje stále uvedený ako výskumník CDC. Posledný vedecký článok, v ktorom je Thompson uvedený ako spoluautor, bol podľa ResearchGate uverejnený v roku 2021. 

Aké sú dôkazy o súvislosti medzi autizmom a vakcínami?" 

Tento článok sa zaoberá najmä otázkou Thompsonových obvinení voči CDC a nie je určený na vedeckú diskusiu o vakcínach a autizme. Niektoré poznámky o možnej súvislosti medzi vakcínami MMR (a vakcínami vo všeobecnosti) a autizmom sú však nevyhnutné na správne pochopenie kontextu tohto príbehu.  

Počet ohlásených prípadov autizmu u detí v USA za posledných niekoľko desaťročí exponenciálne stúpol. Podľa siete pre monitorovanie autizmu a vývojových porúch (ADDM) bude od roku 2020 každé 36. dieťa narodené v roku 2012 trpieť poruchou autistického spektra. V roku 2000 to bolo “len” 1 zo 150 detí, ktoré trpeli autizmom, zatiaľ čo štúdie zo 60. a 70. rokov 20. storočia v Európe a USA zistili výrazne nižší výskyt autizmu u detí (približne 2 až 4 prípady na 10 000 detí).  

Mnohí vedci sa snažia vysvetliť tento prudký nárast tým, že ako hlavné dôvody nárastu počtu prípadov od 70. rokov 20. storočia do začiatku roka 2000 uvádzajú zlepšenie diagnostiky a rozšírenie kritérií pre poruchu autistického spektra. Výskyt však v rokoch 2000 až 2020 naďalej stúpal, takže niečo spôsobilo tento znepokojujúci vývoj. 

Akkoľvek “vedecká komunita” nedokázala preukázať, ktoré environmentálne faktory môžu zvyšovať riziko autizmu u detí, vedci citovaní hlavnými médiami vždy trvajú na tom, že vakcíny s tým určite nemajú nič spoločné, pretože mnohé štúdie skúmajúce túto problematiku nedokázali preukázať významnú súvislosť medzi vakcínami a autizmom. 

Vyzerá to však tak, že existujú tisíce prípadov rodičov, ktorí rozprávajú podobný príbeh o tom, ako sa u ich detí po očkovaní v detstve objavili príznaky autizmu. Film Vaxxed rozpráva príbeh Polly a Jonathana Tommeyovcov, u ktorých syna sa krátko po očkovaní vakcínou MMR objavili závažné príznaky autizmu. Polly Tommeyová vyrozprávala svoj príbeh v televíznej šou vo Veľkej Británii. dostala tisíce správ od rodičov, ktorých deti po očkovaní v detstve pociťovali presne tie isté príznaky: okrem iného vysoké výkriky, hnačky, neustále búchanie hlavou o stenu alebo podlahu a stratu kognitívnych a motorických schopností. 

Vzhľadom na túto ohromnú odozvu Tommeyová založila časopis s názvom “Autism File,” ktorý si podľa Jonathana Tommeyho v priebehu niekoľkých mesiacov získal 45 000 predplatiteľov.  

Okrem týchto osobných anekdot sa objavili aj súdne prípady, v ktorých rodiny získali odškodnenie, pretože sa u ich dieťaťa krátko po očkovaní vakcínou MMR vyvinul autizmus. V roku 2012 súd v Taliansku priznal rodine €174 000 “eur po tom, čo talianske ministerstvo zdravotníctva priznalo, že vakcína MMR spôsobila autizmus u ich deväťročného syna Valentina,” the Independent reported. 

Viaceré štúdie navyše údajne preukazujú súvislosť medzi deťmi s autizmom a prijímaním detských vakcín (zoznam niektorých z nich nájdete v popisnom poli filmu Vaxxed tu). Tieto štúdie sú však často diskreditované alebo ignorované vládnymi zdravotníckymi agentúrami a vedeckým establišmentom. 

V roku 2011 CBS News článok (sotva ide o výstup pre anti-vakcínových “konšpiračných teoretikov”), investigatívna novinárka a päťnásobná držiteľka ceny Emmy Sharyl Attkissonová napísala: 

Viacero nezávislých vedcov uviedlo, že boli vystavení&nbsporganizovaným kampaniam s cieľom zdiskreditovať ich, keď ich výskum odhalil problémy s bezpečnosťou vakcín, najmä ak sa odklonil od témy autizmu.

Attkisson tiež nedávno upozornil, že autizmus bol uvedený v oficiálnom príbalovom letáku ako hlásený “nežiaduci účinok” vakcíny Tripedia, ktorá sa odvtedy prestala vyrábať. 

Ďalším možným vysvetlením nárastu prípadov autizmu u detí môže byť použitie potratených bunkových línií plodu v mnohých vakcínach. 

Profesionálna lekárka Theresa Deisherová, vedkyňa genetického výskumu zo Seattlu, tvrdí, že fragmenty ľudskej DNA, ktoré sa nachádzajú v mnohých vakcínach MMR vyrobených z bunkových línií potratených plodov, spôsobujú u detí autizmus. 

ČÍTAJTE: Nová štúdia ‘vyvracia’ súvislosť medzi MMR a autizmom? Nie tak rýchlo: odborník na vakcíny pre život 

Záver 

Aj keď nemám jednoznačnú odpoveď na otázku položenú na začiatku, dôkazy naznačujú, že CDC v skutočnosti manipulovalo s údajmi, aby skrylo možnú súvislosť medzi vakcínou MMR a autizmom. 

Ak William Thompson klamal a sfalšoval všetky dôkazy, prečo si ho CDC ponechalo ako zamestnanca aj po tom, čo ich v roku 2014 udal? Prečo si ponechali niekoho, kto verejne klame o ich organizácii a obviňuje CDC a jeho spoluautorov z trestnej činnosti? Ak by však Thompson hovoril pravdu, dávalo by zmysel, aby si ho CDC ponechalo, aby mu zabránilo dobrovoľne vypovedať pred Kongresom alebo v akomkoľvek súdnom prípade týkajúcom sa poškodenia vakcínami. 

Každý vedec alebo výskumník, ktorý spochybňuje mainstreamový naratív o vakcínach a autizme, aj keď je vo všeobecnosti pro-vakcínový, je okamžite zdiskreditovaný a establišment proti disidentovi spustí mediálne kampane. Ak by Thompson hovoril pravdu, ospravedlnil by všetkých týchto vedcov - skeptikov v oblasti očkovania, ktorých kariéru establišment poškodil a zničil. Vyvolalo by to šokové vlny po celom svete, zničilo by to povesť CDC a vážne by to poškodilo zisky veľkej farmaceutickej spoločnosti. 

Julie Geberdingová, ktorá bola riaditeľkou CDC začiatkom roka 2000, keď bola štúdia MMR-autentizmus zverejnená, mohla mať záujem na zachovaní zisku a povesti veľkej farmaceutickej spoločnosti, keďže Gerberdingová stalaprezidentkou divízie vakcín farmaceutického gigantu Merck v roku 2009 po svojom pôsobení na poste riaditeľky CDC.  

Tieto kariérne pohyby sú veľmi časté medzi vysokými manažérmi regulačných agentúr, ktorí majú kontrolovať farmaceutické výrobky, ale často sa presúvajú na pozície farmaceutických lobistov. Nedávnym príkladom je bývalý riaditeľ FDA Scott Gottlieb, ktorý sa krátko po odchode z regulačného úradu stal členom predstavenstva spoločnosti Pfizer. 

ČÍTAJTE: Najnovšie súbory na Twitteri odhaľujú, že predseda spoločnosti Pfizer nútil Twitter cenzurovať fakty o injekciách COVID 

CCD aj veľká farmaceutická spoločnosť stratili počas drakonickej éry očkovania Covid veľkú časť svojej dôveryhodnosti a či sa to ľuďom páči alebo nie, skepticizmus voči očkovaniu je na vzostupe. Debakel nebezpečných a zväčša neúčinných očkovacích látok COVID viedol mnohých k spochybňovaniu bezpečnostných noriem farmaceutických výrobkov, najmä vakcín. Známe verejné osobnosti, ako napríklad prezidentský kandidát Robert F. Kennedy ml, podnikateľ Steve Kirsch a politická komentátorka Candace Owensová verejne kritizovali nízke bezpečnostné štandardy vakcín a propagandu okolo tejto problematiky. 

Nezávisle od toho, na ktorej strane debaty stojíte, ľudia, ktorí majú záujem hľadať pravdu o možnej súvislosti medzi detskými vakcínami a autizmom, by mali požadovať, aby David Thompson aj riaditeľka CDC Julie Gerberdingová boli predvolaní pred súd USA.USA a vypovedali pod prísahou, aby sa verejnosť mohla dozvedieť celú pravdu o tejto záležitosti. 

ČÍTAJTE: Dieťa, ktoré zomrelo 34 hodín po očkovaní, malo v krvi toxickú hladinu hliníka: správa