Dr.-Bonnie-Henry-announcing-the-decriminalization-of-drugs-in-BC-810x500.png

Britská Kolumbia vracia povinnosť používať masky COVID v zdravotníckych zariadeniach

42
Kultúra smrti

Po vzore nemocníc v iných provinciách obnovila Britská Kolumbia povinnosť nosiť masky vo väčšine zdravotníckych zariadení v celej provincii. 

S účinnosťou od dnešného dňa, 3. októbra, sú masky povinné vo všetkých zdravotníckych zariadeniach v Britskej Kolumbii na základe príkazu provinčnej hygieničky Dr. Bonnie Henryovej v súvislosti s hláseným nárastom respiračných infekcií.   

“Zvýšený počet návštev v nemocniciach v súvislosti s jesennou sezónou respiračných ochorení si vyžaduje opatrenia na zabezpečenie efektívnej akútnej starostlivosti a silného systému zdravotnej starostlivosti, a presne to robíme,”povedal minister zdravotníctva Adrian Dix na tlačovej konferencii 28. septembra. 

Povinnosť používania masiek sa vzťahuje na všetky zdravotnícke zariadenia prevádzkované provinčnými zdravotníckymi orgánmi a domovy dlhodobej starostlivosti.  

Podľa nových nariadení musia zdravotnícku masku nosiť všetci zdravotnícki pracovníci, dobrovoľníci, dodávatelia a návštevníci v priestoroch, kde sa poskytuje starostlivosť pacientom. Osoby navštevujúce pacientov v zariadeniach dlhodobej starostlivosti sú povinné nosiť masku, keď sa nachádzajú v spoločných priestoroch domova alebo keď sa zúčastňujú na vnútorných podujatiach, stretnutiach a aktivitách v spoločných priestoroch domova alebo rezidencie. Masky sú povinné aj v čakárňach.  

Mandát však nevyžaduje, aby pacienti v nemocniciach a obyvatelia domovov dôchodcov nosili masky, ale ponecháva to na rozhodnutí poskytovateľov zdravotnej starostlivosti. Okrem toho mandát nevyžaduje maskovanie v priestoroch, ako sú nemocničné jedálne alebo ordinácie rodinných lekárov’ a zubných lekárov’.  

Krajina navyše zamestnala “ambasádorov”, ktorí pracujú v zdravotníckych zariadeniach, kontrolujú príznaky respiračných ochorení, rozdávajú masky a zabezpečujú, aby si ľudia pred vstupom do budovy umyli ruky.  

Britská Kolumbia nie je jediná, ktorá chce vrátiť mandát na používanie masiek. V posledných mesiacoch štyri nemocnice v Ontáriu oznámilinávrat mandátu na používanie masiek COVID, čím sa zdravotnícky personál cíti frustrovaný.   

Mandát na používanie masiek sa zavádza napriek presvedčivým dôkazom, že masky nie sú účinné pri prevencii šírenia COVID a môžu spôsobiť množstvo zdravotných problémov. Portál LifeSiteNews zostavil zoznam výskumovodhaľujúcich nebezpečenstvá a neúčinnosť masiek.  

Medzi týmito dôkazmi je aj americká Centers for Disease Control & Prevention (CDC) zo septembra 2020 priznanie že sa nemožno spoľahnúť na to, že masky ochránia pred COVID, ak sa niekto zdržiava 15 minút alebo dlhšie v okruhu šiestich metrov, a z mája 2020 štúdia uverejnená v odbornom časopise CDC Emerging Infectious Diseases že “nenašla dôkazy o tom, že masky na tvár chirurgického typu sú účinné pri znižovaní laboratórne potvrdeného prenosu chrípky, či už pri nosení infikovanými osobami (kontrola zdroja), alebo osobami vo všeobecnej komunite na zníženie ich vnímavosti.”   

Mnohí Kanaďania reagovali na opätovné zavedenie povinností a varovali, že to môže viesť k tomu, že sa na jeseň vrátia výluky v plnej sile.    

Líder Ľudovej&nbspstrany Kanady (PPC) Maxime Bernier, ktorý sa sám dostal do väzenia za boj proti mandátom COVID, nedávno varoval Kanaďanov, aby “sa nepodriadili” žiadnemu budúcemu diktátu, ak ho vládni predstavitelia opäť prijmú.       

Kanadská vysielacia spoločnosť (CBC) nedávno pripustila že prinavrátenie masiek by bolo ťažké a pravdepodobne by sa proti nemu postavilo mnoho Kanaďanov, pričom naznačila, že “by došlo k vzbure”, ak by sa uzamykanie obnovilo.   

Pokračuje v presadzovaní experimentálnych vakcín COVID, pričom Henry zdvojnásobuje pokračujúci mandát na očkovanie všetkých zdravotníckych pracovníkov v provincii.  

“V provincii B.C. začíname zaznamenávať nárast infekcií spôsobených respiračnými vírusmi, vrátane COVID-19, a teraz je čas pripomenúť si zdravé návyky, ktoré môžeme všetci robiť na ochranu seba, svojich blízkych a našich komunít,” povedal Henry.   

“To zahŕňa zakrývanie kašľa, pravidelné čistenie rúk, zdržiavanie sa mimo ostatných, ak máte kašeľ alebo horúčku, nosenie masiek, ak máte pretrvávajúce príznaky alebo potrebujete dodatočnú ochranu a absolvovanie aktualizovaných vakcín proti COVID-19 a chrípke,” pokračovala.  

Henry’poradenstvo prišlo napriek tomu, že prevažujúci výskum ukázal, že vakcíny COVID sú nedostatočne preskúmané a pre mnohých predstavujú významné zdravotné riziká.